featured

Instagram Görsel Arama Özelliği Geliyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Instagram görsel arama özelliği yolda! Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg, instagram’a görsel arama özelliği geleceğini ve bunun için çalışmalar yapıldığını duyurdu. Peki, nedir bu instagram görsel arama özelliği? Bu özellik ne işe yarayacak? Kullanıcılar instagram arama özelliği ile neler yapabilecek? İşte cevapları…

Instagram Görsel Arama Özelliği Nedir?

Bilindiği üzere Facebook platformunda alışveriş özelliklerinin iki katına çıkarılması için çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar esnasında da instagram görsel arama özelliği üzerinde çalışılıyor. Facebook’un canlı bir ses odasında konuşma gerçekleştiren Mark Zuckerberg, şirkette kamera tabanlı arama araçları için ilk aşamalarda olunduğunu söyledi.

Yapılan açıklamaya göre; instagram görsel arama özelliği, Pinterest ve Snapchat benzeri bir işleve sahip olacak. Ve yine bilindiği üzere hem Pinterest hem de Snapchat’te görsel arama özelliği için ciddi yatırımlar yapılmıştı.

Instagram’da Görsel Arama Kullanıcıların Alışveriş Yapmasına Yardımcı Olacak

Konu ile ilgili açıklama yapan Mark Zuckerberg gelecek bu yeni özelliğin instagram kullanıcılarının alışveriş yapmasını daha kolay hale getireceğini de söyledi. Zuckerberg şu sözlerle bilgi verdi:

“Bir şey bulduğunuzda, ona dokunabilir ve tüm mağazalarımızdaki insanların beğendiğiniz bir şeyi gördüğünüz anda sattığı benzer ürünleri bulabileceksiniz. Görsel aramanın, fotoğrafları genel olarak Instagram’da alışveriş yapılabilir hale getirmede gerçekten yardımcı olacağını düşünüyoruz.”

Instagram’a gelecek olan görsel arama özelliğinin duyurusunu yapan Zuckerberg ayrıca Facebook mağazalarının yakın zamanda Whatsapp ve Marketplace’e de geleceğini söyledi.

Mağaza Reklamları Üzerinde Çalışılıyor

Facebook şirketi bu yenilikle birlikte Mağaza Reklamları üzerinde de çalışmalarını sürdürüyor. Mağaza Reklamları ise işletme reklamlarının, insanların bireysel alışveriş tercihleri doğrultusunda hedeflenmesine imkan tanıyor. Bu konu ile de ilgili açıklama yapan Mark Zuckerberg, promosyon ve özel teklifler ile bu reklamların daha da kişiselleştirilebilir hale geleceğini bildirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!