guzel-gulmek

Fotoğraflarda Nasıl Güzel Gülünür? Güzel Gülmek için Sırlar

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Toplantılar, düğünler, eğlence organizasyonları, seyahatler, etkinlikler ve bunun gibi pek çok özel güne katılır, eğlenerek, hoşça vakit geçiririz. Haliyle yaşadığımız güzel dakikaları kayda almak için selfie çekilir ya da arkadaşlarımızla birlikte eşsiz kareler oluştururuz. Ancak bazı kişiler fotoğraf çekilirken yeterince fotojenik olmadığını düşünerek çekingen kalabiliyor. Halbuki bu hiç doğru değil. Yalnızca nasıl gülümsemeniz gerektiğinin farkında değilsiniz. Ya da dişleriniz beyaz olmadığı için çekiniyor olabilirsiniz. İşte tam da bu noktada güzel gülümsemenin yolları size harika bir rehber olacak. O halde nasıl güzel gülünür? sorusuna birlikte cevap arayalım.

Güzel Gülmek Nedir?

Gülmek, insanların mutlu olduğu anlarda verdiği fiziksel bir reaksiyondur. Her insanda olan bu davranış, insana özgüdür. Yani herkes aynı gülümseyemez. Çünkü herkes aynı şeyleri yaşamadığı gibi aynı genetiğe sahip değildir. Bu nedenle bir başkasının gülüşünü kendi gülüşünüzle kıyaslamamalısınız. Peki, güzel gülmek nedir? Güzel gülmek, herhangi bir dış etkenin olmadığı ortamda, kendinizle baş başa kaldığınız anda nasıl gülüyorsanız, öyle gülmektir. Yani doğal bir şekilde mutlu olmak. Kasılmadan, kendinizi yansıtmak. İşte bunu yaptığınızda aslında çok güzel gülmüş olacaksınız. Belirli kusurların olmasına aldırış etmeden, kendi gülüşünüzü ön plana çıkarmalısınız. Çünkü gülüşünüzde var olduğunu düşündüğünüz kusurlar gülüş estetiği ve estetik diş hekimliği ile ortadan kaldırılabilir.

Fotoğraflarda Nasıl Güzel Gülünür?

Anı kalması için sevdiklerinizle çekildiğiniz fotoğraflar ya da selfielerde gülüşünüzün güzel olmasını istiyorsanız, öncelikli olarak doğal olmalısınız. Eğer doğal olmazsanız, yalnızca dişleriniz görünür ve gözleriniz sizi ele verir. Çünkü gülmek gözlerle olur. Aynanın karşısına geçip, dişlerinizi göstererek sahte bir gülümseme yapın. O zaman gözlerin insanı nasıl ele verdiğini çok rahat bir şekilde anlayacaksınız.

guzel-gulmek
Fotoğrafta Nasıl Güzel Gülünür?

Fotoğraflarda güzel gülmek için içinizden geldiği gibi gülmek, mutluluğunuzu çekinmeden dışa vurmak yeterli olacaktır. Gülüşünüzde belirli kusurların olduğuna aldırış etmemeniz gerekir. Çünkü kusurlar herkeste olabilir. Dişlerinizin beyaz olmaması, diş eksiğinizin olması ya da dudaklarınızın ince olması, güzel gülüşünüze engel değil. Çünkü bunları ortadan kaldırmak mümkün. Smile Center Turkey diş tedavisi, diş estetiği ve gülüş tasarımı ile gülüşünüzdeki tüm kusurları yok ediyor. Siz de doğal gülüşünüzün önündeki tüm engellerden kurtulmuş oluyorsunuz. O halde fotoğraflarda güzel çıkmanızı sağlayacak güzel gülüşün sırlarından bahsedelim.

Doğal Gülümseyin

Gülüşünüzün doğal olması, güzel gülmeniz anlamına gelecektir. Bu nedenle her ne kadar bembeyaz ve inci gibi dişleriniz olsa da doğal bir gülüşü yakalayamazsanız, o halde güzel gülümsememiş olursunuz. Bunun yanında bazı araştırmalar, çok fazla diş göstererek gülümsemenin, insanlarda hoş bir algı oluşturmadığı yönünde. Bu nedenle gözlerinizin içi güldüğü kadar gülümsemelisiniz. Yani dişlerinizi göstererek güldüğünüzde gözleriniz boş bakmamalıdır.

