featured

İnstagram Reels Video İndirme Nasıl Yapılır | Reels Video Nasıl Çekilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram reels video indirme, bu mecrayı aktif olarak kullanan birçok kullanıcı tarafından ihtiyaç duyulan konular arasında yer alıyor. İnstagram’ın sevilen yönlerinden biri olan Reels video, keyifli zaman geçirmek isteyen herkes tarafından tercih ediliyor. Eğlenceli içeriklerden oluşan bu videoları kimi zaman kullanıcılar indirerek saklamak isteyebiliyor. Peki, reels video nasıl çekilir? İnstagram reels video indirme işlemi nasıl yapılır?

İnstagram Reels Video İndirme Nedir? Reels Video Nedir?

İnstagram reels video indirme işlemi, İnstagram üzerinden çekilen videonun telefonunuza kaydedilebilmesidir. Bilindiği üzere Reels videoları, Tik Tok videoları gibi farklı formatlarda hazırlanabilen videolardır. Kısa video içeriği olarak öne çıkan Reels videolar, çok kısa sürede birçok insan tarafından çekilmeye başladı. Reels video bir şarkıyı ya da bir repliği seslendirme şeklinde olabiliyor. Çekilen videolar istenirse, galeriye kaydedilerek saklanabiliyor. İnstagram reels video indirme işlemi birkaç farklı yolla yapılabilmektedir.

1- Reels Videosu Nasıl Çekilir? Reels Video Remiksle Ne Demek?

Reels videosu nasıl çekilir? Reels videosu çekebilmek için öncelikle İnstagram’a giriş yapılması sonrasında ise simgelerin en solunda kalan reels bölümüne giriş yapılması gereklidir. Bu alana girildiğinde orta kısımda bir video simgesinin bulunduğu görülecektir.

YouTube video

Buna tıklandığında ise, sağ üst alana giriş yapılmalıdır. Son olarak efekt ve ses gibi parçalar seçilerek orta tuşa basılarak video çekimi başlatılabilir. Video kaydedildikten sonra İnstagram Reels video indirme işlemi yapılabilecektir. Reels video remiksle ne demek konusu ise, videoya remix tarzı müzik koyma anlamına gelmektedir.

2- İnstagram Video İndir | İnstagram Reels Video İndirme Saveform Nedir?

İnstagram video indir işleminin nasıl yapılacağından bahsedilecek olursa, yukarıda da belirttiğimiz gibi bunun birden fazla yolu vardır. İnstagram reels video indirme saveform işlemi için öncelikle bu uygulamaya giriş yapmalısınız. Daha sonra keşfet bölümüne giriş yaparak indirmek istediğiniz Reels videoyu bulmalısınız. İndirmek istediğiniz reels videonun üzerine geldiğinizde sağ üst kısmında üç nokta üst üste simgesinin olduğunu görebilirsiniz.

Onu tıkladığınızda kaydetme butonunu görmeli ve buna tıklamalısınız. Bu işlem İnstagram Reels video indirme işlemini gerçekleştirmese de işinizi bir adım kolaylaştıracaktır. Çünkü bu yol ile indirmek istediğiniz tüm videolar ‘’Kaydedilenler’’ bölümünde saklanacaktır. Ancak bu aşamadan sonra başka bir programdan yardım almadan İnstagram reels video indirme işlemini devam ettirmeniz mümkün olmayacaktır.

3- İnstagram Reels Dönüştürücü Programlar Hangileri? Reels Video İndirme Programı Olmadan Video İndirilir mi?

İnstagram reels video indirme için reels video indirme programı yüklemeniz gereklidir. Bu programlar İnstagram Reels dönüştürücü programlar olup, cihaza videoların sorunsuz olarak kaydedilmesine yardımcı olur. Video Downloader for İnstagram uygulaması bu konuda diğer programlardan bir adım öne çıkmaktadır. Video Downloader for İnstagram uygulamasını indirmek için tıklayınız. Bu uygulamayı indirdikten sonra, profilinizin kaydedilenler bölümüne giriş yapın. 

Sonrasında ise üç nokta bölümünden bağlantıyı kopyalayarak programa yapıştırın. Yapıştırdığınız bağlantı otomatik olarak açılacaktır. Bu aşamada İnstagram Reels video indirme işlemini başlatarak, videoyu telefonunuza kaydedebilirsiniz. Böylece videoyu başkaları ile rahatlıkla paylaşabilirsiniz.

4- İnstagram Reels Video İndirme Iphone Cihazlarda da Yapılabilir mi?

İnstagram Reels video indirme Iphone ve Android sürümlü tüm cihazlar üzerinden yapılabilecektir. Video Downloader for İnstagram uygulaması yalnızca Android ve IOS cihazlar tarafından desteklenmektedir. Diğer sürüme sahip cihazlar sürümünün desteklediği programları araştırmalıdır.

5- İnstagram Reels Video İndir İşleminde Video Nereye Kaydedilir? İnstagram Reels Video Galeriye Kaydetme Mümkün mü?

İnstagram Reels video indir işlemi, telefonun Galeri bölümünün ‘’Videolar’’ kısmına kaydedilmektedir. İnstagram Reels video galeriye kaydetme için program yüklemek şarttır. Aksi halde yalnızca, Reels videosu profilin ‘’Kaydedilenler’’ bölümüne kaydedilebilecektir. Ancak profile kaydedilen bir videonun İnstagram’ı olmayan biri tarafından görülebilmesi mümkün değildir. İnstagram Reels video indirme işlemi, telefonunuzun depolama durumuna göre birçok video indirmek için yapılabilecektir.

6- İnstagram Reels Sesli Kaydetme mi Yapılır? İnstagram Reels Video İndir HD Olarak mı Kaydolur?

İnstagram reels video indirme işlemi sonrası kaydolan video seslidir. Video bu program kullanıldığı takdirde olduğu gibi kaliteli indirilebilmektedir. Bu kapsamda videonun müziği veya repliği kaybolmayacaktır. İnstagram Reels video indir HD olarak kaydedilmektedir. Çekilen video indirme işlemi sırasında herhangi bir çözünürlük kaybına uğramaz. Ancak çekilen video UHD kalitesinde ise, program desteklemediği için çözünürlük kaybı söz konusu olabilir. İnstagram hesap kurtarma nasıl yapılır konusu için tıklayınız.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!