featured

Infj Kişilik Tipine Sahip Olabilir misiniz? Infj Testi ile Anlamanın Tam Zamanı!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Infj, en nadir görülen kişilik tipi. Dünya’nın sadece %2’lik bir kısmı bu kişilik tipine sahip. Bakalım siz de infj misiniz? İşte, detaylar!

İnfj Nedir?

Infj ilk bakıldığında 4 harften oluşan anlamsız bir kelime gibi dursa da aslında anlamlı kelimelerin baş harflerinden oluşuyor ve bu kelimeler de kişilik tipini tanımlıyor.

I – Introvert  (içe dönük)N – Intuitive  (duyumsal)F – Feeling  (his odaklı)J – Judging  (yargılayıcı)

Anlamlarını taşıyor.

 INFJ kişilik tipine sahip insanlar dünyanın geri kalanından biraz daha farklıdır. Genel olarak kendi çıkarlarını değil yaptıkları hareketlerde dahi toplumun çıkarını gözetirler. Aslında siz nerede görseniz bu insanları fark edersiniz ancak ya siz de infj kişilik tipi arasında yer alıyorsanız? Haydi, yazımızı okuyun ve bu çok nadir görülen kişilik tipine uygun olup olmadığınızı öğrenin!

İnfj Kişilik

İnfj kişilik tipine sahip insanlar daha çok içe dönük, duygularıyla hareket eden, daha çok soyut düşünen, olayları yaşamak yerine yorumlamayı tercih eden tiplerdir. Tabii bu özellikleri her taşıyan kişinin infj kişilik tipine sahip olduğunu söylemek doğru olmaz. Bunun için birçok özelliği taşımanız gerekir. Neticesinde kişilik dediğimiz şey tek bir unsurdan oluşmaz birçok özelliğin bir bütün olarak bir araya gelmesiyle anlam kazanır.

İnfj Kişilik Özellikleri

Infj olduğunuzu gösteren özellikler vardır. Eğer infj kişilik özellikleri listesinde ki tüm özellikleri taşıyor iseniz siz de kuvvetle muhtemel infj kişilik tipine sahipsiniz demektir. Şimdi geçelim infj kişilik özelliklerine.

1. Yalnız ve Farklı Hissederler

Bu kişilik tipine sahip insanlar genel olarak kendilerini yalnız hissederler. Aslında bu durum oldukça normaldir çünkü dünya üzerinde kendilerine benzeyen çok az sayıda insan vardır. Bu insan sayısının dünya geneline yayıldığını düşünürsek de kendilerine benzeyen insanlarla karşılaşmaları oldukça düşük bir ihtimaldir. Aynı zamanda bu insanlar kendilerine benzer insanlarla karşılaşmadıkları için kendilerini farklı olarak tanımlarlar.

2. Ya Hep Ya Hiç!

Infj kişiler çok nadir görülen şekilde duygularını ve mantıklarını harmanlarlar ancak yine de duyguları daha ağır basar. Özgün olmayan bir şey onlar için hiç niteliğindedir. Toplum baskısı ya da tabu diyerek kendilerini yaşamak istedikleri şeylerden geri bırakmazlar. Yani nicelikten çok niteliğe önem verirler. Onların verdikleri kararların ya da attıkları adımların ortası yoktur. Ya hep ya da hiç olarak yaşarlar.

3. İnsanlar Yanlarında Çok Rahat Hissederler

Bu yazımız her ne kadar bir infj testi olmasa da bu testi çözseniz de nasılsa aynı sonuçlara ulaşacaksınız. Bu enteresan kişilik tipine sahip insanların belki de mükemmel diyebileceğimiz bir yapıları vardır. İnsanlar kendilerini yanlarında oldukça rahat hissederler. Öyle ki bir infj’nin yanına gittiğiniz de istemsiz olarak ona tüm özel hayatınızı anlatırken bulursunuz kendinizi. Üstelik bu kişilikler bunu yapmanız için özel bir şey de yapmazlar. Enteresan şekilde insana kendini rahat hissettiren ve tanır tanımaz güvendiren bir yanları vardır.

