featured

İnfluencer Nasıl Olunur | İnfluencer Bir Meslek mi? Kimler İnfluencer Olabilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Günümüzün en eğlenceli mesleklerinden biri olan influencer başvuru nasıl yapılır influencer nasıl olunur ? Gelişen ve değişen dünyada hemen her gün birbirinden farklı kavramlarla karşılaşabilmek mümkün! Bu kavramlardan bir tanesi de influencer kelimesi… Yabancı dilden Türkçe’mize giren bu kavram aslında bir mesleği tanımlıyor. Peki İnfluencer nasıl olunur? Kimler İnfluencer olabilir? Hangi influencer ajansı ile çalışmak gerekir?

İnfluencer Nasıl Olunur? İnfluencer Ne Demek?

İnfluencer nasıl olunur konusuna giriş yapmadan önce, İnfluencer ne demek sorusuna yanıt vererek yazımıza başlayalım. İngilizceden dilimize giriş yapan bu kelime etkileyen ve etkileyici anlamına gelmektedir. Ancak İnfluencer kelimesinin tam karşılığı dijital ortamda markalar arasında rekabet artırıcı olabilmektir.

Modern medya anlayışında yer eden tüm kişilikler, ülkemizde ve dünyada İnfluencer adını alabilmektedir. İnfluencer nasıl olunur? Bu kavram bir mesleği temsil etmekte olup, bu mesleğin kazançları da oldukça tatmin edicidir.

İnfluencer Nedir? İnfluencer Olmak Bireye Ne Kazandırır?

İnfluencer nedir? İnfluencer nasıl olunur? Dijital ortamda kazanç sağlayabilmek isteyen pek çok insan bu soruya yanıt arayabilmektedir. İnfluencer olan bireyler kişilerin kategorize edilen birçok üründeki seçimini değiştirebilmektedir. Etkileyici anlamını buradan aldığını söyleyebilmek mümkündür.

Kitlesinden yararlanan bu bireyler, stratejik pazarlama yöntemlerini kullanarak markaların geliştirilmesi konusunda destekleyici bir görev alır. İnfluencer olmak bireye en başta büyük kazançlar sağlayabilecektir. Bunun dışında İnfluencer marketing ile iş birliği yapmanın kazanımlarını şu şekilde sıralayabilmek mümkündür;

İnfluencer olmak çevrenizi daha fazla genişletebilmenize yardımcı olur.Markaların tanıtımını yaparak kazanç elde eden birçok insan bu yolla birçok ürüne ücretsiz sahip olabilir.İnfluencer olunduğunda kişi kendisinin markasını ve reklamını da rahatlıkla yapabilecektir.

İnfluencer Olunca Ne Olur? Markalarla İnfluencer İşbirliği mi Yapar?

Peki, İnstagram da ve Youtube’da sık sık gördüğümüz İnfluencer olunca ne olur? İnfluencer olan pek çok kişi, markalarla iş birliği yaparak markalara ait ürünlerin reklamını yapar.

YouTube video

Yapmış olduğu bu reklam kişinin hitap ettiği kitle tarafından ürünlerin alımını artırır. Dolayısıyla markalar arası rekabet ve gelişmişlik düzeyinin artış göstereceğini söyleyebilmek mümkündür. Bu kapsamda İnfluencer nasıl olunur? İnfluencer olmak kazançlı mı sorularına evet yanıtı rahatlıkla verilebilecektir.

Kimler İnfluencer Olabilir? Trendyol ve İnstagram İnfluencer Fiyatları Ne Kadar?

İnfluencer nasıl olunur? Geniş bir kitleye hitap eden, tanıtım konusunda başarılı, ikna kabiliyeti yüksek ve düzgün bir diksiyonu olan herkes İnfluencer olabilecektir. Ancak Trendyol ya da İnstagramda İnfluencer olmak istiyorum derseniz bu durumda takipçi kitlenizin en az 10 bin ve üzeri olması gerekecektir.

