featured

İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır ? İnfluencer Ajansı Ne İş Yapar ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnfluencer başvuru nasıl yapılır, influencer ajansı ne iş yapar, influencer marketing nedir gibi sorular sosyal medya kanallarında fenomen olup hedef kitleye bu iş üzerinden ulaşarak para kazanmak isteyen kişiler tarafından merak ediliyor. Günümüzün mesleği haline gelen influencerlık için gerekli niteliklere sahip olduğunuzu ve neler yapılması gerektiği ile birlikte influencer olmak için başvuru detayları merak konusu…

Çünkü Trendyol, Hepsiburada, Migros, Gratis, GittiGidiyor, N11 ve benzeri gibi kurumsal alışveriş siteleri, influencerlar aracılığı ile hem satış yapıyor hem de gerçekleşen satışlar üzerinden komisyon ödemesi yapıyor.

Dolayısı ile influencer olarak internetten ciddi kazançlar elde etmek mümkün hale geliyor. Ancak sosyal medya hesabında link paylaşımı sayesinde influencer işbirliği ile kazancın banka hesabına aktarılması için fenomenlerin fatura kesebilmesi ya da fatura kesen bir influencer ajansı ile çalışılması gerekiyor.

Peki, influencer başvuru nasıl yapılır, nasıl influencer olunur? İnfluencer ajansı ne iş yapar, en iyi influencer ajansları ile nasıl çalışılır? İnfluencer olmak için başvuru nasıl yapılır? İşte, sosyal medyada fenomen hale gelip influencer olmak isteyenlerin merak ettiği soruların yanıtları… 

influencer-ajansi-influencer-basvuru-my-fenomen-com-2

İnfluencer Nedir ? i̇nfluencer ajansı ile işbirliği nasıl yapılır ?

İnfluencer kavramını kelime anlamı olarak incelediğimizde, bu kelimenin ‘’influence’’dan geldiğini görüyoruz ve ‘’influence’’ kelimesinin anlamı; etkilemektir. Dolayısı ile influencer ne demek diye baktığımızda da; ‘’etkileyici’’ olarak karşımıza çıkıyor.

Kısacası; sosyal medyada takipçilerini etkileyen, belirli konular üzerinde etkileme yeteneğine sahip kişilere influencer denir. Peki influencer ne iş yapar; çeşitli ürün ve hizmetleri etkileyici dil ya da görsel kullanarak takipçilerine pazarlar. Bunun karşılığında da kazanç elde eder.

Belirli bir kitleyi etkisi altına alan, takipçilerini etkileyen ve takipçileri ile etkileşimi fazla olan kişiler, influencer başvuru yaparak profesyonel olarak bu sektörde adından söz ettirip para kazanabilir.

Bunun için ise influencer ajansı profesyonel hizmetler sunar. Peki, influencer ajansları ile influencer işbirliği nedir, nasıl yapılır? İnfluencer olmak için başvuru nasıl yapılır?

my-fenomen-influencer-basvuru-influencer-ajansi

İnfluencer İşbirliği Nedir ? i̇nfluencer başvuru detayları nelerdir ?

İnfluencer işbirliği, büyük alışveriş sitelerinin bir pazarlama yöntemidir. Genellikle Facebook, Twitter, İnstagram, Twitter, Tiktok, Twitch gibi sosyal medya uygulamalarında etkileşimi fazla olan, yüksek takipçili hesap sahiplerine influencer işbirliği ile reklam anlaşması yapılır.

Kısacası; influencer işbirliği kazan-kazan ilkesiyle çalışır, alışveriş sitesi para kazanırken influencer işbirliği yapan sosyal medya hesabı sahipleri de satışlardan komisyon kazanarak kazanç elde eder.

Ancak her alışveriş sitesinin influencer başvuru şartları farklılık gösterir ve genellikle hemen hemen her alışveriş sitesi, fatura kesmek için bu fenomen influencer hesapların, influencer ajansı ile çalışması şartı arar ya da fatura kesebiliyor olmalarını ister.

my-fenomen-influencer-basvuru-influencer-ajansi-1

İnfluencer Nasıl Olunur? İnfluencer Olmak için Ne Yapmalıyım?

Günümüzde isteyen herkes fenomen influencer olabilir. Üstelik bunun için bir ajansa bağlı olunmasına gerek yok. Eğer alışveriş sitelerinin şartlarını sağlıyorsanız, fatura kesebiliyorsanız söz konusu firmaya influencer başvuru yapabilir ve takipçileri influence ederek komisyon üzerinden para kazanabilirsiniz.

