featured

Genital Bölge Temizliği Nasıl Yapılmalıdır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınların dikkat etmesi gereken konulardan biri genital bölge temizliğidir. Aslında sadece kadınlar değil, erkeklerin de genital bölge temizliği konusuna dikkat etmesi ve gerekli özeni göstermesi gerekir. Gerek sağlık açısından gerekse kozmetik açıdan önemle üzerinde durulmalıdır. Genital bölge, yapısı dolayısıyla her zaman temiz ve hijyenik olması gereken bir bölgedir. İster erkek olsun ister kadın olsun genital bölge temizliği insan vücudunda özen gösterilmesi gereken bölgelerden biridir.

Birçok kişi genital bölge temizliği nasıl yapılmalı konusunda bilgi sahibidir. Ancak bazı doğru bilinen yanlışlar uygulanabilmektedir. Bu yüzden genital bölge hijyeni açısından bazı kurallar uymak gerekir.

Genital Bölge Kararması 

Genital bölge kararması birçok kadında rastlanılabilecek bir durumdur. Özellikle kilosu çok fazla olan kadınlarda terleme olayı çok daha fazla ve kolay olduğu için genital bölgenin kararmasına ilk neden olarak gösterilir. Genital bölge temizliğinde ağda, jilet, epilasyon, tüy dökme kremleri gibi uygulama hataları genital bölgenin kararmasına sebep olabilir. Pamuklu olmayan, ter çekmeyen iç çamaşırı seçimi de genital bölgenin kararmasına sebep olabilir. Bunun yanında kişide olabilecek cilt problemleri de genital bölgenin kararmasına neden olmaktadır.

Genital Bölge Temizliği İpuçları 

• Genital bölgenin sağlığı için en önemli husus pamuklu iç çamaşırlarının tercih edilmesidir.• Duş sonrası genital bölgenin iyice kurulanması gerekir. Özellikle havuz ya da deniz mevsiminde genital bölgenin kuru tutulması sağlık açısından çok önemlidir.• Genital bölge temizliğinde, üretilen dış genital bölge jelleri tercih edilmelidir. Genital bölge duş sırasında sabun değil su ile temizlenmelidir.

• Cinsel ilişki sonrasında genital bölgenin temizliği önemlidir. Çünkü ilişki sonrası oluşabilecek ter, meni, çeşitli vücut sıvıları, bakteri oluşumunu hızlandıracaktır. Bu yüzden bol su ile genital bölge ilişki sonrası temizlenip iyice kurulanmalıdır.• Genital bölgede kullanılacak ağda, tüy dökücü, jilet gibi malzemeler genital bölgede tahrişe ve farklı durumlara yol açabilir. Bunun yerine lazer epilasyon yöntemleri kullanılabilir.• Genital bölge temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir başka detay ise kullanılan tampondur.

Özellikle yaz aylarında ve adet döneminde kullanılan tamponlar sıklıkla değiştirilmeli ve genital bölgenin hijyeni sağlanmalıdır. Genital bölgede asla pudra, sprey ve deodorant gibi ürünler kullanılmamalıdır.Genital bölge temizliğinde tüm bu yöntemlerin yanında en son çare olarak hem sağlık hem de estetik görünüm açısından genital bölge estetiği uygulamalarından lapioplasti operasyonlarından faydalanılabilir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!