featured

İkinci El Araçlarda Fiyatlar Dengelenecek

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan, 2020’de yaşanan ikinci el araç fiyat artışlarının, yılın ilk günlerinde düşme trendine geçtiğini söyledi. Satış Müdürü Gündoğan, orta vadede 2. el araçların gerçek değerini bulacağını söyledi.

Erol Gündoğan, İkinci El Araç Beklentilerini Açıkladı

DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan, 2020 yılında ikinci el otomobil pazarında hareketliliğin, yüksek rekabetni ve oldukça dengesiz bir ortamın deneyiminlendiğini belirtti. Gündoğan, ikinci el otomobil pazarının 2020 yılındaki durumuna değindi ve 2021 yılı için pazar beklentilerini şu cümlelerle açıkladı: 

“Ocak-şubat döneminde 1 milyon 240 bin adet seviyelerinde bir satışla, 2019 yılının aynı dönemine oranla yüzde 69’luk bir büyüme oldu. İlk çeyrek sonunda 1 milyon 742 bin adetle yüzde 46 büyüme gerçekleşti. Pandeminin etkisini göstermeye başlamasıyla oluşan durgunluk, Haziran ayında açıklanan ekonomi paketiyle yerini, bir önceki yılın aynı ayına oranla yüzde 93 seviyesinde büyümeye bıraktı. Bu bir önceki aya oranla ise yüzde 103 seviyesinde bir artış anlamına geliyordu.”

Erol Gündoğan: “İkinci Ele Talep Arttı”

DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan, 2020 yılının Haziran ve Eylül ayları arasında sıfır kilometre araçlarda arz yetersizliği yaşanması nedeniyle ikinci el otomobil fiyatlarında artış yaşandığını söyledi. Gündoğan, bu durumu şu cümlelerle değerlendirdi:

“Bu durum, kontrol dışı fiyatlandırmalar yaşanmasını da beraberinde getirdi. Ortalama yüzde 35 seviyesinde fiyat artışı yaşanan modeller oldu. Bu dönemde yapılan ÖTV düzenlemesi de 2. el araç fiyatlarının artmasını etkileyen bir başka etken oldu. Tüm bu gelişmelere karşın, 2020 yılı Ocak-Kasım döneminde TÜİK verilerine göre 6 milyon 127 bin 556 adet otomobil el değiştirdi ve 2019 yılına oranla yüzde 12 seviyesine bir büyüme gerçekleştiği görüldü”

İkinci El Otomobil Almak İsteyenlere Erol Gündoğan’dan Tavsiyeler

Erol Gündoğan, 2018 yılının Şubat ayında yayınlanan ikinci el araç pazarı ve ticari faaliyetleri yönetmeliğinin tam anlamıyla artık yürürlüğe girdiğini ifade etti. İkinci el araç almak isteyenlere ise Gündoğan şu tavsiyelerde bulundu:

“Her şeyden önce güven çok önemli. Müşterilerimiz aracı gerçek değerinde, hızlı ve sorunsuz bir şekilde değerlendiren; alırken de satarken de müşterilerini korumaya devam eden, herhangi bir sorunla karşılaşmaları halinde sürekli bir muhatap bulabilecekleri firmalar ile çalışmalılar. Bu bakımdan, kurumsal firmalar araç satış süreçlerinde olduğu gibi sonrasında da hayatı kolaylaştıran çözümler sunar” şeklinde bilgi verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!