İnternet Hızı Arttırma Nasıl Yapılır?

İnternet Hızı Arttırma Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İnternet hızı arttırma yöntemleri kullanılarak internet hızı arttırılabilir. Hızlı bir internetin pek çok faydası vardır.

  • İnternet hızı arttırma ile oyunlar daha akıcı oynanır. Ping süresi azalır. Düşük ping ile oynamak daha keyiflidir ve oyunlarda daha başarılı olmayı sağlar.
  • Kullanıcıların indirme işlemleri daha hızlı olur. Az da olsa elektrik tasarrufu sağlanır.
  • İndirme işlemlerinin yanı sıra sayfa yükleme süreleri de hızlanır. Böylece uzun vadede zaman ve elektrik tasarrufu sağlanır.
  • Netflix gibi video kalitesi seçilemeyen platformlardaki görüntü kalitesi iyileşir.
  • Yüksek kalitedeki videolar duraksamadan devam edebilir.

Sadece bilgisayar ile değil, en iyi Playstation 5 oyunları oynarken de yüksek internet hızı online oyunları daha akıcı oynamanızı sağlayacaktır.

İnternet Hızı Arttırma Nasıl Yapılır?

İnternet hızı nasıl artırılır?

En kolay ve belki de en çok işe yarayacak yöntem internet servis sağlayıcısını arayarak internet hızı artırımını istemektir. İnternet servis sağlayıcınızı aramadan önce evinizin/mahallenizin desteklediği internet hızını öğrenmelisiniz. Mevcut paketinizi yükselttiğinizde faturanız biraz daha yüksek gelecektir.

Modeminiz eskiyse daha güçlü bir modem alabilirsiniz. Ayrıca modeminize giriş yapıp sürümünü öğrenmelisiniz. Resmi siteden modeminizin yeni sürümünü indirip kurabilirsiniz. Bu şekilde modeminiz hem daha güvenli hem de daha hızlı çalışabilir.

Modeminize girip bağlı cihaz sayısını arada kontrol etmelisiniz. Şifreniz kırılmış olabilir. Bu internet hızınızı yavaşlatacaktır. Ayrıca hukuki açıdan sizi zor durumda bırakacak olaylara sebep olabilir çünkü bağlanan cihaz sizin IP adresiniz üzerinden internette bulunacaktır.

İnternet Hızı Arttırma Nasıl Yapılır?

Optimal modem ayarlarını kullanmanız internet hızınızı arttıracaktır. Modeminizin modelini yazarak internet üzerinde en iyi ayarları bulabilirsiniz. Modeminizin kullandığı kanal önemlidir. WiFi Analyzer programını kullanarak tavsiye edilen kanalı bulabilirsiniz. Kanalı bulduktan sonra modem arayüzüne giriş yapıp bu kanalı seçmelisiniz.

Modem konumu internet hızı için önemlidir. Özellikle uzak odalarda internet yavaş olabilir. Bunun için bir Wifi güçlendirici veya Wifi taşıyıcı satın alabilirsiniz.

İnternet Hızı Arttırma Nasıl Yapılır?

Evinizin kablo altyapısını yenileyebilirsiniz.

Kaynak: Gamer Bülten

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!