istanbul-piknik-alanlari

2022 İstanbul Piknik Alanları Hangileri? İstanbul Piknik Alanları Mangal için Uygun Yerler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul piknik alanları yaz aylarının yaklaşması ile birlikte ziyaretçilerini bekliyor! Yaz mevsiminin sıcağı altında ormanda serin bir şekilde oturup, piknik yapmak istiyorsanız tercih edebileceğiniz çeşitli alanlar bulunuyor.

Her ne kadar İstanbul yapılaşmaları ile yeşillikten yoksun gibi görünse de kenarlarda kalmış yeşil ormanlar bulunuyor. İstanbulda piknik alanları olarak uygun görülen yerler de ziyaretçilerine açıktır.

İstanbulda mangal yapılacak yerler kısmen daha az olmakla birlikte yine de bulunmaktadır. Elbette İstanbul piknik yerleri tercih edilmeden önce şayet mangal gibi bir amacınız varsa bilgi almanız daha doğru olacaktır.

Peki İstanbul piknik alanları hangileri? 2022 yılında İstanbul piknik yerleri mangal yapmaya uygun mu? İstanbul Anadolu ve Avrupa yakası mangal yerleri nereler?

Havasıyla, Ortamıyla Mest Eden İstanbul Piknik Alanları Ücretsiz ve Ücretli Öneriler!

İstanbulda piknik yerleri günümüzde hem Avrupa yakasında hem Anadolu yakasında birden fazla seçenek sunmaktadır. Bahsedilen piknik yerleri ücretli ve ücretsiz seçenekleriyle mevcuttur.

Aslında İstanbul piknik alanları beklentiniz ve amacınıza bağlı olarak çeşitlenmektedir. İster deniz manzaralı ister göl manzaralı isterseniz tamamen yeşilliği ile dikkat çeken alanlara giderebilirsiniz.

İşte İstanbul piknik alanları ve mangal yerleri!

1- İstanbul Avrupa Yakası Mangal Yerleri ve Piknik Alanları

Avrupa yakasında İstanbul piknik yerleri arıyorsanız listede kendinize uygun bir alan mutlaka bulacaksınız. Ücretli ve ücretsiz olmasına bağlı olarak tercihinizi yapabilirsiniz.

istanbul-piknik-alanlari

A- Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı

Çiftlikköy, İstanbul piknik alanları arasında Çatalca’da yer almaktadır. Çatalca’da yer alan bu mekanda hazırlıksız geldiğinizde dahi rahatlıkla piknik yapabilirsiniz.

Alana ister dışarıdan malzemelerinizi ve araçlarınızı getirerek hareket edin isterseniz ortamda hazır olarak kasap ve büfeden yararlanın.

Tertemiz ortamının yanı sıra havasından da memnun kalacağınız bir ortamdır. Alanda tuvalet ve mescit ihtiyacınızı da karşılayabiliyorsunuz. Girişi tamamen ücretsizdir fakat ulaşım için sadece özel araçlar bulunmaktadır.

Çiftlikköy Tabiat ve Mesire Alanı Yol Tarifi İçin Tıkla

istanbul-piknik-alanlari

B- Çilingoz Mesire Alanı

Yine Çatalca’da piknik alanları arasında yer alan Çilingoz, ortamıyla kişileri etkilemektedir. Düz alana kurulmuş olan bir piknik yeri mevcuttur.

Orman kadar yoğun ağaçlar bulunmasa da özellikle spor, yürüyüş ve oyun oynamak için düzlüğe sahiptir. Bunun yanı sıra kıyıya sahip olmasından dolayı mavi ve yeşilin birleşimini gözlemleyebilirsiniz.

Giriş ücretsiz değil; İstanbul piknik alanları arasında ücretiyle girebileceğiniz bir alandır. Yalnız plajda denizin tadını da çıkarabildiğiniz, piknik de yapabildiğiniz için uygundur.

