featured

Kadınlar Çene Tüylerini Nasıl Almalı ? Koltuk Altı Bölgesine Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır ?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın gerekliliği kadınlar için vazgeçilmez güzellik uygulamaları arasında olmuştur. Geçmişten bugüne kadınlar güzelleşmek ve daha sağlıklı bir cilde sahip olmak için çok sayıda güzellik uygulamasına başvurmuşlardır.  Kadınlar Çene Tüylerini Nasıl Almalı tam burada ortaya çıkmış bir sorudur. 

Yüzdeki tüylerin alınması ve bu tüylere yeni ve kalıcı çözümlerin bulunması ise bu süreçteki en büyük tercihlerden olmuştur. Yüzdeki tüylerden kurtulmak amacı ile çene ve bıyık alma, cilt bakımı uygulamaları yapma,ya da yüz tüylerimi alma yöntemleri aynı zamanda hem cildin güzel olmasını hem de daha sağlıklı olmasını sağlamaktadır.

Kadınlar Çene Tüylerini Nasıl Almalı ( video )

YouTube video

Yukarıdaki videoda kadınlar çene tüylerini nasıl almalı sorusuna cevap veren bir içerik bulacaksınız. Videoyu tekrar izlemek ya da sonra izlemek için kaydetmek için watch later seçeneğine tıklayabilir ya da içerik ile ilgili fikirleri görmek için opinion count sayfasını inceleyebilirsiniz.

Siteye üye olmak ya da diğer ilgili videolardan haberdar olmak için ise sağ üst bölümde yer alan Üye Ol butonua tıklanmalısınız. 

Peki, sizce yüzdeki tüy alma işlemi ya da yüzdeki tüyleri nasıl yok edeceğiniz konusunda neler yapabilirsiniz? Kadınların istenmeyen tüylerden kurtulma amacı ile yaptığı birçok uygulaması vardır. Bunlardan bazıları iple alma, sir ağda, epilasyon, iğneli epilasyon diye sıralanabilir.

Yüzdeki tüyleri almak için cımbızı kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Bazı bayanlar “ Birkaç tane kıl var. Onları cımbızla alayım ” dese bile biz kesinlikle birkaç kıl bile olsa iğneli epilasyonu tavsiye ediyoruz. Çünkü iğneli epilasyon geçici bir uygulama değildir. Kalıcı bir uygulamadır.

Çünkü cımbızla alım kıl köklerini daha da güçlendirir ve kılın daha koyu çıkmasına neden olur. Böylece kişi kıllardan kurtulayım derken farkında olmadan kılların daha fazla çıkmasına sebep olacaktır. İple uygulama da yine geçici bir durumdur ama maddi açıdan daha uygun olduğu için özellikle birçok bayanın tercih ettiği bir uygulamadır. Bu da yapılabilir.

Uygulanmaması gereken en önemli husus evlerde yapılan klasik ağdadır. Bu kesinlikle tavsiye edilmez. Çünkü ağda çok sert bir uygulama olduğu için bilinçsizce yapılacak uygulamaların o bölgedeki dokulara hasar vermesi ve cildin daha erken sarkmasına sebep olacaktır. Onun için kesinlikle evde ağdayı ve genel anlamda cımbız kullanımı önerilmez.

Kadınlar Dudak Üstü Tüylerini Nasıl Almalı?

uygulamalardan bazıları şunlardır: İple alma, cımbızla alma veya sir ağdayla alma. Bunları yaparken dikkat edilmesi gereken çok önemli hususlar var. Örneğin sir ağdayla bir alım yapıldığı zaman güneşten kesinlikle uzak durulmalı ve suyla temas etmemelidir.

İple alım ise tercihe göre değişebilir. Eğer çok inceyse tüyler iple alım yapılabilir. Benim size tavsiye edeceğim uygulama lazer epilasyon ya da iğneli epilasyondur. Bunlar biraz pahalı uygulamalar olmakla birlikte size kesin çözüm getirecek olan uygulamalardır.

Diğer uygulamalar geçici, sadece sizi rahatlatmak için yapılacak olan uygulamalardır. Onun için biz diyoruz ki eğer bütçeniz bunun için uygunsa öncelikli olarak iğneli ya da lazer epilasyonu tercih etmelisiniz. Tabi ki lazer epilasyonu tercih ederken de kıllarınızın biraz koyu renkli ve köklerinin güçlü olması gerekir ki sonucu daha iyi alabilesiniz.

Koltuk Altı Bölgesine Lazer Epilasyon Nasıl Uygulanır ?

Koltuk altı bölgesine lazer epilasyonu uygulamadan önce hastaların öncelikle tüylerinin durumunu görüp karar verilmesi gereklidir. Lazer epilasyona yanıt vermesi açısından tüyler yeteri kadar kalınlıkta mı, kılların renkleri lazerin iyi görebileceği kadar koyu renkli mi diye hasta uygun ise uygulamaya başlamadan önce eğer Alexandrite lazer yapıyorsak ki en çok bunu tercih ediyoruz bu bölgede, tüyleri bizim görebileceğimiz kadar kısaltıyoruz.

Eğer diod lazer veya bazı endiac lazerlerde olduğu gibi tüylerin sıfır traş edilmesi gerekiyorsa o bölgeyi tamamen kısaltıyoruz. Koltuk altına deodorant ya da parfüm gibi bir uygulama yapılmışsa bunları da mutlaka temizleyerek çıkartıyoruz ve sonra da uygulamaya başlıyoruz.

Uygulama yapılan bölgedeki tüyler tek tek değil lazerin başlığı kadar genişlikte bir alana yapılmakta ve her bir atışta bu alana giren yaklaşık 1,5 santimetrelik alana giren tüm tüyler tek bir atışta yok edilmektedir. Sonrasında hasta normal günlük hayatına dönebilir.

Nispeten hızlı bir uygulamadır. Yani dakikalar içerisinde uygulama tamamlanır. Lazer epilasyon uygulamasından sonra hastanın banyo yapmasında sakınca yoktur. Sadece kese gibi o bölgeyi tahriş edebilecek uygulamalardan birkaç gün uzak durmasında fayda vardır.

Lazer epilasyon uygulaması, göğüs kanseri, kist ya da polikistik over sorunu olan kişiler için uygun bir uygulama değildir. Bu noktada doktor önerisi alınmadan başvuru yapılmamalıdır. 

Tüy Azaltıcı Limon Kürü ile Çene Tüylerinden Kurtulmanın Yolları 

Çene tüylerinden kurtulmak isteyen kadınlar bu limon ve tuz kürünü yaparak tüylerinin çıkma sıklığını azaltabilirler ve çok daha uzun süre tüysüz bir cilde sahip olabilirler.

Bu noktada 2 adet limonun suyu ile yarım yemek kaşığı tuz karıştırılarak ağda sonrasında ya da tüy alma işlemi sonrasında cilde uygulanmalıdır. 

Bu uygulama her ağda sonrasında uygulanmaıdır. Böylece tüyler daha geç çıkacak ve çıkan tüyler daha zayıf olacaktır. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!