featured

Dünyanın En İyi Restoranları Listesine Giren İstanbul’un En İyi Restoranları

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstanbul’un en iyi restoranları, La Liste 2020’nin oyları ile belirlendi. Dünyaca ünlü restoranların yer aldığı listede ilk 100’de 1 restoranımız yer alırken ilk 1000’de 6 restoranımız listeye girmeyi başardı.

La Liste, dünya çapında en beğenilen ve prestijli restoranların sıralanmasında kullanılan sistemler içinde en ünlülerinden birisidir. Bu liste, 2020 yılı için en iyi restoran sonuçlarını da duyurdu. Bu anlamda dünyanın en iyi restoranlarının derecelendirildiği listenin ilk 100’üne Türkiye’den bir restoran da girmeyi başardı. Şef Aylin Yazıcıoğlu tarafından yönetilen ve çok beğenilen mutfağı, İstanbul Beyoğlu’nda yer alan Nicole Restoran oldu.

YouTube video

La Liste’de zirvenin sahibi ise 99,5 puan almayı başaran Fransa-Paris’in en gözde restoranları arasında en üst sıralarda yer alan Guy Savoy oldu.

100 üzerinden 95 puan gibi yüksek bir puana ulaşan Nicole Restoran ise ilk yüz içerisinde yer aldı. Ve hem Türkiye’nin hem de İstanbul’un en iyi restoranları arasında yer buldu. Listenin ilk 1000 sıralamasına ise yine İstanbul’dan;

Küçükyalı Calipso Fish Restoran,Florya Beyti,Karaköy Neolokal,Asmalımescit’de bulunan Asmalı Cavit restoranları yer aldı.Ayrıca Türkiye’den listeye giren Antalya’dan da 7 Mehmet Restoran La Liste 2020’ye girmeyi başardı.

Şimdi, bu ünlü listenin ilk 1000 sıralaması içine girmeyi başaran İstanbul’un bu en ünlü ve gözde restoranlarına daha yakından bir bakalım

La Liste 2020 Listesinde Yer Alan Türkiye’nin ve İstanbul’un En İyi Restoranları

YouTube video

Yazımızda yer alan restoranlar La Liste tarafından seçilmiş restoranlardır. Yapılan puanlamalar sonucunda belirlenen bu restoranlar dünyaca ünlü restoranlar arasına girmeyi başarmış değerli mekanlardır. İşte o listede yer alan mekanlar…

1- Nicole Restoran – Beyoğlu

Adalar’dan İtalyan Konsolosluğu’nun bahçesine dek uzanan eşsiz bir eski İstanbul manzarasına sahip olan Teras katı ile öne çıkan Beyoğlu Nicole Restoran’ın ismi, Fransisken rahibelerinin hasta olanlara şifa dağıttığı ünlü binanın yöneticisi olan Agnes Marthe Nicole’den geliyor.

YouTube video

Beyoğlu’nun Tomtom mahallesinde yer alan bu restoranda, taze ve yerel ürünlerden oluşturulan mevsimsel menüleri, birbirinden lezzetli yemekleri, ünlü şarapları ve birinci sınıf kalitedeki servisi ile mükemmel bir butik restoran olarak İstanbul’un en iyi restoranları arasında yer alıyor.

2- Calipso Fish Restoran – Küçükyalı

İstanbul Anadolu yakasında yer alan Küçükyalı’da bulunan Calipso Restoran, İstanbul’da ki en iyi balık restoranları arasında ön planda bulunuyor.

YouTube video

Deniz ürünleri konusunda oldukça tecrübeli olan işletmecilerinin başarısı yanında Calipso Fish Restoran, sıcak ve soğuk meze çeşitliliği, taze ege otları eşliğinde sunulan türlü olta balıkları, özel sos ile sunulan deniz kabukluları ve ödüllü özel spesiyalleri ile İstanbul’un en iyi restoranları arasında yer alıyor.

3- İstanbul’un En İyi Restoranları Arasında Beyti – Florya

Türkiye’nin en sevilen et yemeklerinden birine (Beyti Kebap) ismini vermiş olan Beyti Güler’in sahibi olduğu Beyti Restoran, son derece modern ve geniş bir binada, İstanbul’un gözde semti Florya’da konuklarını ağırlıyor.

YouTube video

Üç ayrı terası bulunan Beyti’nin bu derece ünlü olmasında ‘Etin en iyi piştiği yer’ olarak öne çıkmasının da önemli bir payı var. Mükemmel et yemeklerini bir arada sunan Beyti, servisteki özeni ve kusursuz hizmeti ile de büyük beğeni topluyor.

4- Neolokal – Karaköy

YouTube video

Karaköy’ün ünlü Bankalar caddesinde yer alan İstanbul’un en gözde restoranlarından biri olarak uzun yıllardır hizmet veren Nelokal, popüler yemek menüleri, hem deniz hem de et ürünlerindeki başarısı ve birbirinden özel lezzetleri ile çok tercih ediliyor. Bu anlamda kuzu pazı sarma, Izgara deniz levreği, tirit ve katmer gibi eşsiz ve nadide lezzetleri bu restoranda tadabiliyorsunuz.

5- Asmalı Cavit – Asmalımescit

YouTube video

Beyoğlu denilince ilk akla gelen yerlerden biri olan Asmalımescit’in bu çok ünlü restoranında, otantik bir ortamda lezzet yolculuğuna çıkmak mümkün oluyor. Birçok lezzet ödülünün de sahibi olan Asmalı Cavit meyhanesi, ciğerden meyhane köftesine, ızgara kalamardan pirzolaya ve meze çeşitlerine kadar en özel tatları misafirleri ile buluşturuyor. Asmalımescit, İstanbul’un en iyi restoranları arasındandır.

6- 7 Mehmet Restoran

İstanbul’un en iyi restoranları dışında bahsi geçen listeye Türkiye’den girebilen tek restoran ise Antalya’da yer alan 7 Mehmet Restoran’dır. İlginç isminin özel bir hikayesi olan bu restoran, ünü Türkiye sınırları dışına çıkmış ve efsane lezzetleri konuklarına sunan bir işletme olarak dikkat çekiyor.

7 Mehmet ismi ise, sahibi olan Mehmet Akdağ’ın küçükken düşmesi sonucu alnında oluşan V şekilli bir yaraya dayanıyor. Arapça’da 7 sayısını karşılayan V şekilli alnındaki iz ile tanınan ve yedi lakabını alan Mehmet Akdağ, açtığı restorana da 7 Mehmet ismini veriyor. Ve işletmesinin ünü ülke sınırlarını aşıyor. Alın yazısı dedikleri de bu olsa gerek…

YouTube video

Bu restoranların yanı sıra İstanbul’da bir akşam yemeği yemek için gezi rehberi içerisinde birçok mekan bulunur. Tarihi gezilecek yerler, güzel bir yemek yemek için dünya mutfağı kalitesinde bir mekan ve bir yer fırsatı da sunmaktadır. Deniz yıldızı restaurant, Kız Kulesi restaurant, vogue restaurant, 360 İstanbul gibi pek çok iyi mekan İstanbul’da hizmet veriyor. Fiyatları nın yanında lezzetleri ile de ön plana çıkan bu restoranlarda bir akşam yemeği yiyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!