featured

İhsan Hala Kimdir | Köylülerin Homofobisini Yıkan Ali İhsan Çolak ve Onun Zorlu Hayat Hikayesi

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ödüllü belgesellerde adı geçen İhsan Hala kimdir? Doğduğu Kayışlar Köyü’nde var olma savaşı veren ve bu savaşı kazanan İhsan Hala şimdi ne yapıyor? Günümüzde İhsan Hala Manisa Kayışlar Köyü’nde yaşamaya devam mı ediyor? İhsan Hala kaç yaşında? İşte belgesellere konu olan, köylülerin homofobisini kıran Hala lakaplı Ali İhsan Çolak’ın zorlu hayat hikayesi hakkında merak edilenler.

İhsan Hala Kimdir | Ali İhsan Çolak Kimdir?

Verdiği var olma mücadelesiyle ve hakkında çekilen ödüllü belgeseller nedeniyle İhsan Hala kimdir merak ediliyor. Hala lakaplı Ali İhsan Çolak, trans bir kadın. Onu farklı kılan ise; doğduğu köyde yaşamaya devam etmesi ve Manisa Kayışlar köyü sakinlerine kendisini kabul ettirip, köylülerin homofobik yaklaşımlarını kırması.

Manisa Saruhanlı’ya bağlı Kayışlar Köyü’nde yaşayan ve geçimini köyde çalışarak sağlayan Ali İhsan Çolak kaç yaşında diye de merak ediliyor. 2021 yılı itibari ile 54 yaşında olan Hala, hiçbir geliri olmadığı için çalışmak zorunda. İşte, ödüllü belgeseller listesinde hayat hikayesi bulunan İhsan Hala kimdir, kaç yaşında, nereli, ne iş yapıyor ve şu an ne yapıyor hakkında merak edilen soruların yanıtları…

1 – İhsan Hala Manisa Kayışlar Köyü’nde Dünyaya Geldi

Kendisi hakkında çekilen belgesellerin pek çok kez ödül alması nedeniyle İhsan hala kimdir, nereli gibi soruların yanıtı merak ediliyor. Ali İhsan Çolak, Manisa’nın Saruhanlı ilçesine bağlı Kayışlar Köyü’nde dünyaya geldi. 2 abisi ve 2 ablası olan Hala 11 yaşına kadar ailesiyle birlikte köyde yaşadı.

Hala belgeselinde anlattığına göre kendisini hiç erkek olarak hissetmedi. 11 yaşında ailesi ile birlikte İzmir’e taşınan Hala İzmir’deyken kaset ve CD satarak geçimini sağladı. Annesi ve babası rahatsızlanınca köylerine geri döndüler ancak Ali İhsan Çolak 35 yaşına kadar İzmir’de yaşamaya devam etti.

2 – Askerliğini Van Erciş’te Yaptı ve Askerliği Çok Güzel Geçti

İlkokul çağlarından beri kendisini erkek olarak hissetmeyen, erkeklerle top oynamak yerine kızlarla ip atlamayı seven, çocukluğundan beri ev işleri yapmaktan hoşlanan Hala askerliğini Van Erciş’te yapmış ve askerliği oldukça güzel geçmiş. Kuaför olarak askerlik yapan Hala askeriyede de asker eşleriyle oldukça iyi anlaşmış. Hatta kuaförlük dışında gazinoda garsonluk da yapan Ali İhsan Çolak askerliğini 5 gün de fazla yapmış.

3 – Anne ve Babası Hastalanınca İhsan Hala Kayışlar Köyüne Geri Döndü

Anne ve babasının sağlık durumu daha da kötüleşen Ali İhsan Çolak doğduğu köy olan Kayışlar’a geri döndü. Önce annesini ve 5 ay sonra da babasını kaybedince temelli olarak Kayışlar Köyü’ne yerleşmeye karar verdi. Babasının ‘’ev kapanmasın, kardeşler bir arada olsun’’ vasiyeti üzerine köyüne geri temelli olarak dönen Hala, bir kardeşi hariç diğer kardeşleriyle yıllardır görüşmüyor. Hala’nın köye geri dönmesiyle aslında zorlu hayat hikayesi başlıyor.

4 – Ali İhsan Çolak Önce Köylüler Tarafından Dışlandı

İzmir’deki yaşamını bırakıp köyüne kesin dönüş yapan Ali İhsan Çolak önce köylüler tarafından dışlanıyor, hiçbir kesim tarafından kabul edilmiyor. İlk başlarda çok zorluk çeken ve kardeşleri tarafından da kabul edilmeyen Hala asla pes etmiyor ve köylülerin sevgisini kazanmak, onların kabulünü almak için yılmadan çabalamaya devam ediyor. Bunun için de köyde yapılması gereken ne iş varsa hepsine koşuyor.

5 – Ali İhsan Çolak Köylülerin Homofobik Düşüncelerini Yıktı

Doğduğu Manisa Kayışlar Köyü sakinleri tarafından kabul görmek için büyük emek veren Hala zaman zaman muhtarlık temizliğine, zaman zaman cami temizliğine, zaman zaman da yardım işleri için çağırıldığı her yere gidiyor. Böylelikle; hayır ve yardım işlerine koştururken Ali İhsan Çolak köylülerin güvenini ve sevgisini kazanıyor. Köylüler önce ona ‘’abla’’ diye daha sonra da ‘’hala’’ diye hitap etmeye başlıyor.