4. Çok İyi Empati Yaparlar

Bu kişilik grubunda olan insanlar öyle iyi empati yaparlar ki sırf bu özellikleri yüzünden onları nerede görseniz tanırsınız. Sezgilerini çok doğru yönde kullanırlar. Bu kişiler sizi görür görmez nasıl olduğunuzu anlarlar. Ne kadar rol yaparsınız yapın, mükemmel 6. Hisleri sayesinde adeta beyninizin içine girerler.

5. Doğrucu ve Anlamın Peşinde Koşan Kişilerdir

Bu kişilik tipine sahip insanlar doğrucudur. Hayatlarında yalana yer yoktur. Yalanı da duyar duymaz anlarlar. Bu insanları manipüle etmek oldukça zordur. Söze değil öze bakarlar. Örneğin siz ona süslü püslü bir zarf verdiğinizde o zarfın büyüne kapılmaz. Dışına bakmaz. Onlar için asıl olan zarfın içindekidir. Her şeyde bir anlam ararlar. Ev de duran süsle evren arasında bir bağ kurmaya çalışır, insan davranışlarını anlamlandırmaya çalışırlar.

6. Dünya Hakkında Değiştirilemez İnançları Vardır

İnfj kişilik tipine sahip insanlar derin ve yoğun inanç sahibidirler. Her neye inanıyor iseler dünyaya da o açıdan bakarlar ve bu durum değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez. Bu inanç sadece dini inanç olarak düşünülmemeli. Siyasi, dini, duygusal her türlü inançlarını derin yaşayan infjler çevresindekileri de buna inandırmak için çaba sarf ederler. Hatta ilişki yaşadığı biri ile inançları ters düşerse onu terk etmekte tereddüt etmezler.

7. Minimal Arkadaş Gruplarına Sahiptirler

Eğer infj testi yaptıysanız ve bu kişilik tipine sahipseniz, ne kadar arkadaş canlısı olduklarını da bilirsiniz. Bu kişilik tipleri herkesle konuşabilir, anlaşabilir, sosyal ortamlarda oldukça sevilebilir insanlardır. Ancak derinine indiğinizde ne kadar minimal bir arkadaş grubuna sahip olduklarını görürsünüz. Çünkü onlar için önemli olan “gerçekten” arkadaş olmaktır. Eğer bir ınfj birine arkadaşım diyorsa o kişi onun için gerçekten önemlidir ve kolay kolay bağlarını koparmazlar.

8. Yalnız Çalışmayı Tercih Ederler

Arkadaş canlısı ve sosyal olmalarına rağmen yalnız çalışmak onlar için çok daha iyidir. Kalabalık bir ofis içinde çalışmak zorunda kalsalar dahi kendilerine özel bir ofisleri olmasını tercih ederler ve genelde home Office dediğimiz evden çalışma tarzını kendilerine daha uygun görürler.

9. Gereksiz Sohbeti Sevmezler

 Infj kişilik tipi insanları havadan sudan konuşmazlar. Çünkü bu onlar için adeta bir zaman kaybıdır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi onlar her şeyde bir anlam ararlar. Bu yüzden sohbetleri de anlam barındırmalıdır.

10. Başarı ve Memnuniyete Odaklıdırlar

Mükemmel yapılması gereken bir işiniz varsa ve bunun hemen olması gerekiyorsa bu işi ınfj kişilik tipinden başkasına vermemelisiniz. Araştırmacı ve detaycı kişilikleri ellerine aldığı her işi en ince ayrıntısına kadar yapmalarını sağlar. Yine de yaptığı işi eleştirmeniz gerekiyorsa bunu en kibar dille yapmanız gerekir. Bu kişilik tipleri mükemmeliyetçi olduklarından çok olumsuz eleştiri onları endişeye sürükler.

