featured

Hızlı Findeks Teknikleri Nelerdir? Kredi Notu Nasıl Yükseltilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hızlı Findeks Teknikleri

Banka kredisi, Kredi kartı ya da kredili alışveriş yapmak istediğiniz zaman büyük ihtimalle karşınıza çıkacaktır. Kredi notu sorgulama işlemi yaptığınızda kredi notunuz düşük ya da istemiş olduğunuz kredili ürünü almaya yeterli gelmiyor ise hızlı kredi notu yükseltme teknikleri hakkında bilgi sahibi olmanız ve kısa sürede Findeks kredi notu yükseltme yapmanız gerekmektedir. Peki, Findeks kredi notu sorgulama işlemi nasıl yapılır? Findeks kredi notu yükseltme teknikleri nelerdir?

Findeks Kredi Notu Sorgulama İşlemi Nasıl Yapılır?

Öncelikli olarak Findeks kredi notu sorgulama işlemi yapmanız gerekmektedir. Bunun için kredi kayıt bürosunun Findeks web sitesine erişim sağlamanız gereklidir. https://www.findeks.com adresinden ulaşabilirsiniz. Findeks de hesap oluşturduktan sonra 6 TL + KDV tutarında ücreti ödeyerek Findeks kredi notu öğrenebilirsiniz.

E-Devlet üzerinden Kredi risk raporu da oluşturmak mümkündür. Ancak her ay 1 adet ücretsiz E-Devlet üzerinden kredi risk raporu oluşturulmasına izin verilmektedir. https://www.turkiye.gov.tr/turkiye-bankalar-birligi-risk-merkezi-raporu-basvurusu adresinden e-devlet kullanıcı bilgileriniz ile giriş yapmanız ve yeni başvuru butonuna tıklamanız gerekmektedir. Açılan sayfada “Kredi Limit ve Borç Bilgileri Raporu” seçeneğini işaretleyip ilerlediğinizde “Doğrulanmış Cep Telefonu” bilginizi kontrol etmeniz önemlidir. Ancak buradan alınacak olan rapor Şu anki ve geçmiş dönemlerdeki kredi risk dökümanını sunmakta olup kredi notu öğrenme imkanı vermemektedir.

Hızlı Kredi Notu Yükseltme Teknikleri Nelerdir?

Finans kuruluşu ya da bankanız tarafından yapmış olduğunuz kredili ürün başvurunuz reddedildi ise ya da yeni bir başvuru yapmayı planlıyorsanız Findeks kredi notu yüksek olmalıdır. Aksi takdirde kredi başvurunuz reddedilecektir. Reddedilen ve gereksiz yere yapılan her kredi başvurusu Findeks kredi notu üzerinde olumsuz etkiye sahiptir. Bu nedenle öncelikli olarak Findeks kredi notu yükseltme tekniklerine göz atmanız ve kredi puanı yükseldikten sonra başvuru yapmanız önemlidir.

Mevcut Kredilerinizi Zamanında Ödeyin

Bankalar ya da finans kurumları üzerinde mevcut kredileriniz var ise bu kredileri çok iyi yönetmeniz gerekmektedir. Kredili mevduat hesabı, Kredi kartı ve bireysel kredilerden her hangi biri ya da hepsine sahip iseniz ödemelerinizi zamanında yapıyor olmanız findeks kredi notu yükseltme için atacağınız en önemli adımdır. Mevcut kredi ödemelerinizi zamanında yapmıyorsanız ve gecikme oluyor ise bu durum kredi puanı düşüşüne neden olacaktır.

Mevcut Kredilerinizi Yapılandırabilirsiniz

Mevcut kredileriniz var ve ödeme güçlüğü yaşamaya başladıysanız acil olarak bankanız ile görüşmenizi ve borçlarınızı yapılandırmanızı tavsiye ederiz. Bankalar bireysel müşterilerinden olan alacaklarının yasal takibe girmesini pek istemezler. Çünkü bankaların yasal takipte alacakları tahsil edebilmek için uzun süre beklemek işlerine gelmez. Bu nedenle bankanız ile iletişime geçerek bütçenize uygun bir kredi borç yapılandırması talep edebilirsiniz.

