featured

Kaliteli Web Site İçeriği Nasıl Hazırlanır | 10 Adımda Web Sitesi İçeriği Nasıl Olmalı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaliteli web site içeriği hazırlamak, kişilerin ve şirketlerin yoğun bir rekabet içinde olduğu çağımızda öne çıkmak için oldukça önemli. Bu yoğun dijital rekabet ortamında kullanılan her bir içerik kişiler veya markalar için hayati bir önem taşıyor. Ancak kaliteli web sitesi içeriği hazırlamak sanıