featured

İstanbul’da Manzaralı Cafeler Hangileri? 25 Farklı Anadolu ve Avrupa Yakası Manzaralı Cafeler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Manzaralı cafeler özellikle İstanbul gibi bir şehirde, şehre ayrı bir anlam katan mekanlar olmaktadır. Tarihi ve doğal güzellikleriyle ünlü olan bu şehirde siz de vaktinizi daha güzel geçirebilirsiniz.

İster arkadaşlarınızla ve sevdiklerinizle isterseniz tek başınıza keyfini süreceğiniz İstanbul manzaralı cafeler çok sayıda bulunuyor.

Bu şehrin büyülü güzelliğini özellikle boğaz manzaralı kafeler sayesinde daha çok çıkarabilirsiniz. Yaz aylarının yaklaşmasıyla ortamın daha sıcak ve güzel olacağı da kesin!

Eğer siz de Anadolu ve Avrupa yakası manzaralı cafeler konusunda merakınızı gidermek ve gidecek birkaç mekan arıyorsanız bu yazı tam size göre! İşte İstanbul’da gidilebilecek manzaralı cafeler listesi!

1- Üsküdar Manzaralı Cafeler Listesi (Anadolu Yakası Manzaralı Cafeler)

Üsküdar, Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz ve diğer ilçeler… İstanbul’da manzaraya doyacağınız sayısız ilçenin olduğunu tahmin edersiniz.

Her bir ilçede farklı bir manzara farklı bir ambiyans yakalamak da mümkün üstelik! Eğer vaktinizi bu tarz manzaralı kafeler ile geçirmek isterseniz buyurun yazımıza!

Anadolu yakası yer yer hareketli yer yer sakinlik arayanlar için oldukça iyi bir alandır. Avrupa yakasına göre daha az insan barındırması da gezileriniz sırasında size olanak sağlayacaktır.

Her ne kadar manzara denildiğinde akıllara Avrupa yakası manzaralı cafeler gelse de durum elbette bununla sınırlı değildir. Anadolu yakası manzaralı kafeler konusunda birden fazla imkân sağlar.

İşte Anadolu’nun incisi, Üsküdar’da manzaralı kafeler listesi!

A- Hünkar Köşk Restoran

Adile Sultan Sarayı’na oldukça yakın bir alanda bulunan Hünkar Köşk Restoran her anınızı güzelleştirecek bir manzaraya sahip.

Kandilli ilçesinde Cemile Sultan Korusu içinde yer alan Hünkar Köşk, özellikle özel günlerin vazgeçilmez bir adresi olarak bulunmaktadır.

Az kişiyle yapacağınız aktivitelerin yanı sıra aynı zamanda çoklu organizasyonlar için de hazırlık yapılabiliyor. Özel şefleri ve 120 kişilik kapasitesiyle değerli davetlere ev sahipliği yapıyor.

İster gündüz vaktinde denizin keyfini sürebilir isterseniz akşam boğaz manzarasına karşı yemek yiyebilirsiniz.

B- Boon Cafe

Üsküdar’ın biraz aşağısı Çengelköy de manzaralı cafeler bulmamak neredeyse imkânsız! Burada denize sıfır birçok kafe bulunmaktadır.

Boon Cafe bunlardan sadece birisidir. Hem kafe hem de restoran olduğunu belirtmek gerekiyor. Denize sıfır olduğundan yazın özellikle deniz kokusunu ve güneşin sıcaklığını bir arada yakalayabilirsiniz.

Güzel bir akşam yemeğini de akşam boğaza karşı yemeniz mümkün. Mutlaka uğramanız gereken alanlardan birisidir.

C- Filizler Köftecisi

Gideceğim manzaralı kafeler sadece gözümü değil karnımı da tam doyursun diyenler buraya! Özel bir akşam düzenlemeyi düşünmüyorsanız Filizler Köftecisi güzel bir tercih olacaktır.

Çünkü bu mekanda yılların lezzetiyle tanınan Filizler Köftecisi bulunuyor. Üstelik tam Kız Kulesi karşısında!

Yiyeceğiniz köftelerin diğer köftelere benzemediğini ve bu mekanın da diğer köftecilerden farklı olduğunu manzarayı gördüğünüz an anlayacaksınız.

D- Kuleli Yakamoz Restoran

Deniz kenarına gidip de balık yememek olmaz diyenlerdenseniz, Kuleli Yakamoz’u değerlendirebilirsiniz.

Çengelköy’de yer alıp denize sıfır olan ortamıyla da bir o kadar memnun eden bir mekandır. İster kahve içmeye uğrayın ister yemek için yer ayırtın.

