instagram-sifremi-unuttum

2022 İnstagram Şifremi Unuttum Nasıl Değiştirebilirim?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnstagram şifremi unuttum ne yapabilirim? Eğer siz de İnstagram şifrenizi unuttuysanız günümüzde değerlendirebileceğiniz çeşitli yöntemler bulunmaktadır.

Her sosyal medya hesabında firma tarafından hem güvenliği sağlamak hem de İnstagram siremi unuttum nasıl degistiririm diyenler için bir yöntem sağlamak amacıyla bilgi alınır.

Alınan bu bilgiler; e-posta ve telefon numarası olmak üzere özel cevaplı tek sorularda olabilmektedir. Hesabın size ait olduğunu kanıtlamak amacıyla da çoğu zaman bu bilgiler kullanılır.

İnstagram şifremi unuttum dediğiniz anda şifre değiştirme ve hesaba erişebilmek amacıyla kullanacağınız yöntemler sırasında da mail adresiniz ve telefon numaranızı kullanabilirsiniz.

Güncel olarak İnstagram hesabımın şifresini unuttum diyenler için deneyebileceği yöntemler şu şekilde yer almaktadır:

İnstagram Şifremi Unuttum Ne Yapabilirim? İnstagram Şifresini Unuttum Nasıl Değiştirilir?

İnstagram sifremi unuttum ne yapmalıyım? Elbette ilk aşamada İnstagram uygulamasından şifre güncelleme için belirli bir talepte bulunmanız gerekiyor.

Güncel İnstagram şifre değiştirme talebi için iki farklı yöntem temel olarak uygulanmaktadır. Telefon numaranıza ya da e-postanıza gelen kod sayesinde yeni İnstagram şifresi oluşturabilirsiniz.

instagram-sifremi-unuttum
İnstagram Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim?

1- E-Posta ile İnstagram Şifre Değiştirme Talebi

İnstagram profil oluştururken belirli aşamalardan geçilmektedir. Mail adresiyle, telefon numarasıyla ya da Facebook üzerinden bağlantı kurma ile hesap oluşturulur.

E-posta en eski yöntemlerin başında bulunduğundan en güvenilir olanlardan birisidir. Şayet kayıt olduğunuz e-posta adresinizin bilgilerine sahipseniz saniyeler içerisinde gerçekleştirebilirsiniz.

Mailinize kod gönderilmesini talep ederek ve bu kodu girerek aslında hesap sahibi olduğunuzu doğrularsınız böylece firma tarafından size yeni İnstagram şifre oluşturma imkânı sağlanır.

2- Telefon Numarası ile İnstagram Şifre Değiştirme Talebi

İnstagram şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim? Değerlendirebileceğiniz ikinci yöntem de telefon numarası olarak karşınıza çıkacaktır.

Özellikle İnstagram şifremi ve e postamı unuttum diyenler için telefon numarası güçlü bir yöntem olacaktır. Bu yöntem sayesinde e-postada olduğu gibi saniyeler içerisinde değişim sağlayabilirsiniz.

Eğer siz de İnstagram şifremi unuttum e postamı bilmiyorum diyorsanız, hesabınıza giriş sırasında telefon numarası bilginizi girin.

SMS ile gelen İnstagram kodunu giriş yaptıktan sonra güncel bir şifre belirleyerek hesabınıza giriş yapabilirsiniz.

instagram-sifremi-unuttum
Instagram Sifremi Unuttum Ne Yapabilirim?

3- İnstagram Şifre Unuttum Nasıl Değiştirebilirim Telefon ve Bilgisayar Aşamaları

İnstagram şifre yenileme adımları telefon ve bilgisayar için değişiklik göstermemektedir. İnstagram şifre unutma olayı sonrasında telefonda da bilgisayarda da aynı adımları izleyerek işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Telefondan şifre değiştirme talebinde bulundurmak istiyorsanız:

  • İnstagram uygulamasını açın.
  • E-posta adresinizi/ telefon numaranızı ya da kullanıcı adınızı girin.
  • Altta yer alan ‘Giriş yapmak için yardım al’ seçeneğine tıklayın.
  • Tekrar sizden uygulama adınızı, telefon numaranızı ya da mail adresinizi isteyecektir.
  • Bilginizi girdikten sonra hangi bilgi girdiğinize göre belirli kod gelecektir.

Telefon numaranızı girdiyseniz en geç 30 saniye içerisinde Facebook adlandırmalı bir numaradan size altı haneli kod girecektir. Bu kodu girmelisiniz.