Ancak fenomen influencer olmak için ciddi eğitimler alarak kısa sürede profesyonel olabilirsiniz ve bunun için de bir influencer ajansı ile çalışmak gerekir. Ayrıca halihazırda bir influencer iseniz de ajans desteği çok daha iyi olacaktır.

Çünkü sosyal medya uygulamalarının algoritmaları belirli aralıklarla değişir ve profesyonel destek almayan influencerlar işbirliği konusunda geri kalabilir.

Kısacası; fenomen influencer olmak için ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız, en doğrusu en iyi influencer ajansı ile çalışmak olacaktır. Çünkü influencer işbirliği konusunda ajanslar ciddi katkılarda bulunur ve gelirin artışını sağlar. Peki, influencer başvurusu nasıl yapılır?

my-fenomen-influencer-basvuru-influencer-ajansi-5

İnfluencer Başvuru Nasıl Yapılır ?

Son yıllarda en çok para kazanan influencerlar nedeniyle pek çok kişi influencer nasıl olunur sorusunun cevabını merak ediyor.

Sosyal medya hesabında yüksek takipçi kişiler influencer olabilir ancak influencer işbirliği kapsamında çalışmak için öncelikle bir influencer ajansı ile çalışıyor olmak sizi bir adım öne taşır. Peki, en iyi influencer ajansları için influencer başvuru nasıl yapılır?

İnfluencer ajansı ile çalışmak isteyen ve profesyonel olarak influencer işbirliği yapmak isteyen fenomen adayları, Türkiye’nin en iyi influencer ajansı olarak bilinen Myfenomen influencer başvuru gerçekleştirebilir. Myfenomen.com’a yapılan influencer başvurusu genellikle bir hafta içinde olumlu ya da olumsuz olarak cevaplanır.

Ancak yapılan her influencer başvurusu cevaplanmayabilir. Kimi zaman da yüklenen tek bir fotoğraf, başvurunun hemen kabul edilmesini sağlayabilir. Bu sebeple başvuru öncesinde fotoğraflara özen gösterilmesi tavsiye edilir.

my-fenomen-influencer-basvuru-influencer-ajansi

İnfluencer Başvuru Şartları Nelerdir ?

Genellikle N11, Gratis, Migros, Hepsiburada ve Trendyol influencer başvuru şartları ufak tefek farklılıklar dışında benzerdir. Örneğin; fenomen influencer hesaplarının hikayede link paylaşımı için en az 10.000 takipçi şartı vardır. 10 bin takipçi sınırını aşan hesaplara hikayede link paylaşma özelliği verilir.

Şartları sağladıktan sonra Hepsiburada, Trendyol influencer başvuru yapan kişilere özel portallar açılır ve hesap sahipleri, beğendikleri ürünleri favorilerine ekleyerek paylaşır.

Takipçiler, linke tıklayıp alışveriş yaptıkça fenomen influencer hesap sahipleri ürün başına %2 ile %15 arasında komisyon alır. Ancak başta da belirttiğimiz gibi; bunun için influencer başvurusu yapılması gerekli.

my-fenomen-influencer-basvuru-influencer-ajansi-1

Trendyol İnfluencer Başvuru Şartları Nelerdir?

Trendyol Türkiye’nin en büyük alışveriş sitelerinden biridir ve fenomen influencer işbirliği yapan önde gelenler arasındadır. Trendyol influencer başvuru şartları ise şu şekildedir:

  • Hesap sahibinin 18 yaşından büyük olması
  • Hesapta en az 10.000 takipçi olması
  • Bot takipçi ve beğeni olmaması
  • Gönderi beğenilerinin organik olması
  • Hesap ve takipçi arasındaki etkileşimin fazla olması
  • Hesap sahiplerinin fatura kesebiliyor olması ya da bir influencer ajansı ile çalışıyor olması
  • Hesapta aktif ürün satışı yapılıyor olması

Trendyol influencer işbirliği ile satış yapacak kişilerin, hesaplarında aktif olarak ürün satışı yapabiliyor olması gerekli. Örneğin; ürün satışına uygun olmayan, komik paylaşımlar yapan ve alışverişe ortam sağlamayan hesapların influencer işbirliği başvurusu onaylanmıyor.

influencer başvuru nasıl yapılır? influencer ajansı ne iş yapar?

Hepsiburada İnfluencer Başvurusu Şartları Nelerdir?

