featured

Hotmail Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır? Microsoft Hesabımı Nasıl Alabilirim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hotmail hesap kurtarma, Hotmail giriş işlemlerini yapamadığınız takdirde ihtiyaç duyacağınız bir işlemdir. Elektronik ileti yoluyla haberleşme imkanı sağlayan bu hesaplar günümüzde pek çok insan tarafından kullanılmaktadır. Bu nedenle, bu hesapların güncel ve kullanılabilir olması bizim için son derece önemlidir. Peki, hesaba giriş yapılamıyorsa ne yapmalı? Microsoft hesabımı nasıl alabilirim? Adım adım Hotmail hesap kurtarma nasıl yapılır?

Hotmail Hesap Kurtarma | Microsoft Hesap Kurtarma Nedir?

Hotmail hesap kurtarma işlemi, giriş yapılamayan hesabı yeniden kullanabilmenize imkan sağlar. Microsoft hesap kurtarma işlemi için prosedür gereği bazı adımların doğru bir şekilde uygulanması gerekir. Bu adımlar doğru uygulanmadığı takdirde, hesabınızı kurtarmanız ve yeniden kullanılabilir hale getirmeniz mümkün olmayacaktır.

1- Hotmail Unutulan Şifre Nasıl Bulunur? Hotmail Şifre Kırma Programı 2021 İşe Yarar mı?

Hotmail unutulan şifre nasıl bulunur? Hotmail hesap kurtarma işlemi gerektiren durumlardan ilki şifre unutmaktır. Birden fazla platform üzerinde üyeliklerin bulunması şifrelerin karmaşık bir hale gelmesine ve karışıklığın ortaya çıkmasına neden olabilir. Şifre değişikliği yapılması için öncelikle Hotmail adresinin yazılması ve ‘’Parolamı unuttum’’ bağlantısına tıklanması gereklidir.

Bu işlem sonunda eğer ki telefon ve mail doğrulaması yapmışsanız sizden güvenlik kodunu nereye yollanmasını istediğinizi seçmenizi isteyeceklerdir. Seçim sonrası belirttiğiniz hesaba ya da telefona gelen mesaj üzerinde yer alan kodu tıklayabilir, şifre değişikliği yapabilirsiniz. Doğrulama işlemi yapmamışsanız bu durumda şifre değişikliği için farklı bir e-posta adresi girilmeniz istenir.

https://www.youtube.com/watch?v=geI2050tw0k

Bu adım sonrası size birkaç soru sorularak, soruları doğru yanıtlamanız haline bu adrese giriş yapmanıza izin verilir. Hotmail hesap kurtarma işleminde şifre kırma işlemi önerilen bir durum değildir. Bu durum güvenlik tehdidi olarak sayılabileceği için, hesabınızın tamamen kapatılması olasıdır.

2- Silinen Hotmail Hesabı Tekrar Açılır mı? Silinen Hotmail Hesap Aç

Hotmail hesap kurtarma işleminde, en çok sorulan sorulardan biride silinen Hotmail hesabının açılıp açılamayacağıdır. Eğer ki hesabınızı sildikten sonra açmak istediğiniz süre 30 günü aşmamışsa bu durumda hesabı yeniden almanız mümkün olabilir. Ancak bu süre aşılmışsa hesaba yeniden giriş yapabilmeniz mümkün olamayacaktır.

Bu durumda yeni bir Hotmail hesabı almanız gereklidir. Silinen Hotmail hesap kurtarma işleminde, ilk olarak Sign in kısmına girilmesi ve silinen hesabın adresinin girilmesi gerekiyor. Şifre alanına da ilgili şifreyi girdikten sonra size ‘’Kapattığınız bir hesabı açmaya çalışıyorsunuz’’ şeklinde bir uyarı gelecektir. Bu duruma ‘’Hesabı yeniden aç’’ linki ile yanıt verirseniz, hesabınız otomatik olarak yeniden kullanılabilir hale gelecektir. Silinen Hotmail hesabı kurtarma işlemi oldukça kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmektedir.

3- Hotmail Hesap Kurtarma Nasıl Yapılır? Hotmail Hesap Kurtarma Kodu Nasıl Alınır?