Eğer e-posta ile İnstagram şifre değiştirme talebinde bulunduysanız kısa sürede yine mail adresinize kod gelecektir. Eğer kod gelmediğini görüyorsanız ‘spam ve gereksiz’ klasörünü kontrol edin.

Her iki durumda da kodunuzu girdikten sonra İnstagram size yeni bir şifre oluşturmanız için yeni sayfa açacaktır. Bu sayfada ‘Yeni parola’ kısmına güçlü İnstagram şifresi oluşturmak için en az bir büyük harf, bir rakam ve sembol oluşturarak şifre belirleyin.

Alt kısımda yeni şifrenizden emin olmak için aynısını tekrar girmelisiniz. En sonda İnstagram tarafından sizlere onay gelecektir. İnstagram şifremi unuttum ne yapmalıyım sorunuz için bu adımları izlerseniz en geç beş dakika içinde güncelleme yapabilirsiniz.

İnstagram Şifremi Unuttum E Postamı Bilmiyorum, Ne Yapacağım?

instagram-sifremi-unuttum

İnstagram hesabımın şifresini unuttum diyenlerin ilk seçeneğinde e-posta ile şifre değiştirme olduğundan bahsedilmişti. Fakat her zaman bu yol geçerli olmayacaktır.

Çünkü özellikle senelerdir kullanılan profillerde e-posta adresinin unutulduğu bile görülür. Aslında İnstagram bu noktada hatırlatıcı olması amacıyla tamamı olmasa da mail adresinin başını göstermektedir.

Örneğin;  12345@gmail.com gibi bir hesabınız olduğunu düşünelim. İnstagram tarafından 123**@gmail.com gibi bir hatırlatma yapılır. Mail adresinizi hatırlamazsanız ya da hatırlasanız dahi e-posta şifresini hatırlamıyorsanız bir yolunuz daha var.

Eğer hesabınızı telefon numarası ile eşleştirdiyseniz telefon numarası ile yeni kod alma seçeneğini değerlendirerek şifre talebinde bulunabilirsiniz.

‘İnstagram Şifremi Unuttum E Postamı Bilmiyorum Telefon Numaramı Değiştirdim’ Hesabıma Girebilir miyim?

instagram-sifremi-unuttum

İnstagram dahil olmak üzere tüm sosyal medya hesaplarında şifre unutma olayı sık sık karşılaşılan bir durum olmaktadır. Eğer siz de ‘İnstagram şifresi unuttum nasıl değiştirilir?’ araştırması yapıyorsanız değerlendirebileceğiniz sınırlı aşamalar vardır.

Daha önce de bahsedildiği üzere e-posta ve telefon numarasıyla şifre değiştirme talebi yapılmaktadır. Eğer İnstagram hesabımın şifresini unuttum e postamı bilmiyorum ve hatta telefon numarama da erişimim yok diyorsanız…

Açıkçası geçmiş olsun! İnstagram tarafından başka bir yeni şifre alma ihtimali bulunmuyor. Çünkü bu bilgiler olmadan şifre değiştirmek mümkün olsaydı herkesin hesabı çalınmaya da hazır hale gelirdi.

Telefonunuz eskiyse ya da e-postanıza erişiminiz de yoksa İnstagram hesabınıza erişmeniz imkânsızdır. Bu yüzden yeni İnstagram hesabı açmanız daha iyi olacaktır.

Instagram Şifremi Unuttum Nasıl Öğrenebilirim? İnstagram Şifremi Unuttum Nasıl Alabilirim?

Kişiler tarafından ‘İnstagram şifremi unuttum’ yargısına varıldıktan sonra en büyük düşülen yargılardan birisi eski İnstagram şifresini almaktır.

Eğer şifrenizi bir kere unuttuysanız, talep oluşturanız da İnstagram firması tarafından size eski şifrenizi vermemektedir. Tek sunacağı ihtimal yeni bir şifre oluşturmaktır.

Yani başka hesabınızla bağlantılı bir hesabınız varsa ya da şifreyi öğrenerek hareket etmeyi düşünüyorsanız olumsuz sonuçlanacaktır. İnstagram şifremi unuttum nasıl alabilirim sorusunun tek cevabı yeni şifre oluşturmakla sınırlıdır.

İlginizi Çekebilir: İnstagram Güncelleme İşlemi Nasıl Yapılır? 8 Adımda İnstagram Güncelleme Ücretsiz Sürüm! 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!