Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım : Google Hesap Silme İşlemleri Nasıl Yapılır ? Gmail Hesabı Neden Silinir?
Photo by freemockups.org on Pexels.com

Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım : Google Hesap Silme İşlemleri Nasıl Yapılır ? Gmail Hesabı Neden Silinir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayrıca Gmail hesap silme işleminden sonra aynı kullanıcı ismi ile yeni bir Google Gmail adresi alma hakkınız bulunmamaktadır. Bu noktada Gmail hesap silme resimli anlatım aşamalarına geçmeden önce çok dikkatli olmalısınız? Peki, Google hesabınızı silme işleminin adımları nelerdir?

Bu yazıda neler var?

YouTube video

İşte, Gmail hesap silme adımları :

  1. Gmail hesabına giriş yapın.
  2. Hesabınızın sağ üst bölümünde yer alan “Hesap” butonuna tıklayınız.
  3. “ Gizlilik ve Kişiselleştirme “ bölümünden “ Verilerinizi ve kişiselleştirmeyi yönetin ” butonuna tıklayınız.
  4. Sayfa sonundan “ Bir hizmeti veya hesabınızı silin ” seçeneğini seçiniz.
  5. Karşınıza gelen onay sayfasından Hesabı silin seçeneğine tıklayın ve hesabınızı kalıcı olarak silmek için mail hesabıyla tekrar giriş yapınız.
  6. Gmail hesap silme işlemleri adımlarının son aşamasında Google şartlarını kabul ederek, “ Hesabı Sil “ seçeneğini seçiniz.
  7. Artık “ Hesabınız Silindi “ mesajı ile karşılaşacak ve 2 gün içerisinde tüm kayıtlı bilgilerinizi kaybedeceksiniz.

Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım : Gmail Hesap Silme Nasıl Yapılır ?

Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım : Google Hesap Silme İşlemleri Nasıl Yapılır ? Gmail Hesabı Neden Silinir?
Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım : Google Hesap Silme İşlemleri Nasıl Yapılır ? Gmail Hesabı Neden Silinir?

Gmail Hesabı silme resimli anlatım telefon, bilgisayar, tablet ya da mobil cihazlarınızda yer alan Gmail hesabınızı kalıcı olarak silmenize yardımcı olur. Herhangi bir nedenle Gmail hesabını kapatmayı kalıcı olarak düşündüğünüzde, Gmail hesap silme işlemi yapmanız gerekmektedir. Siz de yeni bir mail adresine taşınmadan önce hesabınızı kapatmak için aşağıdaki adımları takip edin:

1 – Gmail Hesabına Giriş Yapın

Gmail de kayıtlı adresleri silme işlemini başlatmadan önce silmek istediğiniz Google hesabınız ile www.gmail.com adresinden giriş yapmalısınız. Google hizmetini aldığınız Gmail adresi ile giriş yapmak için  Gmail hesap aç sekmesine tıklamalı ve kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapmalısınız.

2 – Gmail Hesap Silme İşlemi İçin Hesap Sekmesine Tıklayın

Gmail hesap silme işleminin bir sonraki adımında kullanıcı girişi yaptığınız mail içerisinde sağ üst köşesinde yer alan ızgara simgesinden “ Hesap “ sayfasına geçmelisiniz. Gmail Hesap sayfası, hesabınızın genel ayarlarının da yer aldığı bölümdür.

3 – Veri ve Kişiselleştirme Tercihlerini Yapın

Google hesap silme işlemleri yaparak mail adresinizi kalıcı olarak silmek istiyorsanız, karşınıza gelen sayfada Gizlilik ve Kişiselleştirme bölümünde yer alan Verilerinizi ve Kişiselleştirmeyi Yönetin sekmesine tıklayınız.

4 – Hesabınızı Silin

Gmail hesap silme resimli anlatım sürecinin en önemli aşamalarından birine geldiniz. Bu aşamada hesabınızı silmeye başlıyorsunuz. Karşınıza gelen sayfada fareniz ile aşağı doğru inerek  Bir Hizmeti ve Hesabınızı Silin seçeneğinden devam ediniz. Böylece söz konusu Gmail adresi için silme işlemine başlamış olacaksınız.

