istanbul-yurtlari

2022 İstanbul Yurtları Listesi | İstanbul Erkek ve Kadın Öğrenci Yurtları Hangileri?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul yurtları öğrenciler adına diğer şehirlere nazaran çok daha fazla seçim hakkı sunacak sayıda bulunmaktadır. Genelde büyükşehirlerin öğrenci yurt sayısı açısından oldukça geniş alana yayıldığı görülüyor.

Erkek öğrenci yurtları ve kadın öğrenci yurtları ilçelere genelde üniversiteye yakın olacak şekilde kurulmaktadır. Yalnız özel öğrenci yurtları yapım aşamasında elbette okullara uzak da bulunabilir.

Üstelik özel öğrenci yurtları dışında devlet yurtları da yaygın olarak bulunur. KYK yurtları dışında devlet üniversitelerinin de kendi yurtları vardır.

Bunların dışında öğrencilerin kalacak yer ihtiyacını karşılamak adına İstanbul yurtları hala yeni inşalara gebe olmaktadır. Yalnız her ne kadar öğrenci yurt sayısı artmış olsa da bu noktada öğrenciler seçim yaparken sıkıntı yaşayabilmektedir.

Eğer yakın dönemde özel İstanbul yurtları arayışındaysanız ya da İstanbul özel öğrenci yurt başvurusunda bulunacaksanız, listeye göz atabilirsiniz!

İstanbul Yurtları Arasında Tercih Edebileceğiniz Özel Öğrenci Yurtları Listesi!

İlk defa üniversite kazanıldığı dönemlerde hele bir de İstanbul gibi genelde yabancılara korkutucu gelen şehirlerde konaklama problemi gündeme gelir. Güvenilir, rahat ve yaşanabilir bir özel öğrenci yurdu herkesin dileği olacaktır. Ancak bu aşamada yabancı olduğunuz şehirde çok geniş bir araştırma yapmanız gerekir. İşte öğrenci İstanbul yurtları erkek ve kadın için öneriler!

istanbul-yurtlari

1- Kampüsaray Yurtları

İstanbul yurtları kadın için temel önerilerden birisi Kampüsaray Yurtları olmaktadır. Fındıkzade başta olmak üzere birden fazla ilçede bulunan bu yurdun, kadın öğrenciler için konaklama ihtiyacını karşıladığı görülmektedir.

Tek kişilik, iki kişilik ve üç kişilik odalarıyla öğrencileri ağırlamaktadır. Yalnız sadece kadın öğrenci yurdu olarak değil, erkek öğrenci yurtları da bulunmaktadır. Yurt dışında ev ortamı yaşamak isteyenler öğrenci apartları da sağladığı görülüyor. MEB onaylı yurtlarda dilediğiniz odada kalabilirsiniz. Birden fazla üniversiteye yakın yurt seçenekleri mevcuttur.

2- Campucity Yurtları

İstanbul Kadıköy öğrenci yurdu ile göze çarpan ancak Anadolu ve Avrupa yakasında yurtları ile öğrencilere kalma imkânını sunuyor. 30 yıllık tecrübesi ile öğrencilerin taleplerini yerine getireceği iddiası firma tarafından verilmektedir. Yüksek hızda internet, etüt salonları, 7/24 güvenlik imkânı, yeme-içme dahil olmak üzere hizmetler bulunuyor.

Çamaşırhanede çamaşırlarınızı yıkayabilirken sağlık durumları için revir de bulunması diğer yurtlara nazaran artı pozisyonunda bulunmasına yol açmaktadır. İstanbul öğrenci yurtları, erkek ve kadın için seçenekleriyle mevcuttur.

3- İnci Kız Öğrenci Yurdu

İstanbul Anadolu yakası öğrenci yurdu arayanlar için güzel bir tercih olacak İnci Kız Öğrenci Yurdu, Marmara başta olmak üzere Maltepe, Doğuş, Acıbadem, Kavram, Yeditepe gibi üniversitelere oldukça yakındır. Yurt, tek kişilik yurt odası fiyatları ve 2 kişilik yurt fiyatları olarak değişik planlamalara sahiptir. Kalacağınız zamana göre kontrat imzalayarak siz de kalabilirsiniz.

istanbul-yurtlari

4- Betav Fırat Kara Öğrenci Yurdu

İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan yurdun duyurduğu ilk özellik herhangi bir cemaat, grup ya da topluluk ile ilgisinin olmamasıdır. Eğer bu duruma dikkat ediyorsanız göz önünde bulundurabilirsiniz. Oda içerisinde buzdolabı, televizyon bulunmaktadır. 24 saat kesintisiz sıcak su kullanabilirsiniz. Aynı zamanda kahvaltı ve ortak telefon kullanımı da mevcuttur.