Takipçi kitlesinin fazla olabilmesi için takipçi satın almak yeterli olmayacaktır. İnfluencer nasıl olunur konusunda altın kural kesinlikle organik ve etkileşimi güçlü olan takipçi kitlesine sahip olabilmektir. İnfluencerlar ile iş birliği yapmak markalar için elbette ki belirli bir ücret karşılığında mümkün olabilecektir. Birçok İnfluencer adayı İnfluenjer ajansı kaydı yaptırarak, markalarla iş birliği yapabilmek adına hazır beklemektedir.

İnfluencer ajansı hakkında bilgi almak için buraya göz atabilirsiniz. Trendyol ve İnstagram İnfluencer fiyatları tanıtım yapılan ürünün içeriğine göre farklılık göstermektedir. Ancak bir İnfluencerin aylık ortalama kazancı 20 ila 35 bin TL aralığında değişmektedir. Reklamı yapılan marka ne kadar ünlü ise, sağlanan kazanç doğru orantılı olarak artış gösterecektir. Tiktok’ta nasıl fenomen olunur yazımızı okumak için tıklayınız.

Nasıl İnfluencer Olunur? İnstagramda İnfluencer Nasıl Olunur?

İnfluencer nasıl olunur? Bu konuda belirli bir başarı ve tecrübe edinmiş kişilerden tüyo almak oldukça önemlidir. İnfluencer olunduğunda kişi rutin yaşantısından hiçbir ödün vermeden dilediği her yerde, mekandan bağımsız olarak kazanç sağlayabilecektir.

İnfluencer nasıl olunur diyerek bu mecraya adım atmak isteyen herkes, sürekli kullandığı ürünlerin tanıtımını yaparak dahi kazanç sağlamaya başlayabilecektir. Trendyol’da ve İnstagramda İnfluencer nasıl olunur konusunda yapılması gerekenler ise şu şekildedir;

influencer nasıl olunur ? influencer başvuru nasıl yapılır?

  • Kişinin sosyal medya hesapları üzerinde minimum 3 bin takipçi kitlesine ulaşması gerekecektir.
  • Sosyal medya hesabınızda kesinlikle takipçi, beğeni, yorum satın almadan tamamen organik bir mecra oluşturulmalısınız.
  • İnfluencer nasıl olunur konusunda elverişli bir ortam yarattıktan sonra kesinlikle hesabınızı işletme hesabına dönüştürmelisiniz.
  • Oluşturduğunuz hesabınız dışarıdan estetik ve ilgi çekici görünmelidir. Karşıdan ne kadar ilgi çekici olursa, daha fazla kişiyi içerisine çekebilecektir.
  • Sosyal medya hesabında ne kadar düzenli ve aktif olunursa, markaların dikkatini çekebilmek o kadar kolay olacaktır.
  • Sosyal medya hesabında bulunan takipçiler ile etkileşim içerisinde kalabilmek, tanıtımı yapılan markanın o kadar ön plana çıkmasını sağlayacaktır. Böylece markalar sizinle hiçbir uğraş göstermeden iletişime geçmek isteyecektir.
  • Sosyal medya hesabı elbette ki tamamen tanıtım odaklı olmamalıdır. Bu takipçilerin sıkılmasına ve hesabı takip etmekten vazgeçmemesine neden olabilir. Bu durumda karşınızdaki kişilerin ilgisini çekebilecek, paylaşımlara da yer verilmesi gerekecektir.
  • Görsel paylaşımlarında fotoğrafçılık uygulamalarından yararlanılmalı ve estetik paylaşımlara yer verilmelidir.
  • Markalarla iş birliği yapmak istendiğinde markanın künyesinin iyice araştırılması ve markanın güvenilir olduğundan kesinlikle emin olunması gerekecektir.
  • Ürün tanıtımı sırasında aşırı abartılı yorumlara kaçmak, beğenilme olasılığı bulunmayan ürünleri objektiflikten uzak bir şekilde övmek takipçi kaybına yol açabilir.

Bonus : My Fenomen İnfluencer Ajansı ile Hedefi 12’den Vurun!

Türkiye’nin en büyük influencer ajansı https://www.myfenomen.com/ her yıl yüzlerce fenomene rehberlik ediyor. TikTok, Instagram ve Twitter başta olmak üzere birçok sosyal medyada işbirlikleri ile evden para kazanmak için siz de My Fenomen ile iletişime geçin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!