featured

Google Hesabı Kapatma İşlemi Nasıl Yapılır? Kalıcı Olarak PC ve Telefondan Google Hesabı Kapatma Aşamaları Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google hesabı kapatma genellikle çok sık kullanılmayan Google hesaplarını devre dışı bırakmak adına yapılan bir işlemdir.

Bu işlemin farklı sebepleri bulunsa da kişiler tarafından ortak bir amaç güdülür: Açılmamak üzere Google hesabı kapatma.

Daha önce hiç Google hesabı silme işleminde bulunmadıysanız nasıl yapacağınıza dair bilginizin olmaması oldukça doğal. Fakat bu işlem sandığınızdan çok daha basit ve kısa sürede gerçekleştirilebilir.

Peki Google hesabı kapatma nasıl yapılır? Kalıcı olarak telefondan Google hesabı kapatma nasıldır? İşte Google hesabı silme aşamaları ve işlem öncesi bilmeniz gerekenler!

Google Hesabı Nedir ve Ne İşe Yarar?

Özellikle Android kullanıcıların başlıca oluşturduğu Google hesapları günümüzde çeşitli amaçlar uğruna kullanılabiliyor. Fakat tek kullananların Android telefona sahip olmadıklarını söylemek mümkün.

Günümüzde dünya çapında en sık kullanılan arama motoru olan Google, sanıldığının aksine sadece arama yapmak için kullanılmaz. Zaman ile birlikte çeşitli kullanım araçlarını ‘Google hesabım’ üzerinden yapılabilir hale getirdi.

Birkaç örnek vermek gerekirse; Gmail üzerinden mailleşme, Drive üzerinde dosya kayıtları tutma, E-tablo oluşturarak herkesle paylaşım yapabilme bunlardan sadece birkaçıdır.

Tüm bu gelişmiş özellikler için kişilerin tek bir Google hesabı bulunması yeterlidir. Fakat zamanla Google hesabı kapatma işlemine ihtiyaç duymuş da olabilirsiniz.

Fakat Google hesabı kapatma yöntemi sayıldığı üzere tek bir alanı etkileyen durum değildir. Silme işlemi sonrası mağdur olmamak adına belirli noktalara dikkat etmeniz gerekiyor.

Google Hesabı Kapatmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Özellikle yıllardır kapatmak istediğiniz Google hesabınızı kullandıysanız ve farklı site, oturumlarla aktif hale getirdiyseniz dikkatli olun.

Zira Google hesabı kapatma işlemi sonrası mağduriyet yaşamanız an meselesi olacaktır. Bir hesabın kapatılmasından sonra diğer alanlarda bulunan tüm oturumlarınız sonlanır.

Eğer farklı site ya da uygulamalarda yeni profil oluşturmadan Google hesabı üzerinden giriş yaptıysanız bu noktada kontrollerinizi gerçekleştirmelisiniz. Yoksa veri kaybı yaşarsınız.

Bununla da kalmaz. İşte Google hesabı kapatma işlemi öncesi bilmeniz gerekenler:

Drive üzerinde kayıtlı olan video ve belgeleriniz silinecektir.Google Fotoğraflar bölümünde yer alan fotoğraflarınıza erişemezsiniz.Google hesabıyla giriş yaptığınız uygulama giriş bilgileriniz ortadan kaybolur. Bu uygulamalar için sıfırdan yeni profil oluşturmak zorunda kalırsınız.Gmail bilgileriniz ve burada yer alan mailleriniz silinir. Yeni bir Gmail hesabı açmak zorundasınız.Android telefonunuz üzerindeki oyunlarınızın ilerleme bilgileri Google hesabı kapatma işlemiyle sıfırlanır.Farklı uygulama ve hizmet alanlarına kayıt sırasında kullandığınız Google hesabınız buysa, şifrenizi unuttuğunuzda yenilemeniz mümkün olmaz.

Bahsedilen bu bilgiler ışığında önce Google hesabınıza giriş yaparak, kayıtlı olan uygulamalar ve bağlı cihazlara bakmalısınız.

Böylece bulunan uygulamaları Google hesabı kapatma işlemi öncesi garanti altına alma yollarını izleyebilirsiniz. Aksi takdirde aklınıza gelmeyen fakat kayıtlı olan hesaplarınıza bir daha giriş yapamazsınız.