5 – Gmail Hesap Kaldırma İşlemi

Gmaili silme işleminin son adımında Hesabı Sil seçeneğini seçmeli ve silmek istediğiniz eposta adresine giriş yapmalısınız. Burada “ Google hesabınızı silme “ menüsünden “ Hesabınızı silin “ tercihinde bulunmuş olacaksınız.

6 – Google Hesabı Silme İçin Google Şartlarını Onaylayın

Sahip olduğunuz Gmail adresine veda etmek için son adıma geldiniz bile. Şimdi, karşınıza gelen sayfada “ Hesabı Sil “ butonuna basmalısınız. Böylece sahip olduğunuz eposta adresine kalıcı olarak veda etmiş olacaksınız.

7 – Hesabınız Silindi | Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım 

Hesabı sil işleminin hemen ardından karşınız Hesabınız Silindi mesajı gelecektir. Böylece Gmail hesap silme işlemi kalıcı olarak tamamlanmış olacaktır. Siz de  Gmail hesap silme resimli anlatım aşamalarını eksiksiz bir şekilde takip etmişseniz, bu mesajı göreceksiniz. 

Gmail Hesap Silme Linki ile Gmail Hesabı Kalıcı Olarak Nasıl Silinir?

YouTube video

Herhangi bir nedenden dolayı Gmail hesabını silmek istediğinizde, eposta hesabınızı tamamen kaybetmeden önce Gmail Hesap Silme Linki sayfasında yer alan bilgileri detaylı bir şekilde okumalısınız. Okuduğunuz bilgiler doğrultusunda mail hesabınızı hala kapatmak istiyorsanız, yukarıdaki adımları takip etmelisiniz. Silme işlemine başlamadan önce bazı düzenlemeleri yaptığınızdan emin olmalısınız. İşte, o detaylar.

Eposta Adresimi Silmeden Önce Ne Yapmalıyım?

Siz de Google Gmail hesabı silmek istiyorum ya da Google hesap kaldırma işlemi yapmak istiyorum demeden önce kullanıcı adınız ile kayıt olduğunuz sosyal medya hesaplarından mail adresinizi değiştirmelisiniz. Aksi halde sildiğiniz Gmail hesabı ile sosyal medya hesaplarınıza giremezsiniz. Bu da instagram takipçi sayınızın çok olduğu bir sosyal medyadan kayıp yaşamanıza neden olabilir. Siz de Gmail hesabınızı silmeden önce aşağıdaki kontrolleri yaptığınızdan emin olunuz.

1 – Kullanıcı Adınızdan Vazgeçmiş Olacaksınız

Bir eposta hesabınızı sildiğinizde kullanıcı adınızdan bir tane daha sahip olamayacağınızı bilmelisiniz. Yani, sildiğiniz kullanıcı ismi ile tıpatıp aynı ismi bir kez daha alamazsınız. Bu noktada isim soy isimli mail adreslerinizi silmeden önce Gmail hesap silme resimli anlatım sonunda yaşayacağınız kayıpları göze almalısınız. 

 2 – İşletim Sistemi Giriş Bilgilerinizi Değiştirin

Bir mail adresini silmeden önce o adres ile açılan telefon, giyilebilir teknoloji aygıtları, bilgisayar ve mobil cihazlardaki işletim sistemi giriş bilgilerini değiştirmelisiniz. Kullandığınız Android Gmail hesabı ile giriş yaptığınız telefondan Gmail hesabı değişikliği yapmalısınız. Aksi halde kullanamayacağınız bu mail adresi ile giriş yapmak istediğiniz cihazda sorun yaşayabilirsiniz.

