featured

İşte Başarı İçin Yetenek Gerektirmeyen Davranışlar ! Başarılı Olmak İçin Yetenek Şart mıdır? Başarı İçin Yetenek Önemli midir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başarı için yetenek gerektirmeyen davranışlar vardır. İnsanların bir kısmı doğuştan yetenekli ya da diğerlerine göre daha zekidirler. Ancak başarı noktasında bu iki özellik dışında zamanla geliştirilecek bazı davranışlarda başarının anahtarıdır.

Başarılı olmak için yetenek şart mıdır? Başarı için yetenek önemli midir? Yetenek ve başarı noktasında gözden kaçan en önemli detay çabadır. Çaba bir zihniyet ürünüdür ve çabanın olmadığı yerde başarıdan da söz etmek doğru olmaz. Her ne kadar yetenekli de olunsa bir işte başarı var diyebilmek için ona emek ve çaba harcamak şarttır.

Başarıya giden yolda kararlılık sadece kişinin kendi tasarrufudur. Bu yolda onu hiç kimse alıkoyamaz ve çabasını engelleyemez. İstediği konuda başarılı olmak için yetenek onun için tek başına yeterli olmaz. Çabalayarak ve azmederek bunu başarabileceğine inanmıştır ve ihtiyacı olan kudreti damarlarında hissediyor demektir.

Kararlılık, çaba, azim ve emek bir bütün halinde var olduğunda başarı kaçınılmazdır. Çünkü dışarıdan hangi tepkiyi alırsa alsın hazırlıklıdır ve yoluna devam eder.

Başarı İçin Yetenek Gerektirmeyen Davranışlar!

Başarı için yetenek gerektirmeyen davranışlar elbette var. Bazı durumlarda başarılı insanlara baktığımızda bu kişinin aslında çok da yetenekli olmadığını ama geldiği pozisyonu nasıl elde ettiğini, başarı hikayesi nasıldır merak ederiz.

Kişi elindeki yeteneklerin farkında olarak gelmek istediği noktaya varamayacağını düşünüyorsa bu bir kayıp olmamalıdır. O zaman farklı çabalar göstererek yine hayal ettiği başarıyı sağlaması mümkündür. Bu durum belki de çok daha sağlam adımlarla hayal ettiği pozisyona yerleşmesini sağlayacaktır. İşte Başarı İçin Yetenek Gerektirmeyen Davranışlar!

1- Dakik Olmak

Planlı programlı olmak; düzeni ve beraberinde dakik olmayı getirir. Bu durumda kişi tüm günü hatta önündeki bir tarih aralığını planlayarak hedefe giden yolda atacağı adımları bilir. Olası durumlara karşı A/B planları da vardır. Her zaman işini tam vaktinde bitirmeye odaklıdır.

2- İyi Bir Dinleyici Olmak ve Geri Dönütleri Değerlendirmek

Başarılı olmanın bir diğer yönü başarılı kişilerin hikayelerini dinlemek ve örnekler çıkarmaktır. Yaptıkları hatalar ya da başarılı olurken izledikleri yolları not almalıdır. Bununla beraber eğer sizin başarıya giden yol da birtakım hatalar olduğunu dile getiriyorsa; mutlaka bu başarı hikayeleri ya da sahiplerinin geri dönütlerini güzel değerlendirin ve eksikleri ya da hataları giderin.

3- Negatif Düşünceleri Atmak

Başarılı olmak için en önemli özellik pozitif düşünce ve inançtır. Bir konuda inancınız tam ise başarı kaçınılmazdır. Beyin, inanç noktasında gerçekten programlı olunduğunda çok daha sağlam bir performans gösterir. Başarıya giden yolda sizin enerjinizi düşüren, size negatif düşünce aşılayan kim varsa onlardan uzaklaşın.

4- İş Etiği

İş etiğini başarının en önemli detaylarından birisidir. İş konusunda disiplin ve sahiplenici tavrınız var ise o işi en iyi şekilde yapmaya çabanız da üst seviyedir. Bu nedenle işinizde başarılı olmanız kaçınılmazdır.

5- Hazırlıklı Olmak | Başarı İçin Yetenek Gerektirmeyen Davranışlar!

Başarılı olmak için mutlaka bir hazırlık süreci olmalıdır. Bu hazırlıklarınız tam ise karşınıza çıkacak her durumda +1 düşünceniz de vardır demektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!