featured

İzmir Tatil Yerleri Neresi? 5 Adımda İzmir Tatil Yerleri İsimleri Neler?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İzmir tatil yerleri gidenleri memnun edecek, unutulmaz tatil yaşatacak alanlara sahiptir. Sıcak bir iklim koşulunda farklı tatil rotalarınızı belirleyebilirsiniz.

İzmir tatil yerleri isimleri aslında çok bilinenler ve henüz keşfedilmemiş yerler olarak ayrılmaktadır. Üstelik bilinenin aksine İzmir tatil yerleri uygun fiyatlar kapsamında da oluşturulabilir.

YouTube video

Burada önemli ve belirleyici olan tatile gidecek olan sizlerin nasıl bir tatil beklentisi olduğudur. Tamamen beklentiniz dahilinde İzmir tatil yerleri haritası oluşturarak kendinize bir gezi rotası çizebilirsiniz.

Ege’nin incisi İzmir’de unutulmaz bir tatil yaşamaya hazır mısınız? İşte İzmir gezi rotası olarak değerlendirebileceğiniz, İzmir tatil yerleri isimleri

İzmir Tatil Yerleri Haritası Oluşturun: Unutulmaz İzmir Tatil Yerleri Listesi!

İzmir’de nerede tatil yapılmalı? Aslında bu soru için hem yalnız hem de ailenizle değerlendirebileceğiniz çok fazla seçenek bulunmaktadır.

Çünkü İzmir’in tatil konusunda oldukça gelişmiş bir şehir olduğu gerçektir. Bununla birlikte geçmişin de sayfalarını araladığı bir ortama sahiptir. Tarihi anlamda da İzmir tatil alanları sizi tatmin edecektir.

Farklı İzmir gezi rotası ile alışılmış tatil anlayışından çıkabilir, unutulması zor anları kendinize yaşatabilirsiniz. İşte Ege tatil yerleri başında yer alan İzmir’in gezi rotaları

1- İzmir’de Doğayla İç İçe Tatil Köyleri Arasında 1 Numaralı İsim: Alaçatı

İzmir tatil yerleri isimleri arasında en bilinen yerlerden birisi Alaçatı’dır. Alaçatı’ya artık köy demek ise neredeyse yanlış bir duruma denk düşmektedir.

Eski zamanlardan beri Ege’nin meşhur köyleri arasında bulunan Alaçatı günümüzde artık asıl şöhretine kavuşmuştur. Sahip olduğu bu şöhret ile her yıl binlerce kişiyi ağırlamaktadır.

Bilinirliğinin artması elbette Alaçatı’nın görünümünde ve ikliminde değişime de sebep olmuştur. Eski görünümünü ve samimiyetini bir miktar kaybettiği İzmir’in yerlileri tarafından düşünülmektedir.

Yine de günümüzde en ünlü İzmir tatil rotası isimleri arasında bulunmaktadır. Alaçatı’nın minik dondurmacıları, meyhaneleri, kafeleri ve doğası ile tatilcilerin dikkatini çektiği görülür.

Dünya çapında bilinen eski Rum köyü görüntüsüne sahiptir ve Yunanistan’ın tatil beldelerine de benzetilir. İzmir merkeze 45 dakika 1 saatlik uzaklığı mevcut olan bu alanda konaklama konusunda da kolaylık elde edebilirsiniz.

Bununla birlikte Ot Festivali’ne katılabilir, butiklerini gezebilir ya da sörf yapma imkânını da değerlendirebilirsiniz. Koruma altında bulunan Alaçatı’ya mutlaka tatil planınızda yer vermelisiniz.

2- Çeşme Tatil Yerleri

‘İzmir’de denize nerede girilir?’ diye merak ediyorsanız gönül rahatlığıyla Çeşme’yi tercih edebilirsiniz.

Çeşme tatil yerleri, İzmir tatiliniz sırasında en bilinen rotalardan birisidir. Çeşme’nin İzmir merkezine 85 kilometrelik uzaklığa sahip olması her sene birçok ünlünün de uğrak noktası olmasını sağlar.

İzmir tatil alanları denildiğinde akla mutlaka Çeşme gelecektir. Çeşme’de yer alan tarihi gezi alanları, sakin kumsal ve plajları bu konuda etkilidir.

Aynı zamanda balayı gibi özel vakitlerde de gidilebilecek konaklama yerleri mevcuttur. Bahsedilen bu İzmir tatil yerleri kiralık evler özellikle oteller konusunda seçenek açısından kapsamlıdır.

İster normal tatillerinizde isterseniz balayı gibi özel zamanlarınızda rotanızda bulundurabilirsiniz. Plajında denize girip güneşlenebilir, çevre ilçelere gezi düzenleyebilirsiniz.

Antik kentleri dolaşarak aynı zamanda tarihi bir İzmir tatil rotası oluşturmanız da mümkün olacaktır. Böylece tatilinizi çok daha farklı düzenleyebilirsiniz.