Hepsiburada influencer başvurusu şartları da Trendyol ile benzerdir. Hepsiburada influencer başvurusu şartları şu şekildedir:

  • 18 yaşından büyük olmak
  • Fatura kesebiliyor ya da influencer ajansı ile çalışıyor olmak
  • Takipçi sayısının en az 10 bin olması
  • Takipçilerin ve etkileşimin tamamen organik olması

Bu şartlar, Hepsiburada influencer başvurusu için ön şartlardır. Bu şartları sağlayan influencerlar, Hepsiburada hesaplarına giriş yaparak, favorilerine ürün ekleyerek, ürün listesini hesabında paylaşarak ve takipçilerinin link üzerinden alışveriş yapmasını sağlayarak para kazanabilirler.

influencer başvuru nasıl yapılır? influencer ajansı ne iş yapar?

En İyi İnfluencer Ajansı ve İnfluencer Başvuru Şartları Nelerdir? | İnfluencer Ajansı Ne İş Yapar?

Günümüzde pek çok fenomen influencer ajansı bulunur ve bu ajansların içinde Myfenomen.com da yer alır. İnfluencer ajanslarının varlık nedeni; influencerlara profesyonel destek vermek, kazançlarını artıracak işbirliği olanakları sağlamak ve influencerların kazançları için fatura kesmektir.

Dolayısı ile influencer olmak için ne yapmalıyım diye düşünüyorsanız ve fatura kesemiyorsanız, influencer ajansı başvurusu yaparak para kazanabilirsiniz. Myfenomen.com influencer başvuru öncesi dikkat edilmesi gereken noktalar ve başvuru şartları şu şekildedir:

  • Sosyal medya hesabının organik takipçilere sahip olması
  • Daha önce beğeni ve takipçi satın alınmamış olması
  • Sosyal medya hesabında genel ahlak kurallarına uygun paylaşımların yapılıyor olması
  • Sosyal medya hesabının doğru bir şekilde yönetiliyor olması

En iyi influencer ajansları arasındaki Myfenomen Hepsiburada, Trendyol influencer işbirliği şartları ise şunlardır:

  • Kazancın %6’sı ajans komisyonu olarak kesilir
  • Sözleşmeler her ayın başında tek taraflı olarak iptal edilebilir
  • Sözleşmelerin toplam süresi bir yıldır

Eğer siz de influencer olmak için ne yapmalıyım araştırması yapıyorsanız, Myfenomen.com üzerinden influencer başvuru formu doldurarak işlem yapabilirsiniz. Üstelik Myfenomen, influencer başvurusu yapacak hesaplarda 10.000 takipçi şartı aramıyor.

my-fenomen-influencer-basvuru-influencer-ajansi-yeni

BONUS: Influencerlara Nasıl Ulaşılır?

Influencer ajanslarının varlığı, influencer ve marka arasındaki iletişimi kurmak konusunda da etkilidir. Çeşitli reklam, kampanya ve indirimlerini duyurmak isteyen markalar, influencer ajansları aracılığı ile fenomen influencer hesaplarına ulaşır ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirir. Böylelikle marka kazanırken influencerlar da kazanç elde eder.

Kısa Kısa İnfluencer Nedir ?

İnfluencer Nedir ?

İnfluencer Nedir ?

Sosyal medyada ya da web ortamında takipçilerini etkileyen, belirli konular üzerinde etkileme yeteneğine sahip kişilere influencer denir.

i̇nfluencer ajansı ile işbirliği nasıl yapılır ?

i̇nfluencer ajansı ile işbirliği nasıl yapılır ?

Ancak her alışveriş sitesinin influencer başvuru şartları farklılık gösterir ve genellikle hemen hemen her alışveriş sitesi, fatura kesmek için bu fenomen influencer hesapların, influencer ajansı ile çalışması şartı arar ya da fatura kesebiliyor olmalarını ister.

İnfluencer Başvuru Şartları Nelerdir ?

İnfluencer Başvuru Şartları Nelerdir ?

Bazı influencer ajansları, hesapların hikayede link paylaşımı için en az 10.000 takipçi şartı vardır. 10 bin takipçi sınırını aşan hesaplara hikayede link paylaşma özelliği verilir.
Sosyal medya hesabının organik takipçilere sahip olması, Daha önce beğeni ve takipçi satın alınmamış olması, Sosyal medya hesabında genel ahlak kurallarına uygun paylaşımların yapılıyor olması, Sosyal medya hesabının doğru bir şekilde yönetiliyor olması…

Influencerlara Nasıl Ulaşılır?

Influencerlara Nasıl Ulaşılır?

Çeşitli reklam, kampanya ve indirimlerini duyurmak isteyen markalar, influencer ajansları aracılığı ile fenomen influencer hesaplarına ulaşır ve pazarlama faaliyetlerini gerçekleştirir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!