featured

Guinea Pig Bakmayı Düşünenler için Rehber

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Guinea Pig Bakmayı Düşünenler için Rehber

Son zamanlarda ülkemizde oldukça sevilen evcil dostumuz Guinea Pig nasıl beslenir? Özellikleri nelerdir? Zorlukları var mıdır? Bu soruların yanıtını bu yazıda bulacaksınız. Eğer evinizde sevimli bir evcil hayvan beslemek istiyorsanız Guinea Pig mutlaka şans vermeniz gereken hayvanlardan. Hem şirin görüntüleri hem de masum, çekingen hareketleri onları daha da sevimli kılıyor. Gelin bu sevimli dostumuzu yakından tanıyalım.

Guinea Pig Bakmayı Düşünenler için Rehber

Guinea Pig Nedir?

Guinea Pig görüntü itibarıyla fare ve tavşanı andırır. Peki Guinea Pig nedir? Kobay ismiyle de anılan Guinea Pig memeliler sınıfından bir kemirgendir. Aslında oldukça uzun bir geçmişi var. Günümüzden 10.000 yıl öncesine dayanan bir tarihe sahip. Bugün birçok ülkede popüler bir evcil hayvan olarak besleniyor. 

Guinea Pig Nasıl Beslenir?

Guinea Pig nasıl beslenir? sorusunun cevabı sizi mutlu edecek. Çünkü evinizdeki domates, salatalık gibi yemeklerin kabukları ve sapları en sevdikleri yiyeceklerden. Vejetaryen olan Guinea Pig özellikle sebze, meyve ve tohumlarla beslenir. Öğünlerinin büyük bir bölümünde kuru ot ve kuru mama yemeleri gerekir. Her gün değiştireceğiniz taze su da günlük beslenmesinin önemli bir kısmını oluşturur. Guinea pig bakımı adımlarından en önemlisi olan beslenme dikkat etmeniz ve titiz davranmanız gereken bir adımdır. 

Guinea Pig Cinsleri

Guinea Pig cinsleri adlarını tüylerinin uzunluğu ve şekline göre alır.

Amerikan Guinea Pig Cinsi (Hollanda Guinea Pig Cinsi), akla ilk gelen ve popüler guinea pig cinsidir.Abessinian Guinea Pig Cinsi, oyuncu bir guinea pig cinsidir.Peruvian Guinea Pig Cinsi, 50 cm’ye kadar uzayan tüylere sahip olabilirler. Belki de en sevimli guinea pig cinsidir.Silkie Guinea Pig Cinsi, tüyleri uzundur fakat baş kısmındaki tüyler taranmış gibi geriye doğru çıkar.Teddy Guinea Pig Cinsi, tüyleri kısa ve bakımları kolay bir cinstir.Texel Guinea Pig Cinsi, tüyleri kıvırcık ve yumuşacık olan çok sevimli bir guinea pig cinsidir.Beyaz Crested Guinea Pig Cinsi, az bulunan, kısa tüylere sahip bir guinea pig cinsidir.Himalayan Guinea Pig Cinsi, siyam kedilerine benzerlikleriyle ünlüdür.Rex Guinea Pig Cinsi, uzun ve düşük kulakları vardır.Skinny Guinea Pig Cinsi, neredeyse hiç tüyü yoktur ve hastalığa yakalanma konusunda hassastırlar.

Guinea Pig Bakmayı Düşünenler için Rehber. Guinea pig bakımında dikkat etmeniz gerekenlerden birisi de onlara geniş oyun alanları sunmanız. Ayrıca kemirmeyi çok seven arkadaşlarımız için toksik madde içermeyen, sağlıklı materyalden üretilmiş bir kafes gerekmektedir. Narin ve çekingen olan guinea pigler hassas tavırları severler. Göğsünüzde yatmaktan ve kendilerini güvende hissetmekten hoşlanırlar. Guinea pig sahiplendirme sitelerinden ücretsiz olarak bir guinea pig sahiplenebilir ve eğlenceli bir arkadaş edinebilirsiniz.

Bunları Biliyor Musunuz? Evcil Hayvanlarınızla Gidebileceğiniz Tatil Yerleri Evcil Hayvan Yatağı Yapmak Çok Kolay!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!