featured

İtalya’nın En Fotojenik, Güzel ve İzole Bölgesi; Muhteşem Cinque Terre Kasabaları!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Cinque Terre Kasabaları pastel tonları doyasıya izleyebileceğiniz yapıları, birbirinden lezzetli yiyecek ve içecek seçenekleri, doğanın denizle buluşmasının sunduğu mükemmel manzaraları ile ünü dünya çapında yayılmış durumda. 

YouTube video

Türkçe beş toprak manasına gelen Cinque Terre Kasabaları bölgesinde birbirinden güzel beş ayrı kasaba bulunuyor. Peki, birer yeryüzü cenneti diyebileceğimiz bu kasabalar nerede yer alıyor?

Cinque Terre Kasabaları & Beş Muhteşem Balıkçı Kasabası

İtalya’nın kuzeybatı sahili üzerinde, denize dik inen kayalar üzerine kurulu beş kasaba, kendine has renkli evleri, yeşilin mavi ile kucaklaştığı plajları, dış dünyadan izole süren yaşamı ile son yılların en merak edilen turistik rotasyonlarından birini oluşturuyor.

Doğal güzelliği ile dikkat çeken ve beş kasabadan oluşan Cinque Terre Kasabaları aynı zamanda 1997 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası Listesinde de yer alıyor.  İtalya’nın Ligurya Bölgesi olarak adlandırılan sahil kesiminde bulunan beş ayrı kasaba, Cinque Terre Kasabaları olarak biliniyor. Bu beş kasaba İtalya’nın kuzey tarafında yer alan en büyük liman kenti Cenova ile daha küçük bir kent olan La Speiza kentleri arasında kuzey güney doğrultusunda sıralanıyor.

1- Cinque Terra Kasabaları Ulaşım

Otomobil ile ulaşımın yılın önemli bölümünde hiç kullanılmadığı bu kasabalar arasında ulaşımı sağlamak için kullanılabilecek yöntem ise tren yolu ya da yürüyüş patikaları oluyor. Bu anlamda dilerseniz gün boyu sınırsız tren kullanım imkanı sunan ulaşım kartları ve tren yolculuğu ile kasabaları gezebilir, dilerseniz de patika yollar arasında yürüyerek 12 kilometre uzunluğundaki rotayı tamamlayabilirsiniz. Şimdi Bu beş ünlü kasabayı daha yakından tanıyalım.

2- Riomaggiore Kasabası

11. yüzyıldan günümüze ulaşan tarihi dokusu, şirin plajı ve lezzetli yemekleri ile ünlü olan Riomaggiore, kendisini görenleri doğal güzelliği ile adeta büyülüyor. Sunduğu muhteşem manzaralar eşliğinde Via dell Amore (Aşk Yolu) isimli yaklaşık 1 kilometrelik bir patika ile Manarola isimli ikinci kasabaya bağlanan Riomaggiore, deniz ürünleri ile de misafirlerine lezzet şölenleri sunuyor.

3- Manarola Kasabası

Büyük bir kaya parçası üzerine kurulan Manarola, pastel tonlara sahip evleri ve bu evlerin hemen altında uzanan mavi denizi ile bu bölgedeki en güzel manzaralardan birini sunuyor ve fotoğraf kareleri bu kasabada birbiri ardına geliyor. Bu kasaba aynı zamanda Cinque Terre Kasabaları aramalarında hemen ilk sıralarda çıkan o muhteşem rengarenk evlerinde yer aldığı kasaba olmasıyla dikkat çekiyor.

4- Corniglia Kasabası

Diğer kasabalara göre daha yüksek bir konumda bulunan Corniglia kasabası ise, birbirinden güzel dağ evleri, Arnavut kaldırımlı sokakları, kasaba ruhunu yansıtan kafeleri ve de en önemlisi her göreni heyecanlandıran muhteşem manzarası ile çok beğeniliyor. Mavi ile yeşil sanki bu kasabada birbirleri ile kucaklaşıyor.

5- Vernazza Kasabası

Sahip olduğu doğal limanı ile tam bir balıkçı kasabası olan Vernazza, kendine özgü cıvıl cıvıl havası, barları, kafeleri, sokakları, birbirinden şirin evleri ve güzeller güzeli plajı ile görenleri büyülemeyi başarıyor. Bu güzel kasabada insan bedeni kadar adeta ruhu da dinlenme fırsatı yakalıyor.

6- Monterosso al Mare Kasabası

Cinque Terre kasabaları arasında en turistik olanı Monterosso, masmavi denizi ve tüm sahil boyu uzanan muhteşem plajı ile dikkat çekiyor. Bar ve kafelerle renklenen atmosferi içinde Monterosso aynı zamanda tarihi bir kasaba olmanın da artılarını ziyaretçilerine sunuyor. Mükemmel bir doğal güzelliğe sahip olan Monterosso limon ağaçları ile de ayrıca ünlü.

Birbirinden çekici beş kasabası, mükemmel sahilleri, masmavi denizi, yemyeşil tepelikleri, birbirinden renkli evleri ile Cinque Terre Kasabaları, tıpkı Bologna şehri gibi İtalya’nın ve Dünya’nın en izole ve en güzel bölgelerinden biri olarak, ziyaretçilerinin akıllardan kolay kolay silinmeyecek izler bırakmayı başarıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!