Yazın açık alanda rahatlıkla vakit geçirebilirsiniz ancak kışın da kapalı alanlarında rahat rahat oturabiliyorsunuz.

E- Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi

İstanbul manzaralı cafeler uygun fiyatlı arayanlara öneri olarak sunulabilecek yerlerden birisidir.

Üsküdar’da yer alan bu mekan yıllara meydan okumuştur. Üsküdar’a ilk defa gelenlerin de uğrak noktalarından birisidir.

Buraya ister simidinizi açmanızı dışarıdan alıp çay içmeye gelin isterseniz bizzat burada yemek yiyin. Özellikle minik bir kahvaltı tercihinizse mutlaka denemelisiniz.

F- Alperenler Vaniköy Cafe

Çok beklentisi olmayıp bana normal bir kafede güzel bir çay, kahve içmek de yeter diyorsanız, Alperenler Vaniköy kafeyi denemelisiniz.

Üsküdar’da uzaktan boğaz manzarasıyla yeni mekanlar arasında bulunuyor. Hatta sadece kafede oturanlara değil; dışarıya ve arabaya da içecek servisleri bulunmaktadır.

2- Kadıköy Manzaralı Cafeler Listesi

Kadıköy, Anadolu yakası manzaralı cafeler listesinde size az da olsa kaliteli mekanlar sunacaktır. Deniz kenarı çok olsa da genelde Kadıköy de bu tarz alanlara denk gelmek zordur.

Zira Kadıköy’ün sahil şeridinde var olan kafeler bulunmamaktadır. Üsküdar gibi tepe bir alanı da bulunmadığı için zor zahmet birkaç mekandan bahsedilebilmektedir.

A- Happy Moon’s

İstanbul manzaralı cafeler arasında bir diğer alan ise Happy Moon’s olarak karşımıza çıkıyor. Zaten bu mekanı daha önce mutlaka duymuş ya da gitmişsinizdir.

Fakat Kalamış’ta bulunan şubeleri diğer şubelerinden kesin olarak ayrılıyor. Fenerbahçe Yat Limanı bünyesinde yer alan bu noktada denizin keyfini sürebilirsiniz.

Açık alan ve kapalı alan bulunan burada alkollü içeceklerin de bulunduğunu ilgilenenler için not olarak düşmek gerekiyor.

B-  Cafe Romantika

Hem kapalı hem de açık alanıyla Kadıköy deniz manzaralı bir mekandır. Özellikle yazın gitmeniz tavsiye edilir çünkü bahçe alan yemyeşil bir yere bürünmektedir.

Cafe Romantika, Anadolu yakası manzaralı cafeler arasında ilk sırada yer alır. Kadıköy’ün nezih mahallesi Fenerbahçe’de bulunmaktadır.

Oldukça sempatik ve tatlı bir konseptinin olması size iyi gelecek ve iyi hissettirecektir. Ayrıca çok hayvan sever bir ortamı olduğunu da belirtmek gerekiyor.

C- Jigger Kitchen & Bar

Kadıköy Kalamış alanında bulunan Marina Hotel’in terasında bulunmaktadır. Kalamış’ın manzarasını ve teknelerini izlerken keyifli vakit geçirebilirsiniz.

İster bar alanında takılabilir isterseniz kafe mantığıyla da takılabilirsiniz. Oldukça nezih ve sessiz bir mekandır.

3- Beykoz Manzaralı Cafeler

Beykoz, Anadolu yakası manzaralı cafeler konusundan oldukça doyum sağlayan bir ilçedir. Boğaz manzaralı cafeler bu ilçede çok sayıda mevcuttur.

A- Ihlamur Kafe

Ihlamur Kafe oldukça yeterli bir alana yayılarak kurulmuş standart bir mekandır. Onu diğerlerinden farklı kılan ise elbette manzarasıdır.

Bu kafe sahile varana dek yayılmıştır. Sadece masalarıyla değil, bol bol fotoğraf çektirmek adına da deniz dibinde alanları bulunmaktadır.

Boğaza karşı siz de bu alanda çayınızı yudumlayabilir, küçük menüsünden atıştırmalıkları deneyebilirsiniz.

B- Lacivert Restoran

Anadolu Hisarı manzaralı cafeler arasında Lacivert Restoran’ı duymayan yok denecek kadar azdır. İster yıl dönümü yemeklerinizi ister evlenme teklifi akşamınızı burada düzenleyebilirsiniz.

