featured

Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır ? Güçlü İnsanlar Neden Yalnızlık Korkusu Çekmez?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarılı ve güçlü insanlar nasıl davranır ve bu insanlar neden yalnızlık korkusu çekmez? Günümüzde pek çok insanın yaşadığı yalnızlık korkusu , onları güçlü insanlar karşısında çekimser duruma düşürmektedir. Kendi düşüncelerini dahi söylemekten çekindikleri bu ortamda zayıf karakterli insan özellikleri göstermekten de kendilerini alıkoyamazlar. Peki, güçlü insanlar nasıl davranır ? Güçlü insan kimdir?

Güçlü İnsan Kimdir ? Güçlü İnsanlar Neden Yalnızlık Korkusu Yaşamaz?

Günümüzde pek çok kişi tarafından güçlü insan kelimesi zengin ya da başarılı anlamında kullanılmaktadır. Fakat güçlü bireyler kendi düşüncelerini ifade etmekten korkmayan, kabul edilmemekten çekinmeyen ve hayallerini gerçekleştirmek için kendilerinde motivasyon bulan kişilere denir.

Güçlü insan tanımı çoğu zaman kaliteli insan nasıldır sorusunun cevabı ile benzerlik gösterir. Dürüst olmak, düşüncelerini kabul edilmeyeceği korkusu ile olduğundan farklı göstermemek ve pek tabi ki kendisine güvenmek bir kişiyi hem güçlü hem de kaliteli yapacaktır. Çünkü kaliteli insan olmak başarılı ya da zengin olmak değil; onurlu ve dürüst olmaktan geçmektedir.  Böylece güçlü insanlar yalnızlık korkusu yaşamazlar. Çünkü onlar kalabalık ama samimiyetsiz bir arkadaş grubundansa, yalnız kalmayı tercih ederler.

Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır ?

Günümüzde hem onurlu, hem dürüst hem de başarılı olmak oldukça zor gibi görünür. Çevremizde sıklıkla görmediğimiz bu 3 özelliğin tek bir kişide bir araya gelmesi ise kaliteli insan olgusunu ortaya çıkarmaktadır. Peki, güçlü insanlar nasıl davranır ? Güçlü insanlar neden yalnızlık korkusu çekmez. Gelin, birlikte bakalım.

1 – Güçlü İnsanların Alışkanlıkları Nasıldır?

Ruhsal olarak güçlü olmak için fiziksel olarak da sağlıklı ve güçlü hislere sahip olmak gerekmektedir. Güçlü insanların özellikleri arasında yer alan sağlıklı alışkanlıklar ise yalnızca fiziksel aktivite ile sınırlı değildir. Güçlü bireyler duygu, düşünce ve davranışlarını planlarken, kendilerini başarıya götürecek alışkanlıklar ile beslerler. Kitap okumak, film seyretmek, çalışma alnı ile ilgili toplantı ve sempozyumlara katılmak bunlardan yalnızca birkaçıdır. Sadece sessiz bir dağ evinde beynine reset atmak da sağlıklı alışkanlıklar arasında yerini alabilir.

2 – Başarılı ve Güçlü Beyinler Değişime Karşı Nasıl Davranırlar?

Bir işte başarılı olmak, o işte gerçekleşecek değişim ve gelişimlere hızlı bir şekilde adapte olmayı gerektirmektedir. Zayıf karakterli insan özellikleri arasında yer alan değişime kapalı olmak, hiçbir alanda kişiyi başarılı ve güçlü yapmaz. Bu noktada karşılaşılan yeniliğe karşı güçlü insanlar nasıl davranır ? Tabi ki çözüm odaklı ve uyumludurlar.

3 – Olumlu Olmak Duygusal Olarak Güçlü Olmanın Yolları  Arasında Yer Alır mı?

Bir kişinin güçlü karakter özellikleri taşıdığını gösteren bir diğer özelliği ise zamanını olumsuz şeyler üzerinde düşünmeye harcamamasıdır. Güçlü zihinler başkalarının kendi hakkında düşündüğü olumsuz ve kötü düşünceler üzerinden zaman kaybetmezler. Hayatın zor şartlar altında da yaşanabileceğini ve her zaman adaletli olmayacağını bilen insanlar güçlü olmak için çaba harcayabilirler. Aksi durumda yaşanılan endişe ve korku, yalnız kalma korkusu fobi durumuna çevirmesine engel olamaz.

4 – Duygu ve Mantığı ile Sağlam İnsan Kimdir? Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır ?

Güçlü insan aynı zamanda sağlam insan demek de olabilir. Duygularını ve mantığını doğru oranda kullanan insanlar güçlü olma yolunda başarı elde edebilirler. Bir konu hakkında karar verirken, arkadaşsız kalma korkusu ağır basar ve duygular ile hareket edilirse, iş yaşamında güçlü olmak çoğu zaman mümkün olmayacaktır.

