Gerontofili Nedir | Gerontofili Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Var Mı?

Gerontofili Nedir | Gerontofili Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Var Mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gerontofili nedir araştırması, Müge Anlı’nın televizyon programında gündeme gelmesi ile birlikte sık yapılmaya başlandı. Gerontofili kısaca; kendinden yaşça büyük insanlara cinsel arzu hissedilmesi anlamına geliyor. Peki, gerontofili belirtileri nelerdir?

Gerontofili Nedir?

Gerontofili nedir; kendinden yaşça büyük kişilere karşı cinsel arzu hissedilmesi ve onlarla cinsel ilişkiye girme arzusu taşınması anlamına geliyor. Gerontofili ya da gerontophilia/gerentofilia adları, bu durum için kullanılıyor. Gerontofili erkek olabildiği gibi gerontofili kadınlar da olabiliyor.

Gerontofil Cinsel Sapkınlıktır!

Gerontofili nedir kısaca söylemek gerekirse; cinsel bir saplantı türüdür.

Gerontofili Nedir | Gerontofili Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Var Mı?

Gerontofil Ne Demek?

Gerontofil ise kendisinden yaşça büyük kişilerle cinsel ilişkiye girme arzusu duyan kişilere verilen ad. Kısacası gerontofil olan kişiler; saplantılı bireyler ve çokça kendilerinden büyük kişilerle birlikte olma hayalleri kuruyor.

Bu noktada kendinden yaşça büyük kişilerle evlenen kişiler gerontofil mi sorusu akıllara gelebilir. Ancak kendisinden büyük biriyle evlenen her kişi gerontofil değil. Bir kişiye gerontofil teşhisi konabilmesi için bazı kriterler bulunuyor.

Gerontofili Nedir Kısaca: Pedofilinin Tam Tersidir

Nasıl ki, küçük çocuklara karşı cinsel istek duyma durumuna pedofili deniyorsa, gerontofili de pedefilinin tam tersi olarak karşımıza çıkıyor.

Gerontofili Çeşitleri Nelerdir?

Bir saplantı türü olan Gerontofilinin ‘’Alfamegami’’ ve ‘’Matronolagnia’’ olarak iki farklı türü bulunuyor.

1- Alfamegami Nedir?

Alfamegami; kendinden yaşça büyük yaşlı erkeklere ilgi duymak, cinsel istek hissetmek anlamına geliyor.

2- Matronolagnia Nedir?

Matronolagnia; kendinden yaşça büyük yaşlı kadınlara ilgi duymak, cinsel arzu hissetmek anlamına geliyor.

Gerontofili Nedir | Gerontofili Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Var Mı?

Gerontofili Belirtileri Nelerdir?

Peki, gerontofoli belirtileri nelerdir? Gerentofilia ile ilgili yapılmış olan çok fazla sayıda bir çalışma bulunmuyor. Ancak bir kişinin gerontofili olduğu şüphesini uyandıracak belirgin gerontofili belirtileri şunlardır:

  • Genç bir kişinin yaşlılar ile ilgili cinsel fanteziler kurması
  • Genç bir kişinin, cinsel fantezilerinde yaşlı kişileri hayal etmesi
  • Sürekli olarak yaşlı kişilerle cinsel birliktelik yaşama arzusu
  • Sürekli olarak yaşlı kişilerle birlikte olmak
  • Yaşıtlarından değil; kendinden yaşça büyük kişilerden hoşlanmak

Gerontofili Tedavisi Var Mı?

Gerontofiller genellikle bu durumlarını normal olarak algılarlar ve yaşamının bir parçası olarak bu özellikleri ile yaşamak isteyebilirler. Ancak gerontofil olduğunu fark edip tedavi olmak isteyen kişiler de vardır. Bu hastalara psikolojik tedavi uygulanır.

Gerontofili tedavisi için en çok kullanılan yöntemler; hipnoz uygulaması, ilaç terapisi, davranış terapisi, bilişsel terapi ve psikanalizdir.

Kendinden Büyük Biriyle Birlikte Olan/Evlenen Herkes Gerontofil Mi?

Kendinden büyük bireylerle birlikte olan ya da evlenen herkes gerontofil değildir. Gerontofilia, cinsel bir saplantı türüdür. Gerontofil olan ve kendinden yaşça büyük kişilere ilgi duyan kişiler, genellikle bu yaşlı insanların kırılganlıklarından, ihtiyaç durumundan, beyaz saçlarından, kırışıklıklarından vs. etkilenir.

Gerontofili nedir belirtileri nelerdir genel olarak bakıldığında; kişilerin kendilerinden yaşça çok büyük bireylere karşı cinsel arzu duyduğu görülüyor. Bu yaş farkı da genellikle 5-10 yaş değildir. Bu cinsel saplantı hastalığında neredeyse 30-35 yaş fark söz konusudur.

Gerontfili Neden Olur? Gerontofili Sebebi Nedir?

Gerontofilia ile ilgili yapılan çok fazla çalışma olmadığından ve bunun bir psikolojik rahatsızlık olduğundan dolayı gerontofili nedenleri tam olarak bilinmemektedir. Ancak yapılan araştırmalar, gençlik çağlarında yaşlı insanlarla cinsel temasta olan kişilerin gerontofil olduğunu göstermektedir.

Gerontofili Nedir | Gerontofili Belirtileri Nelerdir, Tedavisi Var Mı?

Jigolo ile Gerontofil Aynı Şey Mi?

Gerontofili ve jigolo kavramları aynı anlama gelmez. Çünkü jigolo; kendisinden büyük kadınlarla, maddi nedenlerle birlikte olan erkeklere denir. Ancak gerontofil olan kişiler için, birlikte oldukları kendilerinden büyük bireylerin maddi durumları önemli değildir. Gerontofili olanların motivasyonu para ya da mal varlığı değil; yaşlıların fiziksel özellikleridir.

Örneğin; yaşlıların ellerindeki-yüzlerindeki yaşlılık belirtileri; kırışıklıklar, beyaz saçlar gibi özellikler gerontofillerin motivasyonudur yani ilgi çekici buldukları özelliklerdir.

Gerontofiller Neden Hoşlanır?

Gerontofili nedir belirtileri nelerdir incelediğimizde; bu kişilerin genel hoşlantıları da birbiri ile benzerlik gösteriyor. Gerontofil olanların tahrik olması için yaşlı bedenini düşünmesi ya da görmesi yeterlidir.

Gerontofili Tedavi Edilmezse Ne Olur?

Çoğu gerontofili bu durumu normalleştirmiş durumdadır ve gerontofili tedavisine ihtiyaç duymaz. Bu noktada gerontofilinin aşırıya kaçıp ilerlemesi ile ‘’parafili’’ söz konusu olabilir. Parafili ise; bir kişinin anormal derecede fanteziler kurması, normal olmayan arzulara sahip olması durumudur.

Gerontofili Ne Zaman ve Nerede Ortaya Çıktı?

Yunancada ‘’Geron’’ kelimesi yaşlı birey, ‘’Philia’’ kelimesi ise sevgi anlamına geliyor. Bu kelimelerin birleşimi Gerontofilia olarak ilk defa 1982’de psikiyatrist T.C Gibbons tarafından kullanıldı.

İlginizi Çekebilir: Cinsel İstismar Nedir Cinsel İstismara Karşı Ne Yapabiliriz?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!