featured

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hindistan Cevizi Yağının Saça Faydaları Nelerdir?

Saçlar, kişinin güzelliğini göstermesinin yanı sıra, kafa derisini koruyan en önemli unsurlardır. Vücuda bakar gibi saçlara özen göstermek, kafa derisi ve saçların sağlıklı şekilde büyümesi için önemlidir.

Saç bakımı sırasında çok uzun yıllardan beri kullanılan Hindistan cevizi yağı, birçok sorun için en iyi çözümlerden biri olmaktadır. Hindistan cevizi yağı saç için değil, saçlarla beraber tüm cilt için, en iyi çözümlerden biridir. 

Neden Hindistan Cevizi Yağı Kullanılmalıdır?

Uzun yıllar saçların güzelliğini ve doğallığını korumanın yollarından biri Hindistan cevizi yağı kullanmaktadır. Doğal olmayan mineral yağlara oranla hem cildinize hem de saçlarınıza doğal yollardan güzellik ve sağlık katmak için, Hindistan cevizi yağı kullanılmalıdır.

Saçları uzatır: Doğrudan etkileme gibi bir durum olmasa da saçın genel olarak sağlıklı şekilde uzamasına etki eder. Hindistan cevizi yağı saç kırıklarını önler ve uzun vadede sonuç verir.Saç dökülmelerini önler: Saçların sürekli olarak dökülmesinden yana sorun yaşıyorsanız, Hindistan cevizi yağı saç maskeleri kullanılabilir. Yağın içinde  laurik asit (yararlı asit), saç kökleri korumaya alır. Sadece mevsimsel saç dökülmeleri için uygundur. Ciddi saç dökülmeleri durumunda bir profesyonele danışmak gerekir. Güneş ışınlarına karşı korur: Hindistan cevizi yağı saça faydaları arasında güneşin zararlı ışınlarına karşı koruması da vardır. UVA ve UVB ışınlarından korumak için içinde mikro elementler vardır. Kuru saçlara Hindistan cevizi yağı çok iyi gelir.Onarım ve iyileştirme yapar: Hindistan cevizi yağı saça faydaları arasında özellikle boyalı saçlarda boyama öncesinde saçlara Hindistan cevizi yağı sürülürse saçı korur. Böylece boyama öncesinde ağartma işlemi uygulanmış saçların yıpranması önlenmiş ve boyanın daha doğal durması sağlanmış olur.

Kıvırcık Saçlarda Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi yağı saç çeşitleri arasında özellikle kıvırcık saçlar için, tedavi edici özelliğe sahiptir. Genellikle kuru ve özel bakıma ihtiyaç duyan kıvırcık saçlarda, saçları beslemek ve kırılmış saç uçlarını onarmak için, Hindistan cevizi yağı kullanımı önemlidir.

Doğal kıvırcık olan saçların doğallığını korurken, daha parlak ve canlı görünmesini de sağlayan Hindistan cevizi yağı saça faydaları arasında, kıvırcık saç diplerindeki kuruluğu da gidermektedir.

Doğal Saçlarda Hindistan Cevizi Yağı

Doğal saçların yapısını korumak, saç kırıklarını önlemek ve daha sağlıklı şekilde uzamasını sağlamak için Hindistan cevizi yağı saç maskesi önerilmektedir. Özellikle saç düzleştirme işlemine geçmeden önce, saçlara Hindistan cevizi yağı saç maskesi sürülmesi, saçların yıpranmasını önlediği gibi, daha parlak ve canlı görünmesini de sağlayacaktır.

Saç şekillendirmek için de oldukça etkili olan Hindistan cevizi yağı, doğal saçlar için saç jeli olarak da kullanabileceğiniz Hindistan cevizi yağı saç uçlarının da kırılmasını önleyecektir.

Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı saç için, antibakteriyel ve besleyici özelliğe sahiptir. Doğal nemlendirici olduğu için, saçları doğal güzelliğinde korur. Hindistan cevizi yağı saç konusunda çeşitli şekillerde kullanılabilir.

Saç kremi olarak: Hindistan cevizi yağı saç maskesi doğal saç kremi yerine geçer. Tek yapılması gereken, saçınızı yıkadığınız şampuanla yıkamak ve saç uçlarına Hindistan cevizi yağı sürmektir. Birkaç dakika bekleme süresinin ardından, saçlar durulanır.

Deri tedavisi: Saçlı deri tedavisinde kullanılır. Antifungal etki bırakır. Kepeklere karşı etkili olduğu için, saç derisine süreceğiniz Hindistan cevizi yağı ile saçınıza ve saç diplerinize 5-10 dakikalık masaj yapılmalı ve normal saç bakımı rutinine devam edilmelidir.

Dolaşık çözme: Yıkadıktan sonra saçlar, çoğu zaman dolaşır. Taramak oldukça zorlaşabilir. Sıcak Hindistan cevizi yağını yatmadan önce maske olarak saçınıza uygulayabilirsiniz. Uçlara sürülecek Hindistan cevizi yağı, kümülatif etkisi sayesinde dolaşık saçları açmaya birebirdir.

Saç koruyucusu: Yıkama öncesinde 1 adet yumurta sarısı ve 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı iyice karıştırılıp, saçlara maske yapılır. En az 20 dakika en fazla 1 saat bekletildikten sonra iyice yıkanır.

