featured

Hayvan Ambulansı Numarası Kaçtır? Hayvan Ambulansı Ne İşe Yarar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hayvan ambulansı numarası sokakta karşılaşılabilecek acil durumlar için mutlaka bilinmesi gereken numaralardan birisidir. Bir sokak hayvanın yaralı olduğu durumlarda veya yardıma muhtaç olduğu durumlarda bir destek ekip olarak hemen yardıma gelecek ekiplerin numarasıdır. 155 polis imdat gibi 112 acil gibi hayvan ambulansına ait irtibat numarası da bu nedenle hafızaya kazınmalıdır.

Sokakta veya farklı bir alanda her türden canlıya rastlamak mümkündür. Ama tabi ülkemizde genel olarak kedi ve köpekler sokaklarda yaşamaktadırlar. Bu canlılar maalesef araba kazalarında veya insanlar tarafından uygulanan şiddetle yaralanmaktadırlar. Veya hava koşullarına bağlı olarak hastalanmaktadırlar.

Böyle bir durumda olan sokak canlısı ile karşılaştığında ALO 153 hayvan ambulansı numarası ile iletişime geçebilirsiniz. Ekipler sizin verdiğiniz adrese hızlı bir şekilde ulaşım sağlayacaktır. Bu sayede o yaralı canlı kısa süre içerisinde tedavi altına alınarak sağlığına kavuşturulacaktır.

Hayvan Ambulansı Nedir?

YouTube video

Hayvanlar, Allah’ın yeryüzündeki sessiz kullarıdır. Onların hayatları, sağlıkları ve güvenli bir hayat sürmeleri tüm insanlığın görevidir. Bu konuya duyarlılık gösteren devlet yetkilileri ve belediyeler çeşitli çalışmalar yürütmektedirler.

Yürütülen bu çalışmalar neticesinde hayvan ambulansı hizmeti devreye sokulmuştur. Sokakta bulunan yaralı ve hasta hayvanlar ALO 153 ihbar hattına bildirildiği takdirde ekiplerce tedavi altına alınmaktadırlar. Bu tedaviler ve hizmetler tamamen ücretsizdir. Yani sokakta yardıma muhtaç bir hayvan gördüğünüzde gönül rahatlığı ile ALO 153 ihbar hattını arayabilirsiniz.

ALO 153 Hayvan Ambulansı Neden Önemlidir?

Sokak hayvanlarının sağlıklı ve kaliteli bir hayat sürmesi hem doğa için hem de insani duygular için oldukça gereklidir. Hayatımızın bir parçası olan canlıların sokakta can çekişmesi, kalitesiz şekilde yaşamaya çalışması tüm vicdanları harekete geçirmektedir. Ne yapacağı konusunda fikri olmayan kişiler 153 hayvan ambulansının arayarak yardım isteyebilirler.

YouTube video

Görevinde uzman ekipler, hızlı ve teçhizatlı şekilde olay yerine intikal edeceklerdir. Hayvanın durumuna göre olay yerinde ya da belediyenin veteriner kliğinde o hayvanı tedavi altına alacaklardır. Sağlığına kavuşturulan hayvan barınaklarda muhafaza edilecek ve sahiplendirilmeye çalışılacaktır.

Hayvan Ambulansında Bulunan Personeller Kimlerdir?

Hayvanlar için dizayn edilen ambulanslarda tıpkı insan ambulanslarında olduğu gibi uzman kişiler yer almaktadır. Çünkü bir sağlık ve hayat söz konusudur. Alanında uzman veteriner hekim ve gerekli yeterliliğe sahip ambulans şoförü bulunmaktadır. Ayrıca hayvanın taşınmasında yardımcı olacak bir veya birden fazla ekip üyesi araç içinde hazır bulunur.

Ambulansın içerisinde hayvanın güvenli şekilde veteriner kliniğine getirilmesine yardımcı olacak ekipmanlar vardır. Sakatlanmaların ve kanamaların önüne geçecek ekipmanlar veteriner hekimin kontrolünde kullanılır ve yaralı hayvan güvenli şekilde kliniğe getirilir. Ambulans şoförü ise hızlı ve güvenli şekilde aracı kullanarak kısa sürede hayvanın kliniğe götürülmesine yardım eder.

Hayvan Ambulansı Özellikleri Nelerdir?

Sokak hayvanları için dizayn edilen ambulansta tüm noktalara dikkat edilmesi gereklidir. Hayvanların sağlığının en iyi şekilde korunabilmesi için özel olarak tasarlanmalıdır. Bu tasarım sırasında dikkat edilmesi gereken özellikler şunlardır;

Bakteri ve virüs meydana gelmemesi için mutlak suretle ambulansın içerisi hijyenik olmalıdır.Tedavi süreci kullanılan ekipmanlar steril bir şekilde muhafaza edilmelidir.Her türlü vakaya uygun ekipmanlar bulundurulmalı.Acil durumlar için siren bulundurulmalı ve çalışır vaziyette olmalıdır.

YouTube video
Veteriner hekimin rahat şekilde görevini yapabilmesi için geniş yer bulundurulmalıdır.Aracın tüm bakımları periyodik olarak yapılmalıdır.Araç güvenliği için acil durum ekipmanları bulundurulmalıdır.Aracın deposu her vaka öncesi kontrol edilmelidir.Her kişiye özel alanlar araç içinde konumlandırılmalıdır.

Ankara Belediyesi Hayvan Ambulansı Numarası

YouTube video

ALO 153 hayvan ambulansı numarası Türkiye geneli tek hattır. Bu numara arandıktan sonra görevli kişi bulunduğunuz adrese en yakın ekipleri yönlendirecektir. Bu nedenle Ankara, Çorum veya Adana hayvan ambulansı numarası hep aynıdır.

Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi büyük yerlerde sokak hayvanlarına ve yaralı hayvanlara özel rehabilitasyon merkezi de bulunmaktadır. Bu merkezlere giderek sıcak bir ev ortamı isteyen hayvanlardan sahiplenebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!