featured

İşte Google Tarafından Kullanıcılarına Yeni Sunulan Hizmet; Google Currents ve Hakkında Merak Edilen Her Şey!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Google kullanıcıları, son günlerde akıllı telefonlarında yeni karşılaştıkları Google Currents uygulaması hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Çok sayıda kullanıcı tarafından merak edilen bu yeni uygulama hakkında merak edilenler ise bu yazımızda yer alıyor.

Daha önce akıllı telefonlarda bulunan Google Plus uygulaması yerine getirilen yeni uygulama Google Currents nedir? Bu uygulama ile sağlanan yenilikler nelerdir? 

Google Plus Kaldırıldı Yerine Google Currents Geldi

YouTube video

Google kullanıcıları için artık Google Plus devri son buldu. Yerine gelen uygulamaya ise Google tarafından, Currents adı verilerek kullanıma açıldı.

Zaman zaman bazı uygulamalarını kaldırması haberleri ile gündemde yer bulan Google, son olarak Google Plus hizmetine de son verdi. Alınan son karar ile Google Plus uygulaması yerine getirilen yeni uygulama ise yapılan uzun çalışmalardan sonra Google Currents oldu.

Google Currents Nedir?

Daha önce Google, Gsuite hesabı bulunan kurumsal nitelikli kullanıcılarına yönelik Google Plus ile hizmet sağlıyordu. Bu uygulamayı kullananlar birbirleri ile iletişime geçme, iş odaklı yardımlaşma ve paylaşımda bulunabilme gibi özelliklerden yararlanabiliyorlardı. Ancak Google gerek aktif kullanım açısından gerekse de kullanıcı sayısı bakımından beklediğini bulamadı. Son derece radikal bir karar ile Google+ uygulamasına geçtiğimiz günlerde son verdi.

https://www.youtube.com/watch?v=CBMfmHRrzw4

Bu kapatma sonrası bu alanda benzer ancak çok daha yenilikçi bir adıma ihtiyaç duyuldu. Bu ihtiyaca yönelik Google, yeni uygulaması Google Currents üzerinde ise uzun zamandır çalışıyordu. 7 Temmuz günü itibari ile tüm dünya üzerinde kullanıma sunuldu. iOS ile Android cihazları üzerinden kullanılabilme imkanı da bulunan uygulama Google’un yeni bir hizmetidir.

Google, bu yeni uygulaması ile artık daha etkin şekilde, kullanıcılarının istedikleri an, kurum içi iletişimde kalabilmelerini amaçlıyor.

Google Currents Uygulamasının Özellikleri   

YouTube video
     

Google tarafından Google Currents adı verilen bu yeni uygulamada, kullanıcıların farklı dökümanları, istedikleri metinleri, çeşitli görselleri ve de diledikleri bağlantıları paylaşabilmelerine olanak tanınıyor. Ayrıca söz konusu bu paylaşımlar için yorum yapabilme imkanı da sunularak kullanıcıların birbirleri ile daha çok etkileşimde kalmasına da bu uygulama imkan veriyor.

Google Currents Uygulaması Nasıl İndirilir?

Google tarafından sunulan uygulamayı hem iOS hem de Android özellikli cihazlar için AppStore ve Google Store üzerinden indirme imkanı bulunuyor.

Google, dünya üzerinde en çok kullanım oranına sahip arama motorudur. Özel kullanımdan daha çok iş amaçlı kullanıma olanak tanıyan Google Plus yerine sunduğu yeni bir uygulamaya imza attı. Google Currents uygulaması daha fazla yeniliğe açık ve aynı zamanda geniş kapsama sahip bir uygulamadır.

YouTube video

Bakalım Google, Currents adını verdiği bu yeni uygulama ile beklediğini bulabilecek mi? Bu sorunun cevabını ise ileriki günlerde hep beraber göreceğiz…

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!