Araçlı- araçsız girişe bağlı olmakla birlikte giriş sayısına, öğrenci oluşa göre fiyatlandırmalar tamamen değişir. Geleceğiniz araca bağlı olarak da ücret listesi değişmektedir.

Ortamda kapalı piknik alanları ve oturma alanları, iskele, plaj, lokantalar mevcuttur. Çocuklara özel noktalar, bisiklet yolları ve hatta konaklama bile bulunuyor.

Çilingoz Mesire Alanı Yol Tarifi İçin Tıkla

istanbul-piknik-alanlari

C- Sultangazi Kent Ormanı

İstanbulda piknik yerleri sayesinde şehrin kalabalığından, gürültüsünden uzaklaşmak istiyorsanız değerlendirebileceğiniz yerlerden birisi de Sultangazi Kent Ormanı olarak karşımıza çıkıyor.

Baraj da içerisinde barındıran bu kent ormanı aslında oldukça güzel bir manzarayı da temiz havasıyla sizlere bir arada sunmaya devam ediyor .

Yayalar için tamamen ücretsiz olan bu alan otomobil ile giriş yapıldığında ücretli olarak kullanılmaktadır. Herkes için oturma alanları bulunmaktadır. Tuvalet ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz noktalar da yer almaktadır. Ayrıca Sultangazi Kent Ormanı içerisinde hazır mangal bölümleri yoktur.

Sultangazi Kent Ormanı Mangal Yasak mı 2022
Sultangazi Kent Ormanı Mangal Yasak mı 2022

Sultangazi Belediyesinden alınan bilgiye göre, Sultangazi ilçe sınırlarındaki tüm ormanlık ve ağaçlık alanlarda mangal yakmak yasaktır.

Sultangazi Kent Ormanı Yol Tarifi İçin Tıkla

D- Belgrat Ormanı

Avrupa yakasında İstanbul piknik alanları arayıp da Belgrat Ormanı’nı da duymayan neredeyse imkânsızdır! Çok bilinen bir alan olsa da eğer gitmediyseniz mutlaka şans vermelisiniz.

Özel aracınız yoksa belediyeye ait araçlarla da rahatlıkla ulaşabiliyorsunuz. Orman içerisinde bol bol ağacın yanı sıra göle de denk gelebilirsiniz. Bisiklet yolunda bisiklet kullanabilir ya da yürüyüş yaparak spor da yapabilirsiniz.

istanbul-piknik-alanlari

Normal şartlarda orman içine giriş ücretsiz olsa da orman içerisinde özel tabiat parkları bulunur. İstanbul piknik alanları ve mangal yeri arıyorsanız sadece bahsedilen bu tabiat parklarında işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Ormanın her alanında mangal yapamazsınız. Kesinlikle ateş yakımı yasaktır fark edildiği an ceza ile karşı karşıya kalırsınız. Mangal yapılabilecek tabiat parklarına giriş ise ücretlidir. Yaya- araçlı giriş ve hatta araç türüne göre fiyatlandırma değişecektir.

Belgrat Ormanı Piknik Alanı Yol Tarifi İçin Tıkla

istanbul-piknik-alanlari

E- Fatih Ormanı

İstanbul piknik yerleri arasında Sarıyer’den bir örnek de Fatih Ormanı olarak ortaya çıkıyor. İstanbul’un neredeyse en geniş yeşillik, orman alanını tek başına karşılamaktadır.

Bir nevi akciğer görevini de şehir için üstlenmektedir. Üstelik bu orman meşhur Belgrat Ormanı gibi temiz bir alana sahip olsa da daha az insanı barındırır.

Yalnız akşam sekizden itibaren ormana giriş yasaktır. Akşam sekizden sonra gelecekseniz ya da bulunacaksanız planınızı buna göre yapmalısınız.

Piknik masaları, WC, dereler, çocuklara özel noktalar, kır kahvesi ve park alanı mevcuttur. Giriş kişi sayısı baz alınarak alınmaktadır. Araçla giriş yapanlar için de yine ücretlendirmeler değişecektir.

