featured

İzlesem Mi İzlemesem Mi? Diyerek İkilemde Kaldığınız Çukur Dizisi İlk Sezonu Neler Yaşandı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İlk sezonuyla büyük kitlelere ulaşmayı başaran Çukur dizisi sezon finali iyle herkesin ağlamasına neden olmuştu. Aşk, ihanet, kardeşlik, dostluk, düşmanlık ne ararsanız Çukurda var. İzleyenleri büyük bir üzüntüye boğarak sezon finali veren Çukur dizisi ikinci sezonu başladı.

Çukur ilk sezon özel sahneleri ( video)

YouTube video

İlk sezonun ilk bölümüyle gerek reytingleri gerekse sosyal medyayı ayağa kaldıran Çukur dizisi ikinci sezonuna tam gaz devam ediyor. Reytinglerdeki birinciliği elinden bırakmayan Çukur dizisini izlemek için karasız kalanlar adına dizinin ilk sezonunu kısaca anlattık.

1 – Yamaç 

Dizimizin Yamaç’ı 10 sene önce yaşadığı bir olay yüzünden çukuru terk etmek zorunda kalmış. 18 yaşında kendi ayakları üstüne basan Yamaç okumuş kimyager olmuş ancak içindeki sanatçı ruhu da öldürmemiş. Gündüzleri kimyager geceleri şarkıcılık yapan Yamaç deli dolu eğlenceli bir arkadaşımız.

2 – Yamaç ve Hızlı Yaşamı

Yakışıklı, serseri ve şarkıcı kızların aradığı mükemmel 3 özelliğe sahip olan Yamaç oldukça hızlı bir arkadaş. Ya da Sena’ya aşık olana kadar hızlı bir arkadaştı desek daha doğru olur.

3 – Sena

Bir gece çapkınlık yaptıktan sonra evinin yolunu tutan yamaç zor durumda olan Sena ile tanışır. Sena’yı ona asılan adamlardan senanın sevgilisi rolü ile kurtarmak isteyen yamacın planları umduğu gibi gitmez ve kendisini sena ile el ele adamlardan kaçarken bulur.

4 – Sena ile Yamaç

Kalacak bir yeri olmayan Sena Yamaç’ın evinde kalmaya başlar. Ateşle Barut yan yana durmaz ve ikili birbirine âşık olur. Öyle uzun uzun bakışmalar sevgilerini itiraf edemeler değil. Direk olarak birbirlerine aşklarını itiraf ederler. Hatta öyle ki Yamaç Sena’ya evlenme teklifi etmek için onu Paris’e götürür ve orada evlenirler. Hatta yamaç bunun için Erkin Koray’dan aldığı evinin başköşesine astığı gitarı satar.

5 – Çukur ‘ a Dönüş

Sena ve yamaç için her şey rüya gibi giderken evlendikleri günün gecesinde yamacın kapısı çalıyor ve kapıda onu çukura geri götürmek için bekleyen annesi ile karşılaşıyor. Annesi Yamaç’a abisinin öldüğünü, babasının hastanede olduğunu ve Çukur’un kendisine ihtiyaç duyduğunu söylüyor. Bunu duyan yamaç senaya hiçbir açıklama yapmadan bilmediği bir ülkede yalnız bırakarak çukurun yolunu tutuyor.

6 – İdris Koçovalı

Yamaç’ın yıllar önce çukurdan uzaklaşmasına neden olan isim ise babası İdris Koçovalıdır. Çukur mahallesinin reisi olan İdris Koçovalı fakir fukaranın karnı doysun diye uğraşan, mahallesine, mahallesinde yaşayanlara sahip çıkan. Pazarcılık yapan ama meyvenin çürüğünü satmayıp kendi evine götüren babacan bir karakterdir. Mahalleli İdris babayı öyle seviyor ki mahallenin her duvarında Çukur evimiz İdris babamız yazısı ile karşılaşabilirsiniz.

7 –  İdris Koçovalı

Sultan ile yıllardır evli olan ve Sultan’dan 4 tane evladı olan İdris Koçovalı yıllar önce kaybettiği bir kadın için hala üzülmekte ve yasını tutmaktadır.  Bakmayın İdris koçovalı’nın böyle kocaman minnoş bir kalbi olmasına bir işaretiyle tüm mahalleyi sokağa çıkarabilir. İdris Koçovalı ’nın merhameti yalnızca dostlarınadır.

8 – Yamaç Koçovalı Ailesi

İdris Koçovalı’nın en büyük Oğlu Cumali ipe sapa gelmez öfkesi ve intikam hırsı yüzünden hapistedir. Cumali’nin bir küçüğü Kahraman İdris babanın varisi olarak Çukurun işlerinden sorumludur. Selim ise iki abisinden farklı olarak gösterişli bir hayat sürmek isteyen, İdris babanın kurallarına uymayan ve sevgiye aç bir adamdır. Yamaç Koçovalı ise ailenin en küçük kardeşidir.

9 –  Vartolu Saadettin

Geçmişten kalan bir hesaplaşma için Çukur mahallesine geri dönen Vartolu Saadettin İdris Baba’nın karşısına çıkar ve ona mahallede uyuşturucu üretmek istediğini söyler. İdris baba mahallesinde her şeye izin verir ama Uyuşturucuya asla. Vartolu’ya uygun bir dil ile mahallemde uyuşturucu üretmem mahallemin çocuklarını zehirlettirmem diyen İdris Baba konuyu kapatır

10 – Kahraman ‘ın Ölümü

Ancak Vartolu manyak, Vartolu hayır cevabını kabul etmiyor. İdris babadan intikam almak isteyen Vartolu, İdris’in oğlu Kahraman’ı öldürür.

11 – Aliço Kahraman

Mahallenin dahi delisi Aliço Kahraman ’ın nasıl öldüğüne şahit olur. Kahraman vurulurken yanında olan kardeşi Selim’in saklandığını ve tek bir el bile ateş etmediğini İdiris baba’ya anlatır. İdris Koçovalının yüreği buna dayanmaz ve felç geçirir.

12 – Çukur ‘a Dönüş

Yamaç bu yüzden hayatının aşkı senayı geride bırakarak Çukur’a gelmek zorunda kalır.

13 – Evden Çıkış

Yamaç’ın Çukur terk etme sebebi ise evlerinin bir baskına uğramış olmasıdır. Bu baskın sırasında ailesini kurtaran ama bunun için birisini öldürmek zorunda kalan 18 yaşındaki yamaç bu yükü taşıyamamış ve babasına ne ölüne ne ölüme diyerek kapıyı çarpıp evden gitmişti.

14 – Kardeşler 

Vartolu ise bambaşka bir sebepten Çukurdan gönderilmişti. Sırtında Çukur’un dövmesini taşıyan Vartolu aslında İdris Koçovalı’nın oğludur. İntikam uğruna öz abisini öldüren Vartolu’nun ölmesi için tüm çukur hem fikirken Yamaç Koçovalı kendi kardeşini öldürmek istemez.

15 – İkinci Sezona Doğru 

Türlü entrikaların, planların, ve çata patın döndüğü Çukur mahallesi bir şekilde İdris Koçovalı’nın elinden kayıp gider. Mahalleyi kurtarmak için plan yapan yamaç ise büyük abisi Cumali ve Vartolu eşliğinde 2. Sezonun yolunu tutarlar.

Çukur dizisi ilk sezonu Show TV ekranlarının en sevilen dizisi olmayı başardı. Dizide usta oyunculuk gösteren Perihan Savaş , Aras Bulut ve Öner Erkan büyük ilgi çekti. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!