Hotmail hesap kurtarma farklı durumlarda da ihtiyaç duyulan bir konu olabilir. Hotmail hesapları yıllarca kullanıldığı için, telefon numaraları değişiklikleri söz konusu olabilmektedir. Bu durumda Hotmail hesap kurtarma işlemi de oldukça zor olabilmekte ve birçok hesap bu nedenle kullanılamaz bir hale gelmektedir. Genel olarak Hotmail hesap kurtarma kodu, doğrulanan Hotmail ya da telefon numarasına gönderilir. Ancak bazen bu kodun ulaşması da problem olabilir. Şimdi, bu konuda sorun yaşayabileceğiniz tüm konulara teker teker yanıt verelim.

A) Hotmail Hesap Kurtarma Kodu Gelmiyor Ne Yapmalıyım?

Hotmail hesap kurtarma kodu bazı durumlarda kişinin mail adresine ya da telefon numarasına gönderilemeyebiliyor. Bu durumda kişiler kodu giremedikleri için şifre değiştirme ve giriş işlemleri de yapılamıyor. Normal standartlarda Hotmail hesap kurtarma kısmında ‘’Şifremi unuttum’’ bağlantısına tıkladığınızda size güvenlik kodunu nasıl gönderelim şeklinde bir soru yöneltilir.

Seçiminize göre bildirilen hesap ya da telefon numarasına güvenlik kodu gönderilir. Bu güvenlik kodu bazen internet ya da GSM operatörleri nedeniyle bazen ulaşamayabilir. Bu durumda bir süre işleme ara vermeniz ve daha sonra tekrar aynı işlemi uygulamanız gereklidir. Eğer işlem yeniden gerçekleştirilmiyorsa Kod gelmiyor bağlantısı ile Microsoft ekibine ulaşmanız gerekecektir.

B) Hotmail Şifremi Unuttum Telefon Numaramı Değiştirdim Ne Yapmalıyım? Hotmail Hesap Kurtarma Numarası Değiştirme Nasıl Yapılır?

Hotmail şifremi unuttum telefon numaramı değiştirdim diyorsanız, Hotmail hesap kurtarma işleminde farklı bir yöntemin daha bulunduğunu belirtebiliriz. Şifrenizi hatırlayamıyorsanız öncelikle Sign bölümüne Hotmail adresini yazmalısınız ve şifremi unuttum tuşuna tıklamalısınız. Daha sonra bildiğiniz gibi Hotmail hesap kurtarma işlemi için size güvenlik kodu yollanacağı bildirilecektir. Belirtilen yöntemlerin hiçbiri güncel değilse bu durumda ‘’Bende bunlardan hiçbiri yok’’ bağlantısına tıklamalısınız.

YouTube video

Bu adımda sizden bir mail adresi daha girmeniz ve aşağıda yer alan güvenlik kodunu yazmanız istenecektir. Bildirdiğiniz adrese bir kod gönderilir ve bu kodu girmeniz istenir. Bu kodu girdiğinizde şifre değişikliğini hemen gerçekleştirmeniz mümkündür. Hotmail hesap kurtarma işlemini gerçekleştirdikten sonra ise, sisteme yeni telefon numaranızı girmeli ve doğrulamalısınız. Hesabınıza giriş yaptıktan sonra sağ üst kısımda yer alan bölüme giriş yaparak yeni telefon numarası ve yedek Hotmail hesabınızı girebilirsiniz. Bu işlemleri doğruladıktan sonra olası Hotmail hesap kurtarma işleminizde, bu telefon numarası ve mail adresinize yeni bir kod gönderimi yapılabilecektir.

C) Hotmail Hesap Kurtarma Hilesi Yapılabilir mi?

Hotmail hesap kurtarma formu kullanımı belirttiğimiz gibi son derece kolaydır. Ancak başkalarının hesabına erişmek isteyen birçok insanın bu adımları kişinin haberi olmadan yerine getirmesi mümkün değildir. Bu durumda Hotmail hesap kurtarma hilesi yapılabilecektir. Bazı uygulamalar üzerinden yapılan bu işlem suç niteliği taşımaktadır. Bu güvenlik bariyerinin aşılması ve hesabın çalınması durumunda, yapılan araştırma sonucu hesap kapatılabilir. Bu nedenle bu hilenin yapılması güvenli ve önerilen bir yöntem değildir. Sosyal medyanın sevilen mecrası İnstagram hesap kurtarma işlemi hakkında bilgi almak için tıklayınız

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!