“Money” Tekniğini Uygulayın

Gülümsemekte zorlananlar için keşfedilmiş bir teknik olan “money” tekniği ile klasik gülümseme yapısını ortaya çıkarabilirsiniz. Okunuşu “maniy” olan bu kelimede sondaki “niy” kısmı, dişlerinizi göstererek gülümseme pozisyonunu almanızı sağlar. Böylece fotoğraf çekilirken money diyerek, gülümseyebilirsiniz. Aynı durum “cheese” kelimesinde de geçerlidir. Bu kelimeyi söylerken de ağız yapımız gülümseme pozisyonunu alır ve fotoğraf çekilirken oldukça işe yarar. Aynı zamanda fotoğraf çekenlerin peynir deyin dediklerine de sıklıkla şahit olmuşsunuzdur. Bu kelimenin de son hecesi, yüzde gülümseme oluşmasını sağlamaktadır.

guzel-gulmek
Güzel Gülmek

Dişlerinizi Birbirine Değdirmeyin

Dişlerinizi göstererek gülümsemenin altın kuralı, yalnızca üst dişlerin görünmesidir. Alt dişleri göstererek gülerseniz o halde yapmacık bir gülüş ortaya çıkacaktır. Üst ve alt dişleriniz neredeyse birbirine değecek kadar yakın olması, doğal bir gülümseme için son derece kıymetlidir. Tabii ki bazı kişilerin damak yapısı diğerlerinden farklı olabilir. Bu durumda kendinizi kötü hissetmemelisiniz. Çünkü doğal gülümsemek, dişlerinizdeki kusurların dikkat çekmesini engelleyecektir. Üstelik damak problemlerinin çeşitli tedaviler ile ortadan kaldırılabileceği unutulmamalıdır.

Üst Dişleriniz ile Alt Dudağınızı Temas Ettirin

Gülümserken doğal bir görünümün ortaya çıkması için yalnızca üst dişlerinizin görünmesi önemli. Bu nedenle eğer üst dişlerinizin alt kenarı ile alt dudağınızı hafif temas ettirirseniz, yalnızca üst dişlerinizin görünmesini sağlayabilirsiniz. Bu da şık ve doğal bir gülümsemenin anahtarı olacaktır. Tabii ki böyle bir gülümsemede dişlerinizin beyazlığı son derece önemli. Düzenli diş fırçalayarak, dişlerinizin ortalama beyazlığını koruyabilirsiniz. Uzun süreli diş fırçalamamada ise diş fırçası sorunu çözemeyebilir. Bu durumda diş beyazlatma tedavisinden yararlanabilirsiniz.

guzel-gulmek

Doğru Poz Verin

Doğru bir poz, fotoğrafta harika çıkmanızı sağlar. Aksi durumda ne kadar güzel gülseniz de doğru poz vermezseniz, o halde ışıltılı gülüşünüzü tam olarak yansıtamayabilirsiniz. İşte bunun için selfie çekilirken kamerayı göz hizasında tutmak, gülümsemenizin ışıltısını ön plana çıkaracaktır. Eğer bir başkası sizin fotoğrafınızı çekiyorsa, o halde kameraya paralel durmaktan kaçınmalısınız. Daha açılı duruşlar, fotoğraflarda çok daha güzel çıkmanızı sağlayacak altın bir öneridir.

Ruj Kullanın

Kadınlar için güzel gülmek erkeklere nazaran daha kolaydır. Çünkü poz verme konusunda kadınlar daha özgürdür. Bunun yanında kadınlar için bir diğer avantaj da ruj kullanımı. Ruj kullanıldığında dudakların rengi koyulaştığı için dişlerin beyazlığı daha ön plana çıkacak, bu da ışıltılı gülüşü ortaya çıkaracaktır. Ancak çok fazla koyu ruj sürmek de doğal olmayan bir görüntüyü ortaya çıkarabilir. Bu nedenle çok abartmadan, koyu tonlu rujlar, çok daha estetik bir gülüş elde etmenize yardımcı olacaktır.

guzel-gulmek

Alıştırma Yapın

Alıştırma, her alanda işe yarar. Bu nedenle gülüşünüzün doğal ve güzel olmasını istiyorsanız, aynanın karşısına geçerek alıştırma yapmalısınız. Böylece sanki fotoğraf çekiliyor gibi hissedebilir, gülüşünüzü sergileyebilirsiniz. Ayrıca gülüşünüzde kendinizi kötü hissettiren unsurları da tespit edebilirsiniz. Bunun yanı sıra çoğu insan dişlerini göstererek gülmekten kaçındığı için birden dişleri göstererek gülmek, size kendinizi kötü hissettirebilir. İşte aynanın karşısında alıştırma yapmak, dişlerinizi göstererek gülümsemeye alışmanızı sağlayacaktır.

Diş Estetiğinden Yararlanın

Dişlerimize yeterince özen göstermediğimizde hem sağlık hem de estetik açıdan çeşitli olumsuzluklar yaşarız. Bu nedenle diş eksiği durumunda implant, renk değiştirmiş dişlerde diş beyazlatma, bir sıra halinde eksilmiş ya da kırılmış dişlerde kaplama tedavileri, dişlerinizin estetik ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır.

guzel-gulmek

Gülmek, hayatımızda kendimize yapacağımız en güzel yatırımdır. Çünkü güzel gülerek güzel yaşar, mutlu bir hayat sürersiniz. Bu nedenle fotoğraflarda güzel gülmenin sırlarını uygulayarak fotoğraflarda çok güzel çıkabilir, sosyal hayatınızda gülüşünüzün ışıltısını ön plana çıkarabilirsiniz. Dişleriniz ve yüzünüzdeki kusurların sizi esir altına almasına izin vermemeli, bunların önlenebilir olduğunu bilmelisiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!