featured

İkinci Dalga Koronavirüs Salgını Geliyor Mu? Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Açıkladı

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Koronavirüs salgını can almaya devam ediyor. Her ne kadar tedbirler alınmış olsa da henüz tam olarak salgın kontrol altına alınamadı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sürekli gündemde olan ikinci dalga hakkında açıklamalarda bulundu.

Korona virüsü salgını ülkemizde 3 aya yakındır binlerce can aldı. Ekonomi durma noktasına geldi. İnsanların günlük yaşantılarında büyük değişimler oldu. Bu durum tüm dünyada da aynı şekilde cereyan etti. Şuan tüm dünyanın merakı ikinci bir salgının olup olmayacağı konusudur.

YouTube video

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ikinci dalga konusunda açıklamalarda bulundu. Bakan yaptığı açıklamalarda ikinci bir dalga beklemediğini ifade etti. İfadelerini şu sözlerle destekledi;

“Kurallara uymak kaydıyla küçük bir takım etkilenmeler olabilir ama biz eskisine göre, ilk dönemlere göre daha tecrübeliyiz.”

Sağlık Bakanı Koca açıklamalarında kurallara uyulması gerektiğinin üzerinde durdu. Konuşmasına şu cümlelerle devam etti.

“Salgın Avrupa’da en geç Türkiye’ye geldi. 6 haftalık sürede birinci dönemi tamamladık. Hayat devam ediyor. Bu ikinci döneme biz kontrollü sosyal hayat adını verdik. Yani şu dönemde özellikle 3 şeyi ihmal etmememiz gerekiyor. Bizim maskeyi asla ihmal etmeden, sosyal mesafe dediğimiz asgari 1.5 metrelik mesafeyi mutlak sağlayan ve el hijyenini de ihmal etmeyen bir sürece girmiş olduk.”

İkinci Bir Dalga Beklemiyorum

Sağlık Bakanı Koca, Türkiye’nin koronavirüs salgınında tecrübeli olduğunu belirtti. Her geçen gün azalan ölüm ve vaka sayısı da bunu destekler vaziyette. Corona virüsü salgınına ait istatistik tablosunun her geçen gün iyiye gitmesiyle normalleşme süreci de hız kazandı. Bu nedenle de bakan ikinci bir dalga beklemediğini belirtti.

Bu konulara ilişkin açıklamalarda bunan bakan açıklamalarında;

“Yeni bir salgın, yeni bir dalga beklemiyorum. Kurallara uymak kaydıyla olabilecek küçük birtakım etkilenmeler olabilir ama biz eskisine göre, ilk dönemlere göre daha tecrübeliyiz. Bu ne yapacağımızı hem sağlık çalışanları anlamında da çok iyi biliyoruz, sağlık alt yapımız bu anlamda yine birlik, beraberlik çerçevesinde kuralları uygulama noktasında birbirimize hatırlatıp bu dönemi de geçirelim.”

Uyarılarında bulunarak konuyu özetledi. Ayrıca bakan, dünya da özellikle Avrupa’da salgın bitmedikçe ülkemizde de tamamen bitmesinin mümkün olmadığını belirtti. Çünkü ülkemiz Avrupa ile sürekli olarak ilişki içindedir. Bakan son olarak açıklamalarında şunları söyledi;

“Dünyada bu salgın bitmedikçe Türkiye’de etkisini sıfırlamak kolay olmaz. Çünkü Türkiye, Avrupa ile yakın ilişki içinde olan bir ülke.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!