istanbul-gezme-rotasi

Gez Gez Bitmez: İstanbul Gezme Rotası

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul gezme rotası hakkında bilgi edinmek İstanbul’u merak edenler için oldukça büyük önem taşır. İstanbul gezi rehberi araştırmaları yapılarak en keyifli haliyle devasa şehrin tadının çıkarılması sağlanabilir. Gezi planını doğru bir şekilde ayarlamak tüm günün değerlendirilebilmesi açısından büyük önem taşır. Özellikle gezi rotası içerisinde seyahat edilecek alanlar, araç ve otel hizmetleri hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. İstanbul’u yeni keşfetmek isteyenler için en güzel turistik mekânları öğrenmek ve araştırmak gereklidir. Büyüleyici olan şehrin her bölgesini gezmeye yeterince vakit ayırabilmek için mutlaka doğru bir rota belirlenmelidir. Gülhane parkı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, kapalı çarşı, Sultanahmet ve Süleymaniye Camii gibi mekânlar rotanın başında yer alabilir. Sonrasında doğru bir rota belirlenerek diğer yakalar ve mekânları gezmek için zaman yaratılabilir.

İstanbul Şehrine Ulaşım Hakkında

İstanbul hangi şehirden olursa olsun kolaylıkla ulaşılabilecek bir güzergâhtadır. Özellikle yurt dışı ve yurt içinden seyahat edecek olanlar maliyetten ve zamandan tasarruf edebilmek için uçak yolculuğunu tercih ederler. Erken dönemde alınan uçak bileti fırsatlarıyla maliyeti en aza indirerek kolay ve konforlu bir seyahat yaparlar. Zamandan tasarruf sağlayacaklarından dolayı da İstanbul’u keşfetmek için daha uzun bir süre ayırabilme imkânı yakalarlar.

istanbul-gezme-rotasi

İstanbul gezilecek yer önerileri arasında birçok farklı mekân ve bölge olmasından dolayı doğru bir plan yapılması önemlidir. Kalabalık bir şekilde grup olarak gezilmesi gerekli olması durumunda otobüslerle seyahat edilmesi öneriler arasında yer alır. Kişiler tek başına da ulaşım aracı olarak otobüsleri tercih edebilirken rezervasyon yapılarak otobüs bileti alınması da avantaj sağlayacaktır. Bu sayede herhangi bir olumsuzluk yaşanması halinde biletlerin iptal hakkından faydalanması mağduriyet yaşatmayacaktır.

Konaklamalı Bir Gezi Rotası

İstanbul’u keşfetmek ve her mekânı doyasıya görebilmek için bir gün yeterli olmayacağı görülmektedir. Bu nedenle konaklamalı olan tatil programları her zaman daha faydalı olur. En güzel mekânların yanı başında ve en güzel bölgelerde olan otellerden yer ayırarak kolay bir şekilde programınızı kolay bir şekilde şekillendirebilmek mümkündür. İstanbul seyahat rotasını düzenlerken otellerden rezervasyon için bilgi alınması oldukça büyük avantaj sağlayacaktır.

Özellikle otel fiyatları hakkında önceden rezervasyon yaptırılması faydalı olur. Yer kalmama olasılığı ya da uygun fiyat avantajlarını kaçırmamak için bu ilk adım oldukça önemlidir. Gideceğiniz ve merak edilen yerlere yakın bölgelerde bir otel bulunması halinde zamandan tasarruf sağlanabilir. Eşyaları rezervasyon yapılan otele yerleştirmenin ardından tatil rotasını kolay bir şekilde oluşturabilmek mümkün olur.