Google Hesabı Kapatma İşlemi Neden Yapılır?

Google hesabı kapatma işlemi çeşitli durumlara bağlı olarak gerçekleştirilebilir. Kişilerin gerekçeleri farklılaşmakla birlikte ortak noktalarda da buluşabilmektedir.

Genel olarak Google hesap silme talepleri:

Birden fazla Google hesabı kullanıldığında,Rahatsız edici bildirim yoğunluğundan kurtulma,Hesabı kullanacak kişinin artık olmaması,Google dışında farklı bir tarayıcıda işlemlerin yürütülmesi,Hesabı bağlı olan oturumlardan tek bir hamlede kurtulmak isteme sebebiyle gerçekleşmektedir.

Ancak unutmamalısınız ki, özellikle bağlı olan diğer oturumların sonlanması adına Google hesabı kapatma işlemi yapmak zorunda değilsiniz. Oturumları sadece kaldırarak da hesabı kullanmak mümkün.

Google Hesabı Kapatma Nasıl Yapılır?

Elinizde var olan Google hesabı kapatmak için izlemeniz gereken adımlar oldukça basittir. Çünkü Google en az hesap açmak kadar var olan hesabı kapatmak adına pratik bir işlem sunmuştur.

İzlemeniz gereken adımlar:

Google’a ‘Google Hesabım’ yazın.Karşınıza çıkan ilk sıradaki alana tıklayın.Sağ üst tarafta yer alan ‘Oturum aç’ alanına tıklayıp silmek istediğiniz hesabınızla giriş yapın.Sol tarafta yer alan ‘Veriler ve Gizlilik’ bölümüne tıklayın.Karşınıza çıkan sayfada en aşağı inin ve ‘Diğer Seçenekler’ bölümünü bulun.Burada yer alan kısımda ‘Google hesabı silme’ seçeneğini göreceksiniz. Tıklayın.Sizden tekrar oturum bilgilerinizi isteyecektir, bilgilerinizi eksiksiz bir şekilde girin.Kayıtlı olan Gmail hesabınıza oturum silme mailini gelecek. Burada yer alan linke tıklayın.

İşte bu işlemleri izlediğiniz takdirde Google tarafına, Google hesabı kaldırma talebi iletilecektir. İşleminizi yaptıktan kısa bir süre sonra hesabınıza bağlı olan bilgiler dahil tüm veriler silinecektir.

Resimli Anlatım ile Google Hesabı Silme Bilgisayardan ve Telefondan Aşamaları

İlk defa Google hesabı kapatmak isteyenler adımları gerçekleştirmekte zorlanabilir. Bunun için Google hesabı kapatma aşamaları resimli anlatım halinde sizin için aktarılacaktır.

Bununla birlikte Google hesabı silme işlemi sadece bilgisayardan değil telefondan da gerçekleştirilebilir. Her iki yöntemde de aşama aşama görselleştirilmiş şekilde sizlere sunacağız. İşte Google hesap kaldırma PC ve telefon yöntemleri.

Google Hesap Kaldırma PC Aşamaları Neler? Resimli Anlatım Bilgisayardan Google Hesabı Kapatma

Bilgisayar kullanımı çok yaygın olduğundan en pratik haliyle Google hesap kapatma aşamalarını tablet ya da bilgisayarlarınızdan gerçekleştirebilirsiniz.

1. Aşama: Google Arama Motoruna ‘Google Hesabım’ Yazın

Günlük hayatta kullandığınız gibi herhangi bir tarayıcıdan Google arama motoruna erişin. Arama kutucuğuna ‘Google Hesabım’ ya da ‘Google Hesabı’ yazın.

Görselde yer alan en başta çıkan Google Hesabı bölümüne giriş yapın. Yalnız bu noktada düşük bir ihtimalde bulunsa sizi uyarmamız gerekiyor.

Kimi veri hırsızları ve dolandırıcılar tarafından internet sayfaları birebir taklit edilerek şantaj yapılabiliyor. Görselde yer aldığı gibi sol tarafında ‘Reklam’ yazmadığına emin olduğunuz sayfalara giriş yapın.

2. Aşama: Sağ Üst Tarafta Yer Alan ‘Oturum Aç’ Bölümüne Tıklayın

Sayfaya giriş yaptığınızda hesabınız açık olsa dahi sağ üst tarafta ‘Kayıt Ol’ ve ‘Oturum Aç’ kısmı ile karşılaşacaksınız.