Mekanda manzaraya dair her şeyi rahatlıkla bulabilirsiniz. Çünkü denize sıfır bir alanda kurulmuştur. Fakat fiyatlar konusunda uyarmak gerekiyor zira biraz tuzlu…

Restoran sadece gözünüzü değil aynı zamanda midenizi de dolduracak düzeydedir. Türk ve Akdeniz mutfağının birleşimiyle size geniş bir menü sunmaktadır. Aynı zamanda hafta sonu açık büfe kahvaltılarınızı da yapabiliyorsunuz.

C- Uskumru (Boğaz Manzaralı Cafeler)

Beykoz’a gelip de boğazın dibinde bir mekanda oturmamak olmaz değil mi? Yalnız boğaz manzarası öyle uzaktan görülen cinsten değil…

Şu fotoğraflarda gördüğünüz tam boğaz altındaki mekanlar var ya, hah onlar! İşte Uskumru da tam olarak böyle bir mekandır. Boğaz manzaralı cafeler arasında diğerlerinden kesin olarak ayrılır.

Boğazın tam altından, boğaza en yakın alanda sadece içecekle yetinmeyin. Bir de İstanbul’un en güzel balıklarını da burada tadın mutlaka!

Fiyatları konusunda ortalama olduğunu söylemesek de bu manzara için değer diyenler mutlaka göz atabilir.

4- Sarıyer Manzaralı Cafeler (Avrupa Yakası Manzaralı Cafeler)

Avrupa yakası manzaralı cafeler arasında birden fazla seçeneği içinde bulunduran Sarıyer, oldukça tatlı bir ilçedir.

Özellikle İstinye’ye mutlaka uğramalı burada yer alan çok eski mekanlara bir göz atmalısınız. Ancak isteğiniz manzaralı kafeler ise onları da sizin için derledik!

A- Rumeli Kale Cafe

Deniz manzaralı cafeler arasında başta gelen mekanlardan birisi Rumeli Kale Cafe olmaktadır. Rumelihisarı mahallesinde yer alan minik ve sıcak bir mekandır.

Klasik bir kafe olduğunu söylemek mümkün. Ambiyans olarak özel bir konsept beklememelisiniz. Minik ama doyurucu kahvaltısını yiyebilir ama en çok bir çay ve kahve için tercih edebilirsiniz.

B- Manzara Nargile Cafe

‘Benim manzaram denize sıfır olmasa da olur, tepeden izleyeyim İstanbul’u ‘ diyenleri böyle alalım. Manzara Nargile Cafe Sarıyer’in yüksek tepelerine kurulmuştur.

İstanbul’un denizini ve az kalmış yeşilliğini kuş bakışı ile izlemeyi isterseniz mutlaka bu mekana gitmelisiniz. Zira manzarasıyla sizi mest edecektir.

Özellikle gidenlerin kahvaltısını önerdiğini belirtmek gerekiyor. Çeşitli ve neredeyse sınırsız kahvaltı çeşidiyle hem mideniz hem gözünüz çok rahat doyacaktır.

C- Emek Cafe

1965 yılından beri hizmet veren Emek Cafe, boğaza sıfır alanıyla hala hizmetlerine devam ediyor. Burası geniş ve büyük alanlardan olmasa da kendisini seven çok insan var.

Öyle ki bu kafeye hafta sonu geç saatte gelirseniz, biraz beklemeniz gerekebilir. Çünkü talebi çok fazla!

Kafede dilerseniz kahvaltı yapabilirsiniz dilerseniz içeceğinizi yudumlarken sohbet edebilirsiniz.

D- Cafe Nar

Ambiyansı güzel cafeler arasında Cafe Nar mutlaka yer alıyor. Şirin bir mekanda oturmak size kendinizi iyi hissettirecekse göz atmanız öneriliyor.

Cafe Nar, minik alanında güzel manzarasıyla misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Masalarındaki ufak detayların nostaljik hava vermesi de ayrı bir güzellik katmaktadır.

5- Galata Kulesi Manzaralı Cafeler

İstanbul’un tek manzarası elbette deniz değil. Galata manzaralı cafeler de en çok tercih edilen alanların başında yer alıyor.

A- Firuzende Galata

Galata’yı en yakından resmeden kafelerden birisidir. Aslında sadece kafe demek yetersiz kalacaktır.

Zira bu mekanda güzel bir akşam yemeği yiyebilir, romantik bir akşam da ayarlayabilirsiniz. Oldukça uygun bir mekan olduğunu belirtmek gerekiyor.

Fiyat ortalaması diğer kafelerden fazla olsa da özellikle Galata aşığıysanız denemeniz gereken mekanların başında bulunuyor.

B- Ritim Galata & Bar

Galata Kulesi’ne gittiyseniz ya da gidenler varsa çevrenizde meşhur birkaç sokağı vardır. Genelde Galata’ya karşı verilen pozlar bu sokak üzerinden yapılır.

