featured

Instagram Altyazı Özelliği Geliyor!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram’a yeni gelecek bir özellikle IGTV içerikleri artık altyazı desteği ile birlikte sunulacak. Instagram altyazı özelliği henüz geliştirilme aşamasında. Ve bu planlanan özellikte yapay zeka desteğinden yararlanılacak. Bu sayede de instagram altyazı desteği otomatik olarak verilebilecek.

Instagram Altyazı Özelliği için Açıklama Yapıldı

Instagram yetkilileri tarafından bir açıklama yapıldı ve bu açıklamada, toplulukların etkileşimlerinin yükseltimesi amacıyla yeni bir özellik üzerinde çalışıldığı belirtildi. Geliştirilme aşamasında olan bu yeni özellik ise; instagram altyazı. Bu yeni özellik ile instagram kullanıcıları artık videolarına, altyazı ekleyebilecek.

Instagram tarafından yapılan açıklamada bu özelliğin henüz başlangıç aşamasında olduğu da belirtildi. Ancak ilerleyen zamanlarda daha fazla ülke ve daha çok dil desteği sunulacağı da açıklandı.

1 – Instagram Altyazı 16 Dil Seçeneği ile Başlayacak

Instagram altyazı desteğinin ilk başta 16 destekle sunulacağı da açıklandı. Fakat Fabook platformunun sözcüsü zaman ilerledikçe bunun artacağını ve yapay zeka desteği alacaklarını söyledi. Bununla birlikte IGTV altyazı kullanımının artmasıyla, yapay zekanın da gelişeceği, böylelike de kalitenin gittikçe artacağına değinildi.

2 – Instagram Kullanıcıları, IGTV Altyazı ile Kolaylıkla Paylaşım Yapabilecek

Instagram hikayelerinin altına yazı eklemek oldukça kolay. Çünkü hem instagram hikayaleri kısa ve altyazı eklerken çok da çaba harcamak gerekmiyor. Ancak IGTV’de böyle değil. Videoların uzun olması, IGTV altyazı için harcanması gereken emeği de arttırıyor. Böylelikle instagram altyazı özelliği, kullanıcılara büyük kolaylık sağlayacak.

3 – IGTV Altyazı Otomatik Olacak

Instagram altyazı özelliği, yapılan açıklamalara bakınca hem hikayelere hem de IGTV’ye gelecek gibi anlaşılıyor. Bu da toplumların etkileşimlerinin ciddi artacağı anlamına geliyor. Konu ile ilgili olarak Matt Navarri tarafından yapılan video paylaşımında görülüyor ki; instagram altyazı özelliği, otomatik olarak sembol üzerine tıklandığı zaman eklenebilecek.

4 – Instagram Altyazı Özelliği İşitme Engelli Bireyler için Büyük Rahatlık Sunacak

Instagram IGTV altyazı özelliği ile birlikte işitme engellilere de büyük bir rahatlık sunulacak. Erişilebilirlik açısından bu özellik ile birlikte Instagram’ın puanı da artacak. İşitme engelli bireyler dışında, birbirinden farklı dillerdekonuşan ve etkileşim halinde olan kişiler için de IGTV altyazı büyük bir avantaj sağlayacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!