featured

Gerçek Antep Baklava Lezzetine Nasıl Ulaşılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Baklava, çok eski zamanlardan beri Türk mutfağında önemli bir konuma sahiptir. İncecik açılan yufka, kullanılan Antep fıstığı, baklavayı özel kılan özelliklerin başında gelir. Türkiye’nin her bölgesinin kendine özgü bazı yemekleri ve tatlıları bulunur. Bu yemekler farklı bölgelerde üretilseler bile, asıl lezzetini tatmak için o yörede üretilmiş olan yemeklerin ve tatlıların tadına bakmak gerekir. Gaziantep baklavasında da durum tamamen böyle olmaktadır. Antep baklavası, Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde üretiliyor olsa bile, Gaziantep’te üretilen baklavanın yerini tutmak imkansızdır.

Antep baklava Gaziantep’le kalmayıp tüm Türkiye’nin sembolü olmuş bir tatlı çeşididir. Ülkemizin tanıtım filmlerinde, yapılan forumlarda Antep baklavası ile sık sık karşı karşıya kalınabilir. Antep baklavasının dünyaca bir ün kazanmasından sonra, turizme de katkısı olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Antep baklavasının lezzetinin sırrı, Gaziantepli baklava ustalarının marifetli ellerinde gizlidir. Aynı malzemeler ile farklı şehirlerde yapılan baklavalar, Gaziantep’te yapılan Antep baklava kadar lezzetli olmaz. Bu durumda da Gaziantepli ustaların marifetlerini anlamak mümkün olur.

Antep Baklava Siparişleri İnternetten Verilir mi?

Antep baklava lezzetini direkt yerinde tatmak isteyen ancak farklı şehirlerde hatta ülkelerde yaşadıkları için bir türlü fırsat bulamayanlar için bazı fırsatlar var. Antep baklavası, artık online olarak sipariş verilerek adrese kadar teslim edilebilmekte. Gaziantep’in en meşhur Antep baklava markalarının internet sitesi üzerinden, adres bilgileri girilerek online sipariş vermek mümkün. Verilen siparişler sonrasında en hızlı şekilde siparişler hazırlanıp, kargoya gönderilir.

Antep baklavası siparişlerinde müşterilerine pek çok olanak sağlayan Ömer Güllü markası bu sistemi her geçen gün geliştirmektedir. Antep baklava siparişi vermek isteyenler markanın internet sitesine girerek, Antep baklavasının yanında pek çok farklı tatlı, börek gibi ürünlerin siparişlerini de verebilirler.

Türkiye’nin tanıtımlarında sıklıkla geçen Antep baklavası, dünya çapında da bir ün kazandığı için yurtdışına satışlar da başlamıştır. Dünyanın pek çok ülkesine Gaziantep’ten Antep baklava siparişleri gönderilmesi de elbette gurur verici bir durum.  

Hangi İnternet Sitesinden Gaziantep Baklava Siparişi Verilir?

Gaziantep yöresine ait meşhur tatlı Gaziantep Baklavası, insanların damak zevkine göre pek çok farklı çeşitte yapılabilmektedir. Özellikle son dönemlerde, kuru baklava, özel kare baklava gibi ürünler Ömer Güllü gibi markalar tarafından satışa sunulmaktadır.

İnsanlar kaldıkları şehirlere Gaziantep’ten baklava siparişi vermeden önce hangi internet sitesinden alışveriş yapacaklarını da araştırmaktadırlar. Bu anlamda, Gaziantep’te meşhur olmuş ve adından çokça söz ettiren markaların internet sitelerinden alışverişler yapmak daha güvenilir olacaktır. Gaziantep baklava siparişlerinin adreslerine güvenilir bir şekilde ulaşmasını isteyenler https://www.omergullu.com.tr/ adresini de ziyaret edebilirler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!