3 – Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım İşlemlerinden Önce Google Hizmetlerini Yedekleyin

Gmail hesap silme resimli anlatım adımlarını takip etmeden önce, kullandığınız bu hesap ile giriş yaptığınız, içerisinde dosya bulunan hesaplarınızı yedeklemelisiniz. Örneğin Google Drive üzerinde bulunan dosyalarınızı indirmek ve yedeğini saklamak için www.drive.google.com adresini takip ederek Gmail hesabına giriş yapın. Daha önceden depoladığınız belge, fotoğraf ve videoların kopyalarını alarak hatıralarınızın kaybolmasına izin vermeyin.

4 – Gmail Hesabını Silme İşlemi ile Mail Bilgilerinizi Kaybedersiniz

https://youtu.be/POKH3KwlA6k

Hotmail hesabı silme veya Instagram hesap silme işlemlerinde olduğu gibi Gmail hizmetinizi silme sırasında mail adresinizde yer alan iletişim bilgileri kaybolacaktır. Bu noktada hesabı silme linki üzerinden işlem yapmadan önce Gmail Rehber Yedekleme işlemini yaptığınızdan emin olmalısınız.

Aksi takdirde yıllarca biriktirmiş olduğunuz şirket ve kişi maillerini kaybetmiş olacaksınız. Ayrıca hesabınız üzerinden göndermiş olduğunuz dosya ve mailler de hesabınız ile birlikte çöpe gidecektir. Bu noktada da yedekleme işlemi yapmanız büyük bir önem taşımaktadır.

5 – Google Play Aboneliğinizi Kontrol Edin

Gmail hesap silme telefon ve diğer mobil cihazlarınızda yer alan Google Play uygulamalarınızı da etkileyecektir. Gmail hesabı üzerinden oturum açtığınız Google Play uygulamasından satın aldığınız ücretli bir uygulama ya da aboneliğin kaybolmaması için uygulama üzerinden mail değiştirme yorumu göndermelisiniz.

Böylece daha önceki kullandığınız mail adresinde kayıtlı olan abonelikleriniz yeni hesabınıza aktarılabilir. Fakat aktarım işlemi tamamlanmadan hesabınızı kapatmamanız faydalı olacaktır. Aksi halde söz konusu mail adresi ile oturum açmalarını istediğiniz cihazlara erişim sağlayamayabilirsiniz. Cihazlarınızda güncelleme ya da uygulama indirme işlemi yapamazsınız.

6 – Oyun ve Uygulama Geçmişleriniz Sıfırlanır

Oyun ve teknoloji haberleri aracılığı ile indirdiğiniz uzun süredir yüksek seviyelere ulaştığınız oyun ve uygulamalarda kaydettiğiniz başarı, hesap silme işlemi ile birlikte kaybolacaktır. İşlemlere başlamadan önce uygulamalarınızdaki mail adreslerinizi de değiştirmelisiniz.

Google Hesabı Nasıl Silinir ? Gmail Hesabı Silme Telefondan Yapılabilir mi?

Gmail hesap silme resimli anlatım ile siz de hem telefondan hem de bilgisayardan Google mail hesap silme işlemi yapabilirsiniz. Bunu yaparken Gmail hesap silme resimli anlatım adımlarını tek tek takip etmeniz ve silme işleminden önce mutlaka ve mutlaka yedek almanız önerilir. Gmail hesabı silme linki ile silme işlemine başlayabilirsiniz. 

Gmail Hesabı Silme Linki

Gmail Hesabı Neden Silinir? Gmail Hesap Silme Resimli Anlatım Neden Uygulanır?

Kullandığımız mobil cihazlarda ana mail olarak Gmail hesabı kullanılması, birçoğumuzun bir Google mail hesabı açmasına neden olmuştur. Gmail hesabı açan birçok kullanıcı ise Hotmail hesap silme işlemi yapma kararı almıştır. Bugünlerde ise Gmail hesabı silme konusunda büyük bir artış söz konusudur. Peki, neden?

Çok uzun süredir iletişim kurduğunuz Gmail hesabınızı farklı nedenlerden dolayı silmek isteyebilirsiniz. Bunda mail adresinde özel bir anlam içeren bir ifadenin bulunması, mail adresinde eski soy isminin yer alıyor olması ya da bir firma ile ilişkili bir hesap olması etkili olabilir. İşte, Gmail hesabı silme işlemine ihtiyaç duyacağınız zamanlar.