Bankanız ile yeniden yapılandırma yapamadığınız durumda farklı bankaların borç transferi kredisine başvuru yapabilirsiniz. Bu şekilde yaparak tüm hesaplarınızı ve borçlarınızı tek bir bankada toplamış olursunuz. Bu da size hem ödeme hem de ödemeleri takip etme kolaylığı sağlayacaktır.

Kredi Kartı Borcunuzu Bireysel Krediye Çevirebilirsiniz

Kredi kartı borcu asgari tutarı ödemekle bitmez. Her ay kredi kartı hesap ekstresinde yer alan asgari tutarı ödüyorsanız ve hiçbir ay kredi kartı borcunuz eksilmiyor ise kredi kartı borcunuzu bireysel kredi çekerek kapatabilir ve borcu uzun vadeye yayabilirsiniz. Tabii ki burada dikkat edilmesi gereken husus kredi kartı limitinizi oldukça düşük bir miktara düşürmek olacaktır. Aksi takdirde kısa sürede borcunuz ikiye katlanmaya başlayacaktır. 

Borçlanmayı Gelirinize Göre Planlayın

İster kredi kartı ister bireysel kredi isterse de beyaz eşya olsun nereye borçlanıyorsanız aylık ödemelerinizi aylık gelirinize göre planlamanız gerekmektedir. Beklenmeyen bir durum oluşması halinde gelirinizde düşüş olması halinde aylık borç ödemelerinizi yapamaz duruma gelebilirsiniz. Ödemelerinizde aksama oluşması halinde ise Findeks kredi notu düşüş yaşayacaktır.

Kredi Kartı Ve Kredi Ödemelerinizin Tarihine Dikkat Edin

Kredi kartı son ödeme tarihi ve bireysel kredi taksit tarihlerinizi maaş gününüzden birkaç gün sonrasına almaya dikkat etmelisiniz. Maaş tarihinde olası bir gecikme kredi ödemelerinizi de geciktirecektir. Bu nedenle her ayın ikisinde maaş alıyorsanız kredi kartı ya da kredi taksit ödeme tarihinin ayın 5’ i ile 10’ u arasında olması ödemelerinizi düzenli yapmanızı sağlayacak ve bu durumda kredi notu yükseltme konusunda fayda sağlayacaktır.

Bankalarla Düzenli Bir Çalışmanız Olsun

Bankalar ile kredi ürünleri konusunda bir çalışması olmayan kişilerinde kredi notu düşük gözükmektedir. Kredi kayıt bürosu- KKB kişiyi tanımlayamadığı için onunla ilgili bir kredi risk raporu oluşturamaz ve doğal olarak da kredi notu 1 olacaktır. Bu nedenle bankalar ile ilişkilerinizin düzenli ve süreklilik kazanması önemlidir.

Bankada mevduat hesabınızın olması, otomatik ödeme talimatlarının verilmesi, ilerleyen dönemlerde mevduat hesabına KMH limiti tanımlanması kredi notu yükseltme için atılabilecek minik adımlardır. Mevduat hesabınızdan para giriş ve çıkışlarının olması, fatura ödemelerinin yapılması gibi işlemleri sizin için referans oluşturacaktır.

Gayrimenkul İpoteki ile Kredi Notu Yükseltme

Mevcut kredi borçlarınız nedeni ile kredi notunuz yüksek olsa bile bankalar size kredi vermek istemeyebilir. Gayrimenkul ipoteki vererek toplu kredi çekebilir, hem mevcut kredi borçlarınızı kapatabilir hem de kredi ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Bu durum kredi notu yükseltme için de faydalı olacaktır.

Düşük Limitli Kredi Kartı Alarak Kredi Notu Yükseltme

Banka ya da diğer finans kurumlarından hiçbir şekilde kredili ürün kullanmadıysanız kredi notu konusunda sıkıntınız var demektir. İster çalışan ister emekli olun maaşınızı aldığınız bankaya başvuru yaparak size düşük limitli kredi kartı talebinde bulunabilirsiniz. Kredi kartınızı her ay ufak ufak kullanarak, ödeme tarihinde geciktirmeden ödemesini zamanında yaparak güven telkin edebilirsiniz. Bu şekilde çok kısa sürede Findeks kredi notu yükseltme mümkün olmaktadır.

Kredi notunuzun nasıl yükseleceğini örneklerle beraber anlattık. Kredi notunun bir şekilde yükselmesi için yukarıda yazılanları harfiyen uygulamanız gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!