İstanbul Müzelerinde En Çok Gezilenler

İstanbul şehrinin canlı gece hayatı, doğal güzellikleri ve tarihi mekânları yanı sıra farklı temaları olan birçok farklı müzesi bulunur. İstanbul’un çağdaş olan yüzünün görülebildiği müzelerin başında İstanbul Arkeoloji müzesi ve Dolmabahçe Sarayı yer alırken Türk ve İslam Eserlerinin olduğu müzenin de mutlaka rota planı içerisinde yer alması gereklidir. İstanbul klasiklerinden olan müze ziyaretleri için müze kart çıkarılması rotanın oluşturulmasında yer almalıdır.

istanbul-gezme-rotasi

Müze kart sayesinde tüm tarihi alanları rahatlıkla gezebilir, indirimli ve özel avantajlardan kolay bir şekilde faydalanılabilir. İstanbul’da yer alan en turistik mekânlardan UNESCO Dünya Mirası listesine girmiş olan Topkapı Sarayı da mutlaka program dâhilinde olmalıdır. Topkapı Sarayı yanı sıra Harem, Arkeoloji Müzesi, Dolmabahçe Sarayı, Resim Müzesi, Sanat Müzesi, Rumeli Hisarı gibi yerler oldukça ilgi çeken ve ziyaret edilen mekânlar arasındadır. Tarih, Bilim ve Teknoloji müzesi ise 2008 yılında açılmış olup Gülhane Parkı içerisinde yer alır. Hem Gülhane Parkı doğasını görebilmek hem de bilimi ve teknolojiyi keşfetmek için en güzel deneyimler arasında yer alır.

Denizaşırı Yolculuklar

İstanbul seyahat ve gezi rehberi içerisinde özellikle yaz ayları, havanın sıcak olduğu dönemlerde Adalar gezisi yapılması şehrin tüm güzelliklerini görmeye yardımcı olur. Burgazada, Heybeliada, Kınalıada gibi adaları görebilir, tüm doğa güzelliklerini keşfedebilirsiniz. Adalar İstanbul’un en güzel doğal alanları içerisinde olup turizme ve yerleşime açıklardır. Bu adaları mutlaka rotada bulundurmalı hem denizin hem de en doğal güzelliklerin tadını doyasıya çıkarmayı keşfetmeli.

istanbul-gezme-rotasi

İstanbul’da Mutlaka Yapılması Gerekenler

Gezip gezip bitirebilmesi mümkün olmayan İstanbul’da gezi planı içerisine dâhil olması gereken önemli bölümler mevcuttur. Özellikle Haliç’te balık tutmak ve Eminönü’nden balık yemek gibi güzel keyifler bulunur. Galata köprüsünün manzarasında midye yemek ve boğazın tadını çıkarmak da bir diğer İstanbul’dan ayrılmadan yapılması gerekenler arasındadır. Manzaraya karşı fotoğraf çekilmek için galata kulesine çıkılması da paha biçilmez bir keyiftir.

Kapalı çarşı İstanbul’un en kalabalık ve tarihi mekânlarındandır. Alışveriş yapılabilecek mağaza ziyaretleri yanı sıra lokum ve şekerleme yenmesi de unutulmamalıdır. Tüm bu güzelliklerin yanında boğaza karşı Kız Kulesini de uzaktan görmek en güzel deniz manzarası içerisindedir.

istanbul-gezme-rotasi
İstanbul Gezme Rotası

Pierre Loti tepesinde çay içmek, Sultanahmet Camisini gezmek, Yerebatan Sarnıcı’nı gezerek keyif almak ve büyülenmek İstanbul’da yapılması gerekenlerdendir.

Kalabalıklardan keyif alanlar içinde Taksim ve İstiklal Caddesi oldukça keyiflidir. Kalabalıklarda kaybolarak alışverişin keyfini çıkarmak, en güzel mekânlarda yorgunluk kahvesi içilerek İstanbul’un gez gez bitmeyen semtlerinin tadı çıkarılabilir. Güzergâh üzerinde yer alan tarihi yapıları keşfetmek için yoğun bir ilgi olduğu görülür. Köklü tarihi ve en güzel dillere destan yapıları İstanbul’un keşfedilmesi için oldukça yeterlidir.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!