1 – Özel Sebeplerden Dolayı Gmail Hesabımı Silmek İstiyorum

Soy ismi değişikliği nedeniyle mail adresi değişikliği yapmak isteyebilirsiniz. Evlendikten sonra kullandığınız soy isim ile aldığınız yeni mail adresinizi kullanabilir ve daha önceki hesabınızı kapatmak isteyebilirsiniz. Bu noktada Google mail silme işlemi yapmanız çok normal olacaktır. Ayrıca ilişkinizin bittiği eski erkek arkadaşınız ya da kız arkadaşınız ile birlikte kullandığınız bir maili artık kullanmak istemiyor olabilirsiniz. Bu noktada da yeni bir hesap açmak doğru bir karar olabilir.

2 – Hesabım Çalındığı İçin Hesabımı Kapatmak İstiyorum

Bugünlerde kayıt olduğumuz yapay zeka uygulamaları ve sosyal medya ortamları kişisel bilgilerimizin çalınmasına neden olabilmektedir. Gmail hesabınızın çalındığını düşünüyorsanız, hesabınıza giriş yapmalı ve güvenlik bilgilerini değiştirmelisiniz. Eğer hesabınıza giriş yapamıyorsanız, Google Destek ekibine yardım çağrısı bırakabilir ve hesabınızın kurtulmasını talep edebilirsiniz.

3 – Fake Hesap Olduğu İçin Kapatmak İstiyorum

Daha önceden yakın arkadaşları ile eğlenmek ya da birine şaka yapmak için açılan mail adreslerini günlük hayatta kullanmak mümkün olmayabilir. Kullandığı bu fake hesap ile daha fazla işlem yapmak istemeyen kişiler mail adreslerini silmek isteyebilir.

4 – Daha Anlamlı Bir Hesap Açmak İçin Gmail Hesap Silme İşlemi Yapmak İstiyorum

Lise döneminde bir takma isim ya da çok sevdiği bir sanatçı ismi ile açılan mailler genellikle profesyonel hayatta kullanılamaz. Bu noktada yeni ve daha anlamlı bir mail adresi alarak profesyonle bir görünüm kazanılabilir.

5 – Hesabıma Başkasının da Erişimi Var

Daha önce ortak bir proje için açılan mail adresleri daha sonradan kullanıma uygun değildir. Birlikte çalışılan projenin tamamlanması ya da ortak olunan kişi ile iletişimin kesilmesi durumunda bilgi ve belge güvenliği için yeni bir Gmail hesabı açma işlemi yapılabilir. Bu noktada ortak kullanılan Gmail hesap silme kararı alınabilir.

6 – Spam Maillerden Kurtulmak İçin Yeni Bir Gmail Hesabına Geçtim

Daha önce kayıt olunan onlarca sosyal medya platformu ve alışveriş sitesinden gelen spam mailleri, hesaba gelen önemli maillerin önüne geçebilmektedir. Bu noktada yeni bir mail adresi almak ve daha önceki kullanılan içi adeta çöpe dönmüş eposta adresini, Gmail hesap silme işlemi ile kapatmak doğru bir karar olacaktır.

7 – Mahkeme Kararı ile İsmimi Değiştirdim

Mahkeme kararı ile ismini ya da soy ismini değiştiren kişiler özellikle profesyonel hayatından mail değişikliğine gitmek zorunda kalabilirler.

Daha önceki ismi ile mail adresi alan kişi, yeni ismi ile yeni bir Gmail hesabı alabilir ve bu hesap ile iş başvurusu yapabilir. Daha önceki, beğenmediği için mahkeme kararı ile değiştirdiği ismi ile olan Gmail hesabını ise silmek isteyebilir. Bu noktada Gmail hesap silme resimli anlatım adımlarını takip ederek, kolayca işlem yapabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!