5 – Başarı Aşkı Konusunda Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır ?

Bir kimsenin güçlü ve başarılı olmasını sağlayan bir diğer özelliği iradesidir. Bir işi yapmamak için onlarca bahane üretilebilirken, güçlü insanlar zamanlarını boşa harcamazlar; isteklerini hayata geçirmek için üretmekten çekinmezler. Güçlü karakterli insanlar, duygusal insan özellikleri arasındaki “Acaba yapabilir miyim” korkusunu yenerler ve başarıya doğru emin adımlarla ilerlerler.

6 – Evde Yalnız Kalamamak Güçsüzlüğün Belirtisi midir? Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır ?

Bazı insanlar evde yalnız kalamamak veya tek başına zaman geçirememek gibi hislere kapılmaktadır. Evde yalnız kalamamanın altında psikolojik bir neden olabilirken, kişide sadece monofobi de olma ihtimali vardır. Bu noktada Monofobi belirtileri arasında yer alan yalnızlık korkusu ciddiye alınmalı ve bir profesyonelden yardım alınmalıdır.

7 – Zor İnsanlar Karşısında Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır ?

Zihinsel olarak kendisini gerçekleştirmiş yani güçlü kişiler karşılaştıkları zor karakterli kişiler ile mücadele etmekten çekinmezler. Karşılarındaki zor karakterli kişilere karşı sabırlı ve uyumlu davranırlar.

8 – Güçlü Karakterli İnsanlar Geçmiş ile Nasıl Bağlar Kurarlar?

Güçlü insanların en önemli özelliği, geçmişte değil bugünde yaşamalarıdır. Planladıkları hedeflerine ulaşabilmek için ihtiyaç duydukları iş, zaman ve eforu bugün harcamaktan çekinmeyen insanlar, güçlü olabilirler. Aksi halde geçmişte yaşadıkları olumsuz durumlar ile hayatlarını pişmanlıklarla dolduran zayıf karakterli insanlar, geleceğe dair plan ya da program yapamazlar.

9 – Güçlü Karakterli İnsanlar Hangi Fırsatları Kaçırmazlar?

Güçlü zihne sahip insanlar evrenin kendilerine bir şeyler sunmak zorunda olduğunu düşünmezler. Kendi fırsatlarını kendileri yakalayarak o fırsatları başarıya dönüştürürler. Güçlü karakterli insan özellikleri arasındaki fırsatçılık ilkesi bazı durumlarda yanlış anlaşılabilmektedir. Fırsat konusunda güçlü insanlar nasıl davranır sorusunun cevabı ise çok nettir: Adaletli!

10 – Güçlü Karakterli İnsanlar Yalan Söyler mi?

Zihinsel olarak güçlü özelliklere sahip insanlar yalan söyleyerek içinde bulundukları güç durumdan kurtulmak istemezler. Onlar dürüsttürler. Düşünce ve davranışlarının sonuçlarına cesur bir şekilde katlanırlar.

11 – Güçlü Zihne Sahip İnsanlar Öğrenmekten Korkar mı?

Bir kimsenin güçlü karakter özelliklere sahip olduğunu anlamanın bir diğer yolu ise öğrenmekten korkup korkmadığını test etmektir. Yalnızlık korkusu olamayan bu insanlar, öğrenme süreçlerinden de çekinmezler. Öğrenecekleri her yeni bilgi onlar için yeni bir adım demektir.

Bonus: Aşk Hayatında Güçlü İnsanlar Nasıl Davranır ? Aşk Hahatında Karakterli İnsan Nasıl Anasilir?

YouTube video

Aşk hayatında güçlü olmanın yolu sözü her zaman dinlenen ya da diğer kişi tarafından sıklıkla alttan alınan demek değildir. Peki, aşk hayatında güçlü insanlar nasıl davranır ? Aşk hayatında güçlü olmak, sahip olunan duygu ve düşüncelerin sonuçlarına cesur bir şekilde katlanmak demektir. Terk edilme korkusu ya da yalnızlık korkusu çekmeyen güçlü bireyler, aşk hayatında mutlu ve güçlü olabilirler. Öncelikle kendisi ile zaman geçirebilen kişiler sevdiği kişi ile de etkili zaman geçirmekten zevk alırlar.

Aşk hayatında karakterli insan özellikleri ise öncelikle dürüstlükten ve saygıdan geçmektedir. Saygılı ve dürüst kimseler, ilgi duydukları karşı cinsin sınırlarını zorlamazlar ve iki taraf için de dengeli bir duygusal ortam sağlanmasına destek olurlar. Böylece mutlu ve uzun bir ilişki elde edilmiş olur. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!