Fatih Ormanı Yol Tarifi İçin Tıkla

2- İstanbul Anadolu Yakası Piknik Yerleri

İstanbul piknik mangal yerleri elbette Anadolu yakasında da bulunmaktadır. Anadolu yakasında diğer İstanbulda piknik alanları gibi ücretli ve ücretsiz çeşitli alanlar mevcuttur.

Anadolu yakası Avrupa’ya nazaran daha az insan sayısı ve yeşilliğe sahip olduğundan size çeşitli  seçenekler sunacaktır. Listeden kendinize yakın olan alanı seçerek hareket edebilirsiniz!

İşte İstanbul Anadolu Yakası piknik yerleri listesi!

istanbul-piknik-alanlari
İstanbul Piknik Alanları

A- Sancaktepe Orman Parkı

Sancaktepe’nin Samandıra semtinde yer alan Sancaktepe Orman Parkı son  yıllarda ortaya koyulmuş 100 metrekareden daha büyük olan bir ormanlık alandır.

Orman park dört tarafıyla farklı alanlara bakmaktadır. Bir tarafı otobana bakarken diğer bir tarafı caddeye bakabilmektedir. Cadde üzerinde olması aslında şehir içi ulaşımı ile kolay varabilmeyi sağlar. Direkt orman parkın önünde inebilirsiniz.

İstanbul piknik alanları arasındaki bu alan tamamen ücretsiz bir girişe sahiptir. İster aracınızla gelin ister yaya gelin herhangi bir şekilde ücret ödemezsiniz.

Alan içerisinde büyük bir bölüm masalarla oluşturulmuştur. Masaların kimisi mesire alanlarında olduğu gibi kapalı diğerleri ise tamamen açık şekilde bulunur.

Asıl giriş kapısından girdiğinizde ise büyük bir alanı da çimenliktir ve masalar bulunmaz. İsterseniz üzerine oturabileceğiniz bir bez getirerek çimenlerde yerde oturabilir, topunuzla tavlanızla oynayabilirsiniz.

Yine İstanbulda piknik yerleri arasındaki Sancaktepe Orman Park içerisinde tuvalet ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz bir nokta vardır. Kullanımı tamamen ücretsizdir. Aynı zamanda mescit sahibidir.

Son olarak bu orman park içerisinde yürüyüş, bisiklet yolları mevcuttur. Alanın tam ortasında bir de kafe yer alır. Piknik malzemeleriniz yoksa kafede de karnınızı doyurabilirsiniz. Çeşmelerden ücretsiz su ihtiyacınızı karşılayabilir, özel mangal alanlarında da pişirme işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Sancaktepe Orman Parkı Yol Tarifi İçin Tıkla

istanbul-piknik-alanlari

B- Sultanbeyli Gölet Parkı

Sancaktepe’nin sınır komşusu olan Sultanbeyli içerisinde en ünlü piknik alanlarından birisi Gölet Parkı’dır.

Sultanbeyli Gölet Parkı içerisinde yapay su havuzu bulunmaktadır. Bu havuz üzerinde ışıklandırma ve lazer ile çeşitli görsel şovlar yapılmaktadır.

Çocuklar için özel park alanları olmakla birlikte aynı zamanda hazırlıksız gelenler için restoranlar mevcuttur. Karnınızı güzel bir şekilde doyurabilirsiniz.

Gölet etrafında yürüyüş yaparken özellikle yazın birçok gelin ve damat görebilirsiniz. Zira bu alan düğün çekimleri için de çok sık kullanılmaktadır.

Sultanbeyli Gölet Parkı Yol Tarifi İçin Tıkla

istanbul-piknik-alanlari
İstanbul Piknik Yerleri

C- Başıbüyük Piknik Alanı

İstanbul piknik alanları başında Maltepe’de yer alan Başıbüyük alanı bulunmaktadır. Maltepe’nin tepesinde yer alan Başıbüyük gerçekten oldukça büyük bir ormandır.