3- Dikili

İzmir’in tatil ilçeleri arasında Dikili’den bahsetmemek neredeyse imkânsızdır. Dikili, İzmir’in kuzey kanadında bulunur ve merkeze 118 kilometrelik uzaklığı mevcuttur.

Özel araçla ulaşabileceğiniz gibi şehrin otobüs seferlerini kullanarak da ulaşım sağlayabilirsiniz. İzmir tatil rotası arasında özel bir yere sahip olan Dikili’de deniz keyfini doruklarına kadar yaşayacaksınız.

Ulaşımının kolay olması, yaklaşık kırk kilometrelik bir deniz kumsalına sahip olması Dikili’yi diğer alanlardan ayırmaktadır. İzmir’de en rahat tatil yapabileceğiniz mekanları da bünyesinde bulundurur.

Çevresinde de tatil ilçelerin yer alması geçiş rotası olarak kullanılmasına neden olur. Ayvalık, Aliağa ya da Bergama’ya geziler düzenlemeniz mümkün.

Üstelik İzmir tatil yerleri uygun fiyatlar konusunda arayışta olanlar değerlendirebilir. Çeşme ya da Alaçatı’ya nazaran daha düşük fiyatlara sahiptir.

İlçede yer alan tarihi dokuları da mutlaka gezmeyi unutmayın. Hem tarihi anlamda yapılara sahiptir hem de doğal güzellikler olan; termaller, krater gölleri ya da mağaraları mevcuttur.

4- Foça

Yeni Foça ve eski Foça olarak ayrılan ilçeleri ile İzmir yine binlerce turisti yaz-kış demeden ağırlamaktadır. Foça, İzmir gezi yerleri arasında görülmesi gereken dokularla misafirlerini beklemektedir.

İzmir tatil yerleri villa açısından ihtiyaç ve beklentilerinizi karşılamasa da tarihi bir dokuya sahip olduğunu görebilirsiniz. Yine Alaçatı ve Çeşme’ye nazaran Foça daha sakin bir havayı barındırır.

İzmir’e 70 kilometre uzaklıkta yer alan Foça’da İyonlar zamanından kalmış olan tarihi yapıları görebilirsiniz. Denize girmek adına uygun sahilleri ziyaret edebilir, arkeolojik kazılara da göz atabilirsiniz.

Foça’da nerede kalınır konusunda da herhangi bir zorluk yaşamazsınız. Çok geniş bir turist skalasına sahip olduğundan diğer İzmir tatil yerleri otelleri gibi hazırlıkları mevcuttur. Otel kapasitesi geniştir.

5- İzmir Tatil Yerleri Haritası içinde Mutlaka Yer Verin: Şirince!

Geçtiğimiz yıllarda dünyanın son günü olduğu düşüncesiyle hem Türkler hem de yabancılar tarafından İzmir tatil haritası arasına Şirince’de eklendi.

Maya takvimi içerisinde takvimin son gün olmasıyla birlikte Şirince’nin adının duyulmasıyla bu özel tatil yeri keşfedilmiş oldu. Küçük bir İzmir tatil köyü olması, tatlı bir havaya sahip olması tatilciler tarafından oldukça beğenilmiştir.

Şirince’de kalabalık tatil ortamından uzak kalabilir, temiz havasını solurken köyde gezintiye çıkabilirsiniz. Şirince’ye özel şarapları da denemeyi unutmayın!

İzmir’de Konaklama Seçenekleri Neler? İzmir’de Kaç Otel Vardır?

İzmir tatil yerleri haritası belirlerken kendinize aynı zamanda konaklama yerini belirlemeniz gerekiyor. Diğer şehirlere nazaran en azından İzmir konaklama açısından oldukça şanslıdır.

İzmir’de kaç otel vardır araştırmasına girdiyseniz göreceksiniz ki çok sayıda konaklama adına otel bulunmaktadır. 200’ü aşkın oteliyle tatilcilere konaklama fırsatını rahatlıkla sunmaktadır.

İzmir tatil yerleri otel fiyatları kapsamında değişiklik gösterir. Otelin büyüklüğü, bulunduğu konumu, sunduğu seçenekler kapsamında fiyatlandırma belirlenir.

Otellerin gecelik fiyatlarını göz önünde bulundurarak İzmir tatil rotası da oluşturabilirsiniz. Keza sadece otellerde kalmak zorunda değilsiniz.

İzmir tatil alanları uygun fiyatlar kapsamında kiralık evler ve dairelerde barındırır. Tatil yerlerine yakın olan ilçelerde dahi kiralama yaparak rahatlıkla özel araçlarınızla ulaşım sağlayabilirsiniz.  

Son olarak, İzmir’in simge sokak yemekleri arasında yer alan kumrudan bahsetmek gerekir. Peki İzmir’de kumru nerede yenmeli, nereyi tercih edebilirsiniz? İzmir’de En İyi Kumru Nerede Yenir yazımıza bakarak bilgi alabilirsiniz! 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!