featured

İki Ay Düzenli Tüketilirse Kanseri Engelliyor! İşte Kanser Savaşçısı Olan O Şaşırtıcı Besinler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanser hastalığı, son dönemlerde oldukça yaygınlaşan ve insanların çok daha fazla korktuğu hastalıklardan birisi haline geldi. Fiziksel olarak hastaya ciddi zararlar veren kanser hastalığı, aynı zamanda ruh sağlığını da ciddi anlamda olumsuz etkiliyor.

Erken teşhis ve tedavinin son derece önemli olduğu hastalardan birisi olan kanser hastalığı, şayet zamanında tedavi edilmez ise sonuçları ölüme kadar gidebiliyor.

Kanser hastalığının tedavi yöntemlerine yönelik birçok bilimsel araştırma yapılıyor. Ancak bunun yanı sıra hastalığın tedavisi ve önleyici yöntemlerine dair de araştırmalar uzmanlar tarafından sürdürülüyor.

Yapılan araştırmalar ise bazı besin ve bitkilerin düzenli tüketilmesi halinde vücudumuzdaki kanserli hücrelerin vücuttan attığını gösteriyor. Hangi bitkiler ve besinler kanser riskini ortadan kaldırıyor? İşte detaylar…

Kanserin Bir Numaralı Savaşçısı: Pazı

Pazı bitkisi, en etkili antioksidan kaynaklarının başında gelir. Bu nedenle de pazı tükettiğinizde vücudunuzda ummalı bir çalışma başlar. İlk olarak karbonhidratlar basit şekere dönüştüren enzimler etkisiz hale getirilir. Ardından kanser hücrelerine karşı diğer hücreler koruma altına alınır.

Aynı zamanda inflamasyonu azaltan pazı; kanser hastalığının yanı sıra kalp hastalığı, diyabet ve kronik hastalıkların da oluşumunu engelleyen etkili bir besin kaynağıdır.

Pazıyı farklı çeşitlerde tüketebilirsiniz. Ancak pazının bir pişirme tekniği olduğunu unutmamalısınız. Sandviçlerinizde de yeşillik olarak kullanabileceğiniz pazı farklı formlarda tüketmek istiyorsanız öncelikle mutlaka yapraklarını kökten kesmelisiniz.

Esmer pirinç, ızgara tavuk, domates ve tatlı patates gibi sebzeler ile bir sandviç yapın. Diğer taraftan yapraklarından kestiğiniz pazı köklerini zeytinyağında biraz da sarımsak ilavesi ile sote edin. Daha sonrasında pazı yaprakları, çam fıstığı ve kuş üzümü ekleyin. Böylece nefis ve aynı zamanda kansere karcı bir güçlü bir savaşçı olan tarif oluşturabilirsiniz.

Doğal Antibiyotik: Sarımsak

33 tane farklı kükürdü, 17 aminoasit türünü içinde barındıran sarımsak; ayrıca magnezyum, çinko, A vitamini, kalsiyum, B ve C vitaminleri bakımından oldukça zengindir. Düzenli tüketildiğinde özellikle sigara gibi zararlı kimyasalların organlara verdiği zararları temizler, vücuttaki toksinleri atar.

Kandaki yağ oranını minimum seviyeye indiren sarımsak, kanın pıhtılaşmasını engeller ve tansiyonu düşürürken aynı zamanda antioksidan, antiviral, antimikrobiyal özellikleri ile kalp sağlığını koruma altına alır.

Yapılan son bilimsel çalışmalar, sarımsağın genleri doğrudan etkilediği görülmüştür. Epigenetik besin sarımsak, DNA dizilimi sırasında hücre yıkımının önüne geçer ve böylece yaşlanmayı maksimum ortanda geciktirir. Ayrıca hücre yıkımının hızı ve büyüklüğü de sarımsak ile azalmış olur.

Alzheimer’a Yeşil Bitkilerle Savaş Açın!

Vücudun nitrit oksite çevirdiği doğal nitrat kaynağı olan yeşil bitkiler, aynı zamanda günümüzün en yaygın hastalıklarından birisi olan Alzheimer hastalığına karşı da son derece etkili besinlerin başında yer alıyor.

Gaz basıncını düşürdüğü bilinen nitrit oksit, metabolizmanın temle ihtiyaçlarının da başında geliyor. İnsan vücudu, yaş ilerledikçe ürettiği nitrit oksit üretimini de azaltır. Hatta 40’lı yaşlardan sonra bu üretim oranı daha fazla düştüğünden vücudun nitrit oksit ihtiyacı daha da artar.

Metabolizmanın düzenli ve sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için vücutta yeteri oranda nitrit oksit bulunmalıdır. Bu sebeple de nitratlı yani yeşil olan bitkileri bol miktarda tüketmeye özen göstermelisiniz. Vücudun mental berraklığını arttıran bu besinler, aynı zamanda kanser hastalığı başta olmak üzere Alzheimer hastalığını da ciddi oranda engeller.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!