Bu aşamada ‘Oturum Aç’ bölümüne tıklayarak karşınıza çıkan alana Google hesap kapatma işlemini gerçekleştirmek isteğiniz hesap bilgilerinizi girmelisiniz.

Dikkatli olun, Google hesap silme protokolü buradan gerçekleşeceği için Google hesabını kapatmak istediğiniz bilgileri girmelisiniz.

3. Aşama: Veriler ve Gizlilik Alanına Tıklayın

Google Hesabı sitesinden Google hesabınıza dair birden fazla işlemi gerçekleştirebilirsiniz. İşlem alanlarına sol tarafta yer alan menüden ulaşmanız mümkün.

Fakat burada temel amacımız Google hesabı kapatma olduğu için ‘Veriler ve Gizlilik’ bölümüne tıklamanız gerekiyor.

4. Aşama: ‘Diğer Seçenekler’ Alanına Erişin

Bir önceki aşamada ‘Veriler ve Gizlilik’ bölümüne girdiğinizde doğrudan karşınızda Google hesabı silme konusunda bir alan oluşmayacaktır.

Sayfayı aşağı kaydırın ve en alt kısımda yer alan ‘Diğer Seçenekler’ alanına erişin. Burada işaretli alandaki ‘Google Hesabı Kapatma / Silme ’ bölümüne tıklayın.

5. Aşama: Oturumunuzu Tekrar Açın

Google sizden ve hesap bilgilerinden emin olmak için son defa tekrar giriş oturum bilgilerinizi sizden talep edecektir.

Alanda yer alan Gmail hesap bilginiz yüksek ihtimalle otomatik olarak doldurulur. Şifrenizi girdikten sonra size hesabınızı silip silmeme konusunda eminliğinizi sorar.

Emin olduğunuzu belirttikten sonra Gmail hesabınıza mail yollanacaktır. Google hesabı kapatma işlemlerinde son aşama olarak gelen maildeki linke tıklamanız yeterli olacaktır.

Telefondan Google Hesabı Kaldırma Nasıl Yapılır? Google Hesabı Kapatma Android Aşamaları

Google hesabı kapatma PC aşamaları bahsedildiği şekilde izlenirse hesap silinecektir. Fakat günümüzde telefon kullanımı daha fazla olduğu için size bir de bu yöntemden bahsedeceğiz.

Google hesap kapatmak Android ve iOs üzerinde büyük değişiklik göstermez. İşlem aşamaları yine belirlendiği şekilde ilerleyecektir.

Telefondan Google hesabı silme için izlemeniz gereken aşamalar:

Google Chrome tarayıcısına giriş yapın.Sağ üstte yer alan üç noktaya tıklayın.En altta yer alan ‘Ayarlar’ kısmına erişin.Üstte giriş yapılmış Google hesabınız çıkacaktır. Bu hesabın üstüne tıklayın.Yeni açılan sayfada ‘Google Hesabınızı Yönetin’ kısmına girin.Bilgisayarda da olduğu gibi sizi ‘Google Hesabı’ alanına götürecektir.Burada üst kısımda yer alan ‘Veriler ve Gizlilik’ bölümüne tıklayın.Sayfayı aşağı kaydırın. ‘Diğer Seçenekler’ bölümünde yer alan ‘Google Hesabınızı Silme’ bölümüne tıklayın.Tekrar giriş bilgilerinizi girin. Daha sonra Gmail hesabınıza gelen maildeki linke tıklayın.

Google hesabı kapatma telefon üzerinden bu kadar basit şekilde yapılacaktır.

Eğer Google hesabı kapatmak talebiniz tamamen hesabı silmek değil de, telefondan oturumu kapatmak üzerineyse bu sefer tarayıcınızdan:

AyarlarEn üst kısımda çıkan Google Hesap bilgilerine tıklayın.Altta çıkacak olan Hesap Silme seçeneklerinden hesabınızı telefon üzerinden kaldırabilirsiniz.

Xiaomi Google Hesabı Kaldırma İşlemleri Değişiklik Gösterir mi?

Xiaomi Google hesabı kapatma işlemleri için Android için anlatılan adımlar izlenebilir. Google Chrome tarayıcısı üzerinden Ayarlar > Google Hesabı> Veri ve Gizlilik> Diğer Seçenekler> Google Hesabınızı Silme aşamalarını takip etmeniz yeterlidir.