11. Üstün Bir Konuşma ve Yazma Yetileri Vardır

İnfj kişilikler her ne kadar sosyal insanlar olsalar da içe dönük yanları vardır. Bu durumda onarı daha çok düşünmeye ve okumaya iter. Bu yüzden içlerinde çok renkli ve zengin bir dünya vardır. Eğer ona bir kalem bir de defter verirseniz, iç dünyasının dışarı nasıl yansıdığına hayret edebilirsiniz. Bu yüzden en iyi edebiyatçılar daima bu kişilik tipinden çıkarlar.

12. Hislerine Göre Karar Verirler

İnfj’ler kendi içlerinde insanların kendilerini nasıl hissetiklerine göre yargılarlar. Onun için bulunduğunuz statü, performans, kazandığınız para ya da oturduğunuz yerin önemi yoktur. Önemli olan nasıl hissettirdiğidir. Bu da kararlarını duyguları ile vermelerini sağlar ki genel olarak hep doğru karar verirler.

13. Kendi Amaçları ve İçindeki Dünyayı Anlatmayı Severler

Infj kişilik tipine sahip insanlar ciddi manada okuyan, araştıran ve derin düşünen insanlardır. Öğrendiklerini ve düşündüklerini çevresi ile de paylaşmayı severler. Amaçları başkalarına yararlı olabilmektir. Konuşmayı sevdikleri içinde geniş bir sosyal çevreye sahiptirler.

14. Büyük Resme Odaklanırlar

Bu kişilik tipine sahip insanlar büyük resme odaklanırlar. Daima 10 adım sonrasını düşünerek yaşarlar. Hatta bunu bazen öyle derin yaşarlar ki şimdi ki andan çıkıp gelecekte yaşamaya başlarlar ta ki biri kolundan tutup buraya dön diyene kadar. INFJ ekşi sözlüğe girdiğinizde orada da bu kişilik tipine sahip insanların aynı konudan bahsettiklerini görebilirsiniz.

15. Yardıma İhtiyacı Olan İnsanlara Doğru Çekilirler

INFJ kişilik Kulübü üyeleri çok iyi “yara” sarıcıdırlar. Kanatları kırılmış insanları adeta tedavi ederler.  Bu anlamda onlara yaşam mentoru demek hiç de yanlış olmaz. İnsanların kendilerinde ki iyi yönleri görmesine neden olurlar. Bu da karşısında ki insanı olumlu yönde etkiler ve yeteneklerini anlaması sağlar. Bu durumun sürmesini istiyor iseniz ınfj kişilik tipine sahip insanın sınırlarını aşmamanızı önemle tavsiye ederiz.

16. Uzun Soluklu İlişki İsterler

Tek gecelik baştan savma ilişkiler bu kişilik tipine sahip insanlar için terstir. Onlar uzun soluklu sadık ilişkilerden yanadırlar. Özellikle kendilerine benzeyen insanlarla bir ömür boyu mutlu mesut yaşayabilirler.

Infj Testi

Eğer siz de bu kişilik tipine kendinizi uygun görüyor iseniz 16 kişilik grubundan hangisine ait olduğunuzu bulmak için ınfj testi çözebilirsiniz. Sadece 10-12 dakika arası sürecek bu testten sonra siz de artık hangi kişilik tipine sahip olduğunuzu bileceksiniz. Infj testi çözmek için burayı tıklayabilirsiniz.

Infj T Kişiliklerin Yapabileceği Meslekler

Infj t özel bir kişilik tipi olduğundan bazı meslekler için adeta biçilmiş kaftandırlar. Bu meslekleri şu şekilde sıralamak doğru olacaktır;

Hekim, hemşire, psikolog, dişçi, fizyoterapist,Rehber, konuşma terapisti,Müzisyen, ressam, şarkıcı, editör, yazar (yeteneğe bağlı işler)Öğretmen, rehber danışmanı, eğitimci.

Bu meslekler ınfj kişilik grubuna dahil insanlar için oldukça uygun mesleklerdir.

Şimdi siz de ınfj olduğunuzu düşünüyor musunuz? Yorumlarda buluşalım…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!