featured

İstanbul’a Yeni Metrobüs Hatları Müjdesi!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz aylarda yeni İBB başkanı olmaya hak kazanan Ekrem İmamoğlu; göreve başlar başlamaz İstanbul’un kanayan yaralarından birisi olan metrobüs hattı sorununu çözmeye çalışmaktadır. İmamoğlu; metrobüslerin ve metrobüs seferlerinin ivedilikle değişmesi gerektiğini ifade etmektedir. Buna ek olarak, eskiyen araçların kısa zamanda değiştirilmesi gerektiğini söylemektedir. Ters yön ulaşımının sıkıntılı olduğunu ifade eden Ekrem İmamoğlu; bu sebepten dolayı birçok kazanın yaşandığının farkında olduğunu söylemektedir.

Yeni Metrobüs Hatları Neler Vaat Ediyor?

Ekrem İmamoğlu; İstanbul’da yakın zamanda uygulamaya geçmesi planlanan metrobüs hatlarının İstanbul’a çok şey katacağını düşünmektedir. Kabataş- Mecidiyeköy- Mahmutbey Metro Hattı’nın incelenmesi sırasında bu konuyla alakalı olarak konuşan Ekrem İmamoğlu; yeni metrobüs hatlarının geleceği müjdesini tüm İstanbullara vermiştir. İmamoğlu; yeni hattın oldukça uzun bir hat olacağını dile getirmiştir. 24 buçuk kilometre uzunluğunda bir hattın yoğun olmasının doğal olacağını bildirmektedir. İmamoğlu; yeni metrobüs hatları sayesinde İstanbul ulaşımının rahat bir nefes alacağını iddia etmektedir.

Tüm İstanbulluların merakla beklediği yeni metrobüs hatları ne zaman faaliyete geçecek sorusuna İmamoğlu; 2020 Ocak ayı şeklinde cevap vermiştir. 2020 yılının Ocak ayıyla beraber yeni metrobüs hatlarında ilk sürüşlerin yapılmasının planlandığını ifade etmiştir. Deneme sürüşlerinde bilhassa güvenlik ile ilgili sorunların çözülmesi planlanmaktadır. İmamoğlu, yeni metrobüs hatlarının hem çevreye duyarlı olacağını hem de engelli vatandaşların binmesi için uygun şartlar taşıyacağını ifade etmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!