Google Hesabı Kapatma Linki Nedir? Google Hesap Silme Linki ile Kısa Sürede İşlem Yapabilirsiniz

Google Chrome ya da başka tarayıcılar üzerinden arama yapmadan verilecek link ile işlemlerinizi daha kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz.

İşlemlerinizi yine Google Hesabı üzerinden gerçekleştireceksiniz. Eğer Google hesabı kapatma konusunda kararlıysanız https://myaccount.google.com/ linkine tıklayarak işlemleri bahsedildiği şekilde ilerletebilirsiniz.

Google Hesabım Kaç Gün İçinde Kapanır?

Google hesabı kapatma dahil olmak üzere Gmail hesap silme kalıcı işlemleri çok kısa sürede gerçekleşmektedir.

Fakat Google tarafından net bir tarih verilmediği de biliniyor. En geç kullanıcıların verileri 1 hafta içerisinde kalıcı olarak silinecektir.

Ancak bahsedilen silme süresi 1 haftadan daha kısa süre içerisinde de gerçekleşebilir.

Google Hesap Kapatma Sonrası Hesabı Tekrar Aktif Hale Getirme Mümkün mü?

Eğer Google hesabı kapatmak adına yaptığınız işlemler üzerinden 24 saat geçmediyse ve aceleci davranırsanız hesabınıza tekrar erişebilirsiniz.

Fakat üzerinden günler ve haftalar geçen bir hesabınıza geri erişimde bulunmak oldukça zor bir durumdur. Bu yüzden kullanıcıların Google hesabı kapatma konusunda iyi düşünmesi gerekir.

Kapatma işlemi yaptığınız hesabınızı açmak için https://accounts.google.com/signin/v2/recoveryidentifier?flowName=GlifWebSignIn&flowEntry=AccountRecovery linkine tıklayarak hesap kurtarma adımlarını izleyebilirsiniz.

Google Hesabı Kapatma Üzerine Merak Edilen Diğer Sorular ve Cevapları

YouTube video

Google hesabı kapatmak sadece belirli işlem ve sorulara sebep olmamaktadır. Google hesabı başta olmak üzere değişik işlemlerin soruları da aynı yoğunlukta merak edilir.

İşte Google hesabı silme konusunda merak edilen diğer sorular ve cevapları…

Google Hesabı Nasıl Kapatılır?

Google Hesabı bölümüne erişin. Daha sonra sırayla Oturum Aç > Veri ve Gizlilik > Diğer Seçenekler > Google Hesabını Silme > Oturum Aç > Gmail kutusundaki onay linkine tıkla işlemlerini gerçekleştirin. Kısa sürede hesabınız kapanacaktır.

Google Hesabı Nasıl Oturum Kapatılır?

Google hesabı tamamen silmeden oturum kapatma işlemi sandığınızdan daha kolaydır. Telefonunuzdan Google Chrome tarayıcısı > Ayarlar > Google Hesap bilgilerim kısmını kullanabilirsiniz. Bilgisayar üzerinden Google Tarayıcı > Oturum Aç > Oturum Ayarları alanından oturumunuzu kapatabilirsiniz.

Telefonda Google Hesabı Nasıl Kapatılır?

Telefonunuzun Ayarlar kısmına giriş yapın. Hesaplar ya da doğrudan Google ismiyle karşılaşacaksınız buraya tıklayın. Profil fotoğrafınıza tıklayın. Hesapları Yönet alanına giriş yapın ve kapatmak istediğiniz hesabı seçin. Daha sonra alttaki Hesabı Kaldır alanına tıklayın.

Google Hesabı Kaç Günde Kapanır?

Net bir tarih yoktur. Ancak en geç 1 hafta içerisinde Google hesabı kapatma işlemi tamamlanmış olur. Fakat 2-3 gün içinde sonuçlanması da mümkündür.

Google Hesabında Kapatılan Oturum Nasıl Açılır?

Telefonunuzun ayarlar bölümünden ya da tarayıcı üzerinde Google oturum aç araması yapın. Burada açılmış bir hesap varsa yeni hesap ekle alanına tıklayın. Daha sonra oturum bilgilerini girin ve giriş yapın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!