İşte o meşhur sokaklarından birisinde Ritim Galata & Bar bulunuyor. Alkollü ya da alkolsüz içecekleri, atıştırmalıklarıyla tam da Galata’nın karşısında bulunur.

C- Nalo Galata İstanbul Restoran

Avrupa yakası manzaralı cafeler arasında Nalo Galata bulunuyor. Çok tatlı ve sıcak bir ortam kurulan bu kafede Galata’yı ucundan da olsa görebiliyorsunuz.

Manzarası sizin için yeterliyse mekan denemeye değer. Canlı müzik bir de alkollü menü imkânını bir araya getirmesi genellikle tercih edilmesini arttırmaktadır.

6- Beşiktaş Manzaralı Cafeler

Beşiktaş, İstanbul’da denize sıfır ilçelerden bir tanesidir. Hatta yerel ve yabancı turistler tarafından da yıllardır bilinen birçok mekanı bulunmaktadır.

Peki Beşiktaş’ta manzaralı kafeler hangisi? İşte gidebileceğiniz birkaç mekan!

A- Feriye Palace

‘O kadar Beşiktaş’a gelmişim, Ortaköy Cami ve boğaz manzaralı bir mekan olsa fena olmaz’ diyorsanız bu mekan tam size göre!

Avrupa yakası manzaralı cafeler arasında ilk beşe kesin olarak girecek bir mekandır. Hem boğaz hem de meşhur Ortaköy cami tam karşınızda yer alacaktır.

Üstelik en iyi mekanlar arasında da gösteriliyor. Kahvaltı, akşam yemeği her türlü ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz. Aynı zamanda vejetaryen, glütensiz beslenmeye uygun menüleri olduğunu da ekleyelim.

B- Banyan

Bahsedilen diğer kafe ile benzer manzaraya sahip Banyan; boğaz ve Ortaköy’ün simgesi güzel camiyle birleşen bir manzaraya sahiptir.

Mekanda fiyat aralıkları 80-500 TL arasında değişiklik gösteriyor. Mutfağından özellikle Asya, füzyon ve vejetaryen dostu yemeklerin çıktığını söylemek mümkün.

Hem karnınız hem de manzarayla içinizin dolacağını söyleyebiliriz.

C- Vogue Restoran

Vogue, Avrupa’da gidebileceğiniz en güzel alanlardan birisidir. Burada Avrupa mutfağı esintilerini rahatlıkla bulabilirsiniz.

Özellikle Avrupa ve suşi konusunda bilinen yerlerden birisi olduğunu söylemek mümkündür. 350- 1500 TL arasında menü fiyatlandırması görülmektedir. Manzaranız Beşiktaş sahili ve güzel İstanbul denizi olacaktır.

7- Eminönü Manzaralı Cafeler

İstanbul’da en çok turist nerede görebilirim diye soracak olursanız her İstanbul’da yaşayan size kesin olarak Eminönü diyecektir!

Yabancı turistlerin uğrak noktası olan Eminönünde manzaralı cafeler bulabilirsiniz. İşte onlardan birkaçı!

A- Cafe Haliç

Haliç manzaralı kafeler arasında bu mekan bulunuyor. Aslında hem Haliç hem de karşı semtleri görebiliyorsunuz.

Sabahında ayrı akşamında ise ayrı bir güzellik sunmaktadır. Yalnız bu mekan çok bilinen bir yerdir. Bu yüzden geldiğinizde masa bulmanız çok zor olabilir.

B- Şehr-i İstanbul Cafe

Eğer bu kafeye giderseniz manzaranız o kadar çeşitli olacaksınız ki bir taşla iki kuş vurabilirsiniz! Hem Haliç hem de Galata Kulesi sizi bekliyor olacak. Elbette deniz manzarasından bahsetmiyoruz bile..

Meşhur kafelerden birisi olduğunu söylemeye gerek yok. Menüleri oldukça geniş, restoran kadar olmasa da karnınızı rahatlıkla doyurabilirsiniz.

C- Teras Restoran

Yemekleriyle tatmin olacağınız, üzerine kahve ya da çayınızı İstanbul manzarasına doğru yudumlayacağınız bir mekandır.

Manzaranın geniş bir açıdan alınabiliyor olması sizi tatmin edecektir. Menüleri karnınızı doyurmak için de oldukça yeterlidir.

İki kişilik ortalama fiyatlandırma 180 TL olmaktadır. Elbette fiyatlandırma değişiklik gösterebilmektedir.

İlginizi Çekebilir: İstanbul Gezilecek Yerler 

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!