6 – Köylüler Önce ‘’Abla’’ Daha Sonra ‘’Hala’’ Diye Hitap Etmeye Başladı

Köylülerin öncelikle kendisine ‘’abla’’ dediğini söyleyen Ali İhsan Çolak, kendisine neden ‘’Hala’’ dendiğini de kendisi için çekilen bir belgeselde anlatmış. Bir gün, bir arkadaşının oğlu ona ‘’Hala’’ diyor ve çok hoşuna gidiyor. O günden sonra da adı Hala olarak kalıyor. Hatta Ali İhsan Çolak’ın zorlu hayat hikayesinin anlatıldığı ödüllü belgeselin ismi de ‘’Hala’’.

7 – Trans Birey İhsan Hala’nın En Büyük Sorunu: Geçim Sıkıntısı

İhsan Hala’yı en çok zorlayan konulardan bir tanesi; geçim sıkıntısı. Nüfusa göre erkek olduğu için ailesinden kalan emekli maaşını alamıyor ve bu nedenle 54 yaşında olmasına rağmen köyde çalışmaya devam ediyor. Tavuklarından aldığı yumurtaları satarak ve evlere temizliğe giderek geçimini sağlayan Hala’nın hiçbir maddi geliri yok. Evinin kirasını ödeyebilmek ve geçimini sağlamak için özellikle üzüm zamanlarında bahçede çalışıyor.

8 – Cinsiyet Değiştirmeyi Düşündü Ancak Dışlanmaktan Korktu

Kayışlar Köyü’nün Hala’sı Ali İhsan Çolak, evine temizliğe gittiği emekli bir hemşireyle cinsiyet değiştirme ameliyatı olma konusunu defalarca konuşmuş. Hem hissettiği gibi bir hayat sürmek hem de babasının emekli maaşını alıp geçim sıkıntısı çekmemek için cinsiyet değiştirme ameliyatı düşünse de yine dışlanmaktan, kendisine kötü gözle bakılmasından korkmuş ve vazgeçmiş. Zaten kendisini zar zor kabul ettirdiği köylüler de cinsiyet değiştirme konusuna sıcak bakmamış.

9 – İhsan Hala Şimdi Ne Yapıyor ? Nerede Yaşıyor, Ne İş Yapıyor?

2012 yılında Hala belgeseli ile ses getiren İhsan Hala kimdir, şimdi ne yapıyor diye oldukça merak ediliyor. Kayışlar Köyü’nün Hala’sı günümüzde de bu köyde yaşamaya ve çalışmaya devam ediyor. Kimi zaman yumurta satarak, kimi zaman bahçe işlerine giderek ve kimi zaman da temizliğe giderek geçimini sağlıyor.

Hala Belgeseli Nerede Çekildi ? Akhisar Kayışlar Köyü Nerede ?

Kayışlar Köyü, Hala belgeseli nedeniyle merak edilen köyler arasına girdi. Bir toplumun ve insanların aslında homofobik olmamasının mümkün olduğunun en büyük kanıtı Kayışlar Köyü Manisa’da ve Saruhanlı ilçesine bağlı. Hala belgeseli nerede çekildi, İhsan Hala nerede yaşıyor, İhsan Hala nereli gibi soruların cevabı; Manisa’daki Kayışlar Köyü.

10 – Ali İhsan Çolak için Çekilen Hala Belgeseli Ödüllü Belgeseller Arasında

YouTube video
İhsan Hala ödüllü belgesellere konu olmuş bir isim. Zorlu hayat hikayesiyle izleyenleri etkisi altına alan Hala belgeseli, kendisi hakkında çekilen ilk belgesel. Bunun dışında kendisi için çekilmiş amatör ve profesyonel başka belgeseller de bulunuyor.

11 – DW Türkçe Ali İhsan Çolak Belgeseli de Bulunuyor

YouTube video
Hala, DW Türkçe’ye konuk oldu ve zorlu yaşam mücadelesini DW Türkçe’de de anlattı.

12 – İhsan Hala Ekşi Sözlük Yazarlarının da İlgisini Gördü

Kayışlar Köyü’nün halası İhsan Hala ekşi sözlük yazarlarının da ilgisini görmüş. Genel olarak hakkında yapılan yorumların tamamı yapıcı…

13 – İhsan Hala Instagram Hesabını Aktif Kullanıyor

İhsan Hala instagram hesabı da kullanıyor. Gündelik yaşamı hakkında sıklıkla paylaşım yapan Hala bakımlı olmayı, süslenmeyi, düğünlerde ilgi çekici kıyafetler giymeyi çok seviyor. İhsan Hala instagram kullanıcı adı ise; @ihsan_hala İhsan Hala kimdir şimdi ne yapıyor merak ediyorsanız, takip edebilirsiniz.

İhsan Hala Armağan Çağlayan Gör Beni Konuğu Oldu

İhsan Hala Armağan Çağlayan Youtube kanalı 196sekiz konuğu oldu ve yaşam hikayesini yeniden anlattı. İhsan Hala Gör Beni programında merak edilen sorulara cevap verdi. İhsan Hala Armağan Çağlayan söyleşisi 11 Kasım Perşembe günü saat 18.00’de yayınlanacak. Armağan Çağlayan İhsan Hala Gör Beni söyleşisi için Youtube’dan 196sekiz kanalını takip edebilirsiniz.

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1 Yorum

  1. 3 Kasım 2023, 06:39

    Duygularını çevresinden saklayıp başka yerlerde gizli kapaklı yaşamak yerine Türkiye ‘de üstelik te köy yerinde açık açık cinsel kimliğini ifşâ etmek çok büyük bir cesâret…hele de saygın bir özel kurumda Ceo olan evli bir profesörün ünlü mafya babası tarafından dünyâya canlı yayın gibi ilân edilmesinden sonra ben bu kişiyi o ve onun gibilerden çok daha dürüst buluyorum…

    Cevapla
Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!