Masaj: Yapılacak Hindistan cevizi yağı saç maskesi ile saç telleri güçlenir ve kafa derisinin hidro-lipit dengesi korunur. 3 yemek kaşığı limon suyuna 50 ml Hindistan cevizi yağının karıştırılıp saça uygulanmalıdır. 30-45 dakika sonra saçlar, şampuanla yıkanır.

Hindistan cevizi yağı öncesinde ve sonrasında cilt ve saç bakımı, istediğiniz sonuçları verir. Günlük mü yoksa arada sıra da mı bu kürün uygulanacağına karar verilmelidir.

Hindistan Cevizi Yağı Çeşitleri Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı, tek bir tip değildir. Farklı saç tiplerine farklı Hindistan cevizi yağı kullanılmalıdır.

Virgin Hindistan cevizi yağı: Endüstriyel olarak rafine edilmediği gibi, kokusu gitmez. Katkı maddesi ve koruyucu yoktur. Tamamen doğaldır ve soğuk preslenen Hindistan cevizi yağı türüdür.

Rafine ya da rafine olmayan Hindistan cevizi yağı: Rafine edilmiş olanı haricen de kullanılmaktadır. Hindistan cevizi yağı saç tellerinin görünümünü iyileştirir ve kepeklenmeyi giderir. İçindeki hyaluronik asit sayesinde, saçın nemini artırır. Rafine edilmeyen Hindistan cevizi yağı ise askorbik asitlidir. B, A, E ve C vitaminleri vardır. Saçı, güneşin etkilerinden korurken, ipeksi ve parlak bir hava katar. 

Fraksiyon Hindistan cevizi yağı: Hindistan cevizi yağı saç ve cilt tarafından kolaylıkla emilir. Yumuşatıcı etkisi sayesinde cildi yatıştırır ve nefes aldırır. Cilt üzerinde yağlı tabaka halinde kalmadığı gibi uçucu özelliği sayesinde renksiz ve kokusuzdur.

Pişmiş Hindistan cevizi yağı: Organik bir yapı oluşturur. Vitamin ve mikro element açısından zenginleşir. Yemeklerde de kullanılır.

Hindistan cevizi yağı ile, saçlarınız için sprey hazırlamak oldukça kolaydır. 1-2 yemek kaşığı içinde eritilen Hindistan cevizi yağı ile 3 damla kadar lavanta yağı ve 1 su bardağı filtrelenmiş su içine 1-2 damla E vitamini ekleyerek iyice karıştırılarak, Hindistan cevizli saç spreyi yapabilirsiniz.

Hindistan Cevizi Yağı Ne Kadar Kullanılır?

Hindistan cevizi yağı saç maskesi olarak kullanırken en fazla 1 çay kaşığı kullanılmalıdır. Saç yıkama işleminden önce saça uygulanan Hindistan cevizi yağı, saça daha iyi nüfuz eder ve saçın hidrasyonunu artırır. 

Saç yıkama işleminden sonra uygulamak için ise, saçın nemini korumak gerekir. Bunun için bir saç kremi ya da maske kullanılmalıdır. Hemen her saç tipi için uygun olan Hindistan cevizi yağı, çok yoğun şekilde kullanılırsa saça ağırlık getirir ve daha fazla yağlanmasına sebep olur.

Hindistan Cevizi Yağı Maskeleri Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı saç maskesi, saç tiplerine uygun şekilde seçilmelidir. Birbirinden farklı Hindistan cevizi yağı maskeleri bulunmaktadır. En çok etki eden maskeler arasında;

Aloe vera ve Hindistan cevizi yağıYumurta ve Hindistan cevizi yağ   Hint yağı ve Hindistan cevizi yağı   Çay ağacı yağı ve Hindistan cevizi yağı

Hindistan cevizi yağını bu ürünlerle karıştırarak maske yaptığınızda, saçınızın daha iyi ve parlak olacağını gözlemleyebilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, günlerce saç üzerinde kalabilir ancak maske karışımlarıyla beraber kullanıldığında daha fazla kuruluk ya da farklı yan etkilere neden olur.

Hindistan Cevizi Yağı Yan Etkileri Nelerdir?

Hindistan cevizi yağı saç için oldukça yararlı ve doğal bir üründür. Ancak yağlı hali, saçlara çok yoğun şekilde uygulandığında, kök ve saç derisinde olumsuz etkiler yaratabilir. Saç derisi ve saç çok hızlı yağlanmaya başlar ve saçlarda kepeklenme artabilir.

Bu etkilerin yanı sıra saçların hızlı büyümesi de yavaşlama devresine girer. Saçlara kullanılacak Hindistan cevizi yağının kalitesi oldukça önemlidir. Kalitesi yüksek Hindistan cevizi yağının aroması hoştur. Katı ve beyaz bir rengi bulunur. Saçlarınızın eskisi gibi güçlenmesi, daha parlak ve yumuşak bir görünüm elde etmesi için, Hindistan cevizi yağı saç maskesi etkili bir uygulamadır.

Hindistan cevizi yağının saçlar için faydasını ve hindistan cevizi yağıyla neler yapabileceğinizi anlattık. Hindistan cevizi yağı saça nasıl uygulanır, konusunda detaylı bilgiler içeren yazımızda yağın ne kadarının zarar verir bir duruma neden olduğunu da ekledir. Düzenli olarak kullanacağınız yağ kafa derisine nüfus ederek saçlarınızın düzelmesinde yardımcı olur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!