featured

Güneş Sisteminde Üstün Otoyolu Müjdesi | Güneş Sistemi Otobanı ile Uzay Yolculuğu Gerçek mi Oluyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uzun bir süredir üzerinde çalışılan uzay yolculuğu amaçlı çalışmalar, güneş sistemi çevresinde keşfedilen “üstün otoyolu” ismindeki otobanlar rotaları ile gerçek mi oluyor? Yeni bir uzay yolculuğu rotası keşfetmek isteyen bilim insanları, bilgisayarlar üzerinden hazırladıkları rotalar ile tek tek uzay yolları hesaplamaktadırlar. Güneş sisteminde otoban müjdesi ile Güneş sistemi içerisinde yer alan yörüngelerde ve dış bölgelerinde yolculuk etmek çok daha kolay hale gelecektir.

Üstün Otoyolu Hızlı Uzay Yolculuğu İmkanı Sunacak mı | Güneş Sistemi Otobanı Neler Getirecek

California Üniversitesi San Diego bilim insanlarının keşfettiği üstün otoyolu ile güneş sistemi ve gezegenler de dahil olmak üzere uzay boşluğunda yolculuk etmek çok daha hızlı hale gelebilecek. Üstün Otoyolu olarak adlandırılan bu uzay manifoldunda yer alan göktaşları, çok daha yüksek hızlara ulaşmaktadırlar. Yapılan araştırmalar bu yollarda yer alan itme kuvveti ile bazı asteroidlerin şaşırtıcı şekilde hızlı hareket ettiklerini ortaya çıkarmıştır. Bu hızlanma keşfinin ise gelecekte daha hızlı uzay yolculuğu imkanı sunup sunmayacağını birlikte göreceğiz.

Üstün Otoyolu ile Kütle Çekimi Arasındaki İlişki Nasıl Olacak?

Geçmişten günümüz uzay konu filmler ile de hayatımızda büyük bir hayal haline gelen uzay yolculuğu üstün otoyolu yani güneş sistemi otobanı ile gerçekleşecek mi? Hayatımızda yaşayabileceğimiz en büyük deneyimlerden biri hangisidir, diye soracak olduğumuzda şüphesiz ki cevaplarımızdan biri uzay yolculuğu olur. Üstün otoyolu üzerinde yolculuk ederken seyahat hızını etkileyecek etmenlerden biri de kütle çekimi olacaktır.

Her cismin bir kütle çekimi olduğu gibi uzaydaki her cismin kütlesi, yapacağı yolculuğun daha hızlı ya da daha yavaş olmasına neden olabilir. Bu noktada güneş sistemi otobanı ile yolculuk yaparken, sahip olunan kütle çekim kuvvetinin etkisi de azımsanamayacak kadar büyüktür.

Güneş Sistemi Otobanı ile Uzay Madenciliği Mümkün Olacak mı?

Yapılan son araştırmalar, keşfedilecek olan yeni yörüngelerin gelecek zamanlarda asteroidler üzerinde yapılması planlanan madencilik çalışmaları için büyük bir imkana dönüşeceğini göstermektedir. Gelecekte hem turizm hem de ekonomi amacı ile yapılması planlanan uzay yolculuğu süreçlerinin üstün otoyolu sayesinde daha ekonomik hale gelmesi beklenmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!