Orman sadece yürüyüş ,temiz hava değil aynı zamanda İstanbul piknik alanı ve mangal yapma imkânını size verecektir. Yalnız bu orman bulunduğu alan itibariyle dümdüz değildir. Özellikle bazı alanlarda eğim bulunur. Bu eğim bisiklet sürüşü gibi bazı noktaları zorlaştırmaktadır.

Yazın açık alanlar sık sık kullanılsa da beklenmedik durumlarda yağan yağmurdan kurtulmak amacıyla da kapalı piknik yerlerini kullanabilirsiniz. Ücretsiz girişe sahip değildir. Yaya ve araçlara göre ücreti ödemeniz gerekiyor.

istanbul-piknik-alanlari

D- Değirmenburnu Mesire Alanı

Heybeliada’da yer alan Değirmenburnu Mesire alanı, İstanbul piknik yerleri arasında değerlendirilebilecek en güzel yerlerden birisidir.

Diğer İstanbul piknik alanları ile kıyaslandığında plajda yer alması ile büyük avantaja sahiptir. Alanda çocuk parkından tutun tuvalete, mescide kadar çeşitli yerler bulunmaktadır.

Plajda isterseniz denize de girebilir, şezlong ve şemsiye de kullanabilirsiniz. Pikniğinizi de bir arada getirerek çok güzel bir gün geçirebilirsiniz. Semaver kullanımı serbesttir.

Piknik noktası ayrıdır. Bu alanda özel olarak mangal yapılabildiği için ücretlendirmeye tabi olmaktadır. Alanın en güzel yerlerinden birisi de eğer hazırlıksız geldiyseniz alandan bizzat temin edebiliyorsunuz.

Özellikle adaya ulaşımda vapur esnasında taşımak zor olduğu için kullanabilir, kiralayabilirsiniz.

Değirmenburnu Piknik Alanı Yol Tarifi İçin Tıkla

istanbul-piknik-alanlari

E- Saklı Göl

İstanbul piknik alanları söz konusu olur da Şile’den bahsetmemek olur mu? Asla olmaz! Şile sadece piknik yeri olarak değil, gezme ve yürüyüş için de tercih edilebilir.

Şile Karamandere alanında yer alan Saklıgöl isterseniz hazırlığınızı yapıp mangal yapabileceğiniz bir alan olabilir isterseniz hazırlıksız gelip restoranda kahvaltı yapabileceğiniz bir mekandır.

Göle karşı yapacağınız bu keyifli zamanlarınızı orman içinde gezerek de süsleyebilirsiniz. Çünkü Şile, İstanbul gezilecek yerler listesi içinde mutlaka bulunacaktır.

Normal şartlarda restoranda fazla sinekten dolayı keyfiniz kaçabilir. Bu yüzden piknik adına tercih etmeniz önerilir.

Mangal yapabileceğiniz alanlar göl kenarında olabileceği gibi orman içerisinde de bulunmaktadır. Her bir masa kiralama ücreti karşılığında sizlere teslim edilmektedir.

Ancak yürüyüş için gelecekseniz giriş ücreti alınmaz.

Saklı Göl Yol Tarifi İçin Tıkla

istanbul-piknik-alanlari

İstanbul Piknik Alanları Mangal için Yasak Var mı? Tüm İstanbul Piknik Alanları Mangal Yapmaya İzin Veriyor mu?

İstanbul piknik yerleri söz konusu olduğunda merak edilen durumlardan birisi elbette mangala uygun olup olmadığıdır.

Özellikle pandemi döneminde ve yazın çıkan yangınlardan dolayı İstanbul piknik yerleri ve mangal noktaları kısıtlı hale getirilmiştir.

Mangal yapmak için tüm ormanlarda serbestlik bulunmaz. Ormanların sadece belirli alanlarında mangal yapımına izin verilmektedir.

Kimi alanlarda ise hiçbir şekilde mangal yapılmasına izin verilmez. Bu noktada kişilerin gideceği yere araştırma yaparak gitmesi ve gerekirse arayarak bilgi edinmesi gerekir.

https://www.youtube.com/watch?v=WZx0iD4HOW4

1
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!