İstanbul yurtları arasındaki bu yurdu tercih etmenizde etkili olabilecek diğer hizmetleri arasında; spor salonu, revir, sauna ve buhar odası bulunuyor. İstanbul özel öğrenci yurtları kapsamında görülmeye alışık olunmayan sauna ve buhar odası sizi cezbedecek özellik olabilir.

5- Kardelen Öğrenci Yurdu

İstanbul Üniversitesi öğrenciler başta olmak üzere Avcılar civarında bulunmak isteyenler için tercih olabilecektir. Metrobüs güzergahında olmasından ötürü sayısız üniversitelere kolay ulaşım sağlayacaktır. Tek kişilik odalardan beş kişilik odalara kadar farklı seçenekleri var.

Ortak kullanım alanları yüzünden sorun yaşatabilecek İstanbul özel yurt erkek ve kadınlar için her odada buzdolabı, banyo-wc vardır. Böylece ortak kullanım alanında sıra beklemeniz gerekmez ve daha hijyenik olacaktır. Tek kişilik yurt odası fiyatları İstanbul kapsamında öğrenmek için iletişime geçmeniz gerekiyor.

6- Sabiha Hanım Öğrenci Yurdu

İstanbul özel yurt fiyatları erkek için değişiklik gösterse de tek değişken nokta burası değildir. Zira Sabiha Hanım Öğrenci Yurdu nadir deniz manzaralı öğrenci yurtları arasında bulunur. İstanbul yurtları arasındaki bu seçenekte üst iki katında erkek öğrenciler için deniz manzarası vardır. Ayrıca ücretsiz içme suyu imkânı da sunulur.

istanbul-yurtlari

7- Özel Kul Öğrenci Yurdu

İstanbul vakıf yurtları arasında yer alan Özel Kul Öğrenci Yurdu, 24 saat boyunca güvenlik sistemi oluşturulmuştur. Giriş-çıkış noktalarında parmak iziyle kontrol sağlanır. 7/24 hizmet sunan internet kullanım imkânı bulunuyor. Odalara özel tuvalet ve banyo da mevcuttur. Bunun yanı sıra öğrenciye ait çalışma masası da vardır. 1-4 kişilik olmak üzere farklı odaları vardır.

8- Özel İstanbul Safir Öğrenci Yurdu

İstanbul yurtları kadın kapsamında yine oldukça farklı hizmet kapsamına sahip yurtlardan birisidir. Zira klasik olarak 2-4 kişilik odaları, kişiye özel çalışma masası vs. bulunuyor. Dinlenme salonları, etüt salonları bulunmakla birlikte kahvaltı da veriliyor. En göze çarpan ise cafe-restoran da yurt kapsamında bulunuyor.

9- Bilge Hatun Öğrenci Yurdu

İstanbul Üsküdar’da yer alan bu yurt kız öğrenci yurdu olarak bulunuyor. MEB onaylı olması en azından belirli hizmetleri sunduğunu yansıtmaktadır. Kahvaltı, 24 saat kalorifer ile ısıtma ve internet, yine kesintisiz sıcak su imkânı bulunuyor. Odanın temizliği düzenli olarak yurt görevlileri tarafından yapılmakla birlikte yorgan ve nevresim öğrencilere verilmektedir.

istanbul-yurtlari

10- Hanımağa Öğrenci Yurdu

Deniz manzaralı İstanbul yurtları arasında bulunan Hanımağa çeşitli kişide bulunabilecek odalara sahiptir. Deniz manzaralı bir terasa, kesintisiz internet kullanımı, TV, ütü ve çamaşır makinesi bulunduruyor. Yalnız yurdun kurallarının bulunduğunu da söylemek gerekiyor. Yurda alkollü gelinmemeli, alkol yurda sokulmamalı, erkek arkadaş kapıya kadar getirilmemeli, yurtta kalınmayacaksa bildirilmelidir.

11- Han Öğrenci Yurtları

Yenibosna’da bulunan bu yurt erkek öğrenci yurdu İstanbul arayanlar için tercih olacaktır. Kafetarya, sıcak su imkânı, çamaşırhane gibi klasik özellikler bu yurtta da bulunuyor. Depreme dayanıklı oluşturulan bu bina 7/24 izlenmektedir. GYM ve Fitness salonuna da sahiptir. Merkezi ısıtma sistemine sahiptir ve öğrenciler kartla yurda giriş yapmaktadır.

12- Turkuaz Öğrenci Yurdu

Maltepe erkek yurdu kapsamında hafta içi ve hafta sonu kahvaltı veriliyor. Hafta içi akşam yemeği bulunuyor fakat hafta sonu akşam yemeği öğrencilere verilmemektedir. İnternet, çamaşırhane, revir, odalarda buzdolabı, ütü gibi hizmetler mevcuttur. Doğalgaz ile ısınma vardır. Ücretli olarak ütü kullanımı da sunuluyor.

istanbul-yurtlari
2022 İstanbul Yurtları Listesi

13- Özel Hazal Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Tarihi ortamda bulunan İstanbul yurtları arasında bulunmaktadır. Haseki Sultan Camii ve külliye ile yan yana bulunmaktadır. 1-5 kişilik arasında oda tercihleri vardır. Her gün temizlik yapılmakla birlikte katlarda ayakkabı ile dolaşmak yasaktır. Buzdolabı, çamaşır makinesine ekstra kurutma makinesi de yurtlarda bulunuyor.

14- Akademi Öğrenci Yurdu

Kadıköy’de asansörlü erkek yurdu binasında hizmet veren Akademi Öğrenci Yurdu; diğer yurtlar gibi ortak hizmetleri ile göze çarpmaktadır. Sabah kahvaltısı ve akşam yemekleri fiyata tabii tutulmaktadır. Etüt salonu ayrıyeten bulunuyor. İnternet her zaman diliminde vardır, sıcak su da 7/24 saat bulunuyor. Televizyon da odalarda mevcuttur.

15- Göztepe Han Erkek Öğrenci Yurdu

Kadıköy’ün Göztepe mahallesinde bulunan bu yurtta hafta içi ve sonu kahvaltı ücretsiz olarak veriliyor. Hafta içi akşam yemekleri de veriliyor ancak hafta sonu verilmemektedir. Öğlen yemek çıkmıyor. İnternet, çamaşırhane, 7/24 güvenlik hizmeti mevcuttur. Hem ranza hem baza şeklinde yataklara sahiptir. Gece boyu bekçi yer alır.

istanbul-yurtlari

16- Pembe Köşk Kız Öğrenci Yurdu

Kadın İstanbul yurtları arasında yer alan Pembe Köşk, tek kişilik odalardan üç kişiliğe kadar imkân sunuyor. Her gün kadın görevliler tarafından odalar, banyo ve tuvaletler temizlenmektedir. Etüt ve dinlenme salonu ile birlikte sürekli ısıtma mevcuttur. İstanbul yurtları arasında nadir özelliklerinden birisi de boğaz manzaralı terasa sahip olduğunu belirtmek mümkün.

17- Özel Karaelmas Yükseköğretim Öğrenci Yurdu

Köklü İstanbul öğrenci yurtları arasında bulunmaktadır. 1987 yılından itibaren öğrencilere yardımcı olabilmek amacıyla hizmet verilmektedir. MEB tarafından onaylı bu yurtta kızlar için kalma alanı Fatih ilçesinde oluşturulmuştur. Tek kişilik ve en çok üç kişilik odalar bulunuyor. Kişiye özel dolap, komodin, bazalı yatak mevcuttur.

18- Zorlu Erkek Öğrenci Yurdu

Kadıköy de yer alan Zorlu Erkek Öğrenci Yurdu, zengin öğrenci kahvaltısı sunmaktadır. Kişilere bireysel olarak çalışma masası, sandalye ve kıyafet dolabı veriliyor. Dinlenme için ayrı etüt için ayrı salonları bulunmakla birlikte toplu TV izleyebilmek için TV salonu vardır. Spor yapmak isteyenler için de Fitness ve spor salonu var.

istanbul-yurtlari

19- Cumhuriyet Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu

Kadın İstanbul yurtları arasında diğerlerinden farklı olarak üniversitelerden yurtlara servis imkânı sunulmaktadır. Üstelik ücretsiz olarak bu imkân bulunuyor. Dinlenme odası, televizyon izlemek için özel oda, kafetarya, teras ve bahçesi mevcuttur. Hobi alanının bulunması, parmak ve yüz tanıma sistemli giriş-çıkışlar dikkat çekmektedir. Haftada 2 gün temizlik de yapılıyor.

20- İstanbul Yurtları Kararınızda Rehber Niteliğinde Adres: Yurtarama.com!

İstanbul yurtları arasında çok fazla öğrenci yurdu bulunuyor. İstanbul yurtları fiyatları araştırmak ayrı yurtların sahip olduğu özelliklere bakmak ayrı zor gelebilir. Hele bir de üniversiteye yakın mı uzak mı diye araştırmak işinizi zorlaştıracak bir durum olacaktır. Halbuki, size rehber olacak bir önerimiz bulunuyor.

Yurt Arama sitesi, İstanbul başta olmak üzere her şehirde yer alan öğrenci yurtları için tek tek listeleme yapmaktadır. İster kız öğrenci yurdu isterseniz erkek öğrenci yurdu arayın. İhtiyacınıza, hizmete ve farklı bütçelere bağlı olarak araştırmanızı kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. Tek kişilik, 2 kişilik özel yurt fiyatları; verilen hizmetler, güvenlik önlemleri gibi detaylar için yurtarama.com sitesine göz atabilirsiniz!

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!