hava-ambulansi-kiralama

Hava Ambulansı Kiralama Yapmadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hava ambulansı kiralama yapmadan önce konuya dair detaylı bilgi edinmek gerekiyor. Hava ambulansının hangi durumlarda ve nasıl talep edileceği hakkında fikir sahibi olun.

Hava ambulanslarına ihtiyaç duyulması, ağır durumdaki hastaları hızlıca transfer etmek içindir. Hasta, başka bir sağlık merkezine kara yoluyla hızlıca ulaşamıyorsa veya geçen bu süre zarfında hayatı tehlikeye girecekse hava ambulansı talep edilmelidir.

Hastanın hayatını önemseyen ve hızlı bir şekilde tedaviye ulaşmasını sağlayan bu nakil yönteminin mutlaka uzman kişiler tarafında yönetilmesi gerekiyor. Hava ambulansı hizmetlerine başvurmadan önce bilmeniz gereken önemli noktaları yazımızın içerisinde bulabilirsiniz.

Hava Ambulansı Kiralama Hakkında Bilmeniz Gereken 7 Husus

Hava ambulansı kiralama işlemleri bilindiği üzere kara yolu ile hasta taşımaktan çok daha farklı bir süreci kapsar. Hava ambulansı her durumda kullanılamayacağı gibi gerekli durumlarda da talep edilmesi gereken bir hizmet oluyor. Hastaların hayatını kurtarmaya yönelik tedavilere hızlıca ulaşmak ve zaman kaybını önlemek için güvenilir hava ambulansı şirketlerine başvurulabilir.

  1. Profesyonel Hava Ambulansı Kiralama Şirketlerine Ulaşın
  2. Hava Ambulansı Kiralama Yaparken Hız ve Güvenliği Önemseyin
  3. Hasta Naklinde Operasyonel Süreç Hakkında Bilgi Edinin
  4. Hava Ambulansı Kiralarken Uygun Araç Seçimi Yapın
  5. Hava Ambulansı Kiralamak İçin Talep Formu Gönderin
  6. Hangi Hastaların Taşınabileceğini Öğrenin
  7. Sağlık Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Belgeleri

Hava ambulans şirketi seçerken veya hava ambulansı talep ederken hangi aşamalardan geçeceğinizi, hangi durumlarda hava ambulansı talep edebileceğinizi detaylıca aktarmaya çalışacağız. Hava ambulans kiralama yapmak isteyen kişilere rehber niteliğinde olacak bu yazıda ihtiyacınız olan tüm bilgilere erişebilirsiniz.

1- Profesyonel Hava Ambulansı Kiralama Şirketlerine Ulaşın

Hava ambulansı kiralama hizmetleri sunan şirketlerin hız ve güvenlik konusunda açık barındırmaması gerekir. Hava ambulansı talep ederken profesyonel ve iletişim kabiliyeti yüksek şirketlerden destek almalısınız. Gerek hava gerekse kara yolunda etkili iletişim son derece önemlidir. Hastanın taşınma sürecindeki tüm operasyonu yönetecek şirketin hata payına yer vermemesi gerekir.

Profesyonel bir hava ambulans şirketi, hastanın yurtiçinde veya yurtdışındaki tüm taşınma işlemlerini eksiksiz yerine getirmelidir. Hastanın hızlıca taşınması hava ambulansı şirketinin gerçekleştirdiği operasyonel sürece bağlı olduğu için profesyonellik aramalısınız. Profesyonel hava ambulans şirketleri arasındaki Vira Jet ile hastanın hızlı ve güvenli bir şekilde istenen konuma ulaşmasını sağlayabilirsiniz.

hava-ambulansi-kiralama

2- Hava Ambulansı Kiralama Yaparken Hız ve Güvenliği Önemseyin

Hava ambulansı kiralama yaparken hız ve güvenlik hastanın ihtiyacı olan en önemli etkenlerdir. Hasta hayatının söz konusu olduğu durumlarda hava ambulans şirketi seçerken acele etmek gerekse de bu husus atlanmamalıdır. Hastanın güvenle taşınması ve bu süreçte hiçbir zaman kaybının yaşanmaması önemlidir. Hasta ve hasta yakınlarının bu konudaki hassasiyeti hava ambulans şirketi tarafından bilinen bir husus olmalıdır.

Hastanın zarar görmeden hızlı bir biçimde taşınması dikkat edilmesi gereken ilk konu olacaktır. Ayrıca şirketin operasyon ekibinde sağlık çalışanlarının yer alması, hastanın taşınma sürecinde güvende olmasını sağlar. Hava ambulansı kiralayacaksanız hava ambulansı talep edilen şirketin bu niteliklere sahip olmasını önemseyin.

3- Hasta Naklinde Operasyonel Süreç Hakkında Bilgi Edinin

Hava ambulansı kiralama yapmadan önce bilgi sahibi olmanız gereken en önemli husus operasyonel süreçtir. Hastalar yurtiçi veya yurtdışında transfer olacaksa bazı aşamalardan geçilir. İlk olarak epikriz raporu istenir ve hastanın sağlık durumunu detaylıca anlatan bir rapor değerlendirilir.

Hastanın raporu değerlendirilirken uzman hekimlerden öneriler alınır. Hastanın hava ambulansıyla taşınmasında bir sorun yoksa operasyonel süreç başlatılır.

Hastanın uçuşa uygunluğu tespit edildikten sonra şirket tarafından maliyet raporu çıkartılır. Onay alındığı takdirde hastanın transfer süreci başlar. Hasta havalimanından havalimanına nakil edildiğinde kara ambulansı hazır şekilde beklemelidir.

Şirketin operasyonel süreci yüksek ihtimalle havalimanında sonlanacağı için ayrıca kara ambulansı talep etmek gerekebilir. Havalimanına iniş ardından sağlık merkezine ulaşılır.

hava-ambulansi-kiralama
Hava Ambulansı Kiralama

4- Hava Ambulansı Kiralarken Uygun Araç Seçimi Yapın

Hava ambulansı kiralama hizmetlerinde birden fazla araç seçeneği mevcuttur. Her hasta hız ve taşınabilirlik konusunda farklı araca ihtiyaç duyar. Hava ambulansı ile taşıma işlemleri uçak ve helikopterler aracılığıyla yapılır.

Her hasta için farklı şekilde ilerleyen bu süreçte hava ambulans şirketinden bilgi alabilirsiniz. Hastanın hareket kabiliyetine veya diğer çeşitli faktörlere göre araç seçimi şekillenebilir.

Hava ambulansı kiralarken tercih ettiğiniz şirketin araç seçimi konusunda geniş yelpazeye sahip olmasına dikkat edin. Bazı durumlarda helikopter ya da uçak talep etmek gerektiği için araç filosundaki genişlik önemli olabilir.

Bu konuda bilgi almak için acele etmekte fayda var. Çünkü hava ambulansı hizmetleri hızlıca yönetilmesi gereken bir süreçtir. Bu hizmete başvuracak kişilerin şirketle görüşmesi esnasında bu bilgileri edinmesi gerekir.

5- Hava Ambulansı Kiralamak İçin Talep Formu Gönderin

Hava ambulansı kiralama talebinde bulunmadan önce hastanın doktoruyla iletişime geçmek gerekir. Hastanın sağlık durumunu açıklayan bir rapor ile uçuşa uygunluk test edilir. Ardından hava ambulansı talep edeceğiniz şirketi arayarak talep formu iletmelisiniz. Bu süreci kolay ve hızlı şekilde atlatmanız için şirket yetkilileri yardımcı olacaktır.

Bu nedenle hasta transfer edilirken hız ve güvenlik konusunda endişe duymanıza gerek kalmaz. Operasyonel süreci yöneten şirket yetkililerinin bu konudaki tutumu önemlidir.

Hastanın hızlı ve güvenli bir şekilde istenen bölgeye ulaştırılması için iş birliği içerisinde çalışılmalıdır. Hastanın doktorları, yakınları ve hava ambulans şirketinin yetkilileri daima iletişimde kalarak hastanın durumu hakkında net bilgi aktarmalıdır.

Hastanın güvenle taşınması için önemli bir husus olan iletişimin havayolunda ve karayolunda kesintisiz devam etmesi gerekir.

hava-ambulansi-kiralama

6- Hangi Hastaların Taşınabileceğini Öğrenin

Hava ambulansı kiralama işlemlerinde zaman kaybını önlemek için hangi hastaların taşınabileceği hakkında bilgi sahibi olun. Bazı hastaların acil şekilde transfer olması gerekirken bazı hastaların taşınmasında sakınca olabilir.

Bunu belirleyen ilk husus hastanın sağlık durumudur. Hava ambulansı hizmetlerinde önceliği olan hastalar; bilinç açıklığı, şoka neden olan yanık vakaları, baş-boyun ve karın bölgelerinde açık yaralar veya durumun kötüye gitmesine neden olacak diğer tüm etkenler karşısında değerlendirilir.

Bunun haricinde hastanın hava ambulansı ile taşınmasını engelleyecek en önemli nokta hastanın sağlık raporu ve hekim önerisidir. Doktorlar tarafından hazırlanan raporda hastanın uçuğa uygun olduğu yazıyorsa hiçbir sorun yoktur. Ancak hastanın uçuş esnasında zaman kaybedecek olması veya hekimler tarafından sakınca görülmesi bu kararı etkiler.

Hastanın hayatı için verilen bu kararda birden fazla hekim önerisi alınmalı ve operasyonel sürece bu şekilde başlanmalıdır. Bu sayede olası tüm zaman kayıpları engellenmiş olacaktır.

7- Sağlık Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Belgeleri

Hava ambulansı kiralama hizmeti için talepte bulunacağınız şirketin Sağlık Bakanlığı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından verilen belgelere sahip olmasını önemseyin.

Hava ambulans şirketleri, hava araçlarındaki güvenliği kanıtlayan bu belgelerle hizmet vermelidir. Talepte bulunmadan önce şirketle iletişime geçmeli ve ilgili belgelerin varlığını kontrol etmelisiniz. Bu husus hastanın güvenliği için önemsenmelidir.

Bununla bağlantılı olarak operasyonel süreci yürüten tüm şirket yetkililerinin alanındaki eğitimleri tamamlamış olmaları gerekir. Hata payına yer vermemek ve hızlı biçimde çalışmak yetkililerin ilk becerisi olmalıdır.

Hız ve güvenliğin hasta hayatı için ne kadar önemli olduğu bilincine sahip olan tüm yetkililer birbirleriyle irtibatta kalarak süreci profesyonel biçimde yürütmelidir. Uçuş sırasında oluşabilecek komplikasyonlar için acil sağlık teknisyenleri ekip içinde yer almalıdır.

İlginizi Çekebilir: Özel Uçak Kiralama Nasıl Yapılır? 2022 Özel Jet Kiralama Maliyeti Ne Kadar?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!