İlk Kez Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

İlk Kez Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dijital dünyayı onurlandıran en önemli ve en büyük dijital para birimi Bitcoin’e gün geçtikçe daha fazla insan yatırım yapmaktadır. Genel olarak kripto varlıkların artan popülaritesi oldukça şaşırtıcıdır. Kripto varlıkların en büyüğü Bitcoin, tüm dijital dünyaya ilham olmuş ve geleneksel kurumları düşündürmüştür. Dünya Bitcoin’in ne kadar güçlü bir değer deposu olduğunu halihazırda bilmektedir ve önceki yazılarımızda da buna birçok kez yer vermişizdir.

Bu nedenle bugünkü yazımızda Bitcoin’in nasıl satın alınabileceğini anlatacağız. Bitcoin’i farklı yöntemlerle nasıl satın alabileceğinizi öğrenmek için yazımızı okumaya devam edin.

Bitcoin satın almak için karşılanması gereken bazı şartlar vardır.

İlk Kez Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Bitcoin Satın Almanın Gereksinimleri Nelerdir?

Bitcoin’i ilk kez satın alıyorsanız aşağıdaki hususları yerine getirdiğinizden emin olmanız gerekir:

İnternet

Halka açık Wi-Fi kullanmaktan kaçının çünkü bilgisayar korsanlığı veya veri hırsızlığı gibi bazı güvenlik zafiyeti bulundurur. Her zaman özel ve korumalı bir internet bağlantısı kullanın.

Kimlik Belgeleri

KYC (Know Your Customer) işlemini tamamlamak için pasaportunuzun veya ulusal kimlik kartınızın fotoğrafını sunmanız gerekir.

Akıllı Telefon

Daha yüksek güvenlik için borsalar, iki faktörlü kimlik doğrulaması (2FA) yapılmasını ister, bunun için de bir akıllı telefona ihtiyacınız olacaktır.

Fiat Para Birimi

Kripto varlık satın almak için fiat para birimine sahip olmak gerekir. Bu yüzden kredi kartınızda ve banka hesabınızda fiat varlık olmalıdır.

Kripto Cüzdanı

Fonlarınızı saklamak için kripto cüzdanı gereklidir. Soğuk ve sıcak cüzdanlar olarak ikiye ayrılır. Donanım cüzdanlar, eğer sık alım-satım işlemi gerçekleştirmeyecekseniz fonlarınız için daha uygundur çünkü sıcak yani çevrim içi cüzdanlar gibi internete gereksinim duymaz ve bu nedenle de daha güvenlidir.

İlk Kez Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Nasıl Bitcoin Satın Alabilirsiniz?

Bu bölümde Bitcoin’i güvenli ve verimli bir şekilde satın almanın yolları tartışılacaktır.

1. Kripto Varlık Borsaları

İlk defa Bitcoin satın alacaksanız buna uygun kripto varlık işlem hizmeti veren güvenilir bir borsa seçilmelidir. Ödeme hizmetleri veya aracı kurumlar da dahil olmak üzere birçok Bitcoin alma seçeneği vardır. Kripto varlık borsaları ise bu seçeneklerin arasındaki en elverişli yöntemdir.

Kripto varlık platformlarında varlıklarınızı tutabilir, satabilir veya yeni varlıklar satın alabilirsiniz. Satın alma deneyiminizi kolaylaştıracak özelliklere sahip platformlar bulabilirsiniz. Satın aldığınız varlıkları borsa cüzdanından soğuk cüzdanlara aktarabilirsiniz.

Herkes için kullanım kolaylığı sağlayan arayüzü ve soğuk depolama sistemiyle Rain kripto varlık borsası güvenilir ve hızlı bir alım-satım deneyimi sunar.

Borsa Aracılığıyla Bitcoin Satın Almak için Adımlar:

●       Borsa tercihinizi yaptıktan sonra Müşterinizi Tanıyın (KYC) sürecini tamamlayın.

●        Sürücü belgesi, pasaport veya kimlik kartı gibi kimliğinizi doğrulayacak belgelerin fotoğrafını sunun.

●       Bir sonraki adımda para yatırma seçeneklerinizi yani banka bilgilerinizi borsaya kaydedin.

●       Seçtiğiniz ödeme yöntemiyle fon yatırdıktan sonra Bitcoin satın alabilirsiniz.

İlk Kez Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

2. PayPal ile Bitcoin Satın Alma

PayPal, bir ödeme işlemcisidir ve Bitcoin satın almak için kullanılabilir. Ancak ne yazık ki PayPal her ülkede kullanılmamaktadır.

3. Kredi Kartı ile Bitcoin Satın Alma

Banka hesabınızdaki nakdi borsa cüzdanına göndermenin dışında kredi kartı gibi bir para yatırma yöntemi kullanıyorsanız mutlaka öncesinde kripto borsasının aldığı işlem ücretine bakmalısınız. Bazı borsalar yüksek ücretler kesebilmektedir. Ayrıca bankanız bunu nakit avans olarak kabul edileceğinden yüksek faiz oranlarıyla karşılaşabilirsiniz. Bitcoin’i nakit olarak satın almak sizin için daha avantajlı olabilir.

4. Broker Firmalar

Broker firmalarda komisyon oranları çok belirsiz ve son derece öngörülemezdir. Bu nedenle çok fazla tavsiye edilmez. Robinhood Markets (HOOD) buna bir örnektir. Kripto işlemlerinde %0 komisyon alarak perakende yatırımcıları heyecanlandırır. Ancak kripto varlık çeşitliliği ve kullanım açısından yetersiz kalmaktadır.

5. Eşler Arası (P2P) Borsalar

Eşler arası veya P2P borsaları, satıcılar ve alıcıların doğrudan muhattap olduğu borsa tipidir. Burada işlem talepleri gönderebilir, farklı fiyat veya ödeme yöntemlerinden faydalanabilirsiniz. Güvenilir bir alıcı bulduktan sonra satın almayı gerçekleştirebilirsiniz.

6. Bitcoin ATM’leri

Bitcoin ATM’leri, makineye nakit para koyarak Bitcoin satın alabileceğiniz fiziksel bir değiş-tokuş işlevi görür ancak bu işlem hizmeti maliyetlidir çünkü kullanıcılar itibari para birimini Bitcoin’e dönüştürürken satın alma ve dönüştürme ücretlerini ödemekle yükümlüdür, üstelik aradığınız her yerde Bitcoin ATM’si bulunmaz.

İlk Kez Bitcoin Nasıl Satın Alınır?

Önemli Notlar

Bitcoin veya diğer kripto varlıklar için bazı güvenlik riskleri mevcuttur. Kripto borsalarındaki cüzdanlar, “sıcak cüzdan” olarak geçer. İnternete bağlı bu cüzdanların çalınma riski yüksektir. Bu nedenle kripto varlıklarınızın tamamını sıcak cüzdanda depolamak yerine varlıklarınızı bölün ve donanım yani “soğuk cüzdan”a aktarın.

Bu noktada Rain kripto varlık borsası kullanıcı fonlarını yüksek güvenlik için soğuk depolama sistemiyle saklı tuttuğunu söylemekte de  fayda var.

Kripto varlıklara yatırım yapmak, dijital paranın kazançlı ve değerli olmasından dolayı her zaman caziptir ancak inkar edilemeyecek bir gerçek vardır: Kripto varlıklara yatırım yapmak volatilitesi nedeniyle yüksek risklidir. Yalnızca riske atabileceğiniz fonlarla yatırım yapın ve elinizdeki tüm nakitle kripto varlık yatırımı yapmaktan kaçının.

Piyasa ve varlıkların fiyat performanslarını takip edin ve bir varlığa yatırım yapmadan önce mutlaka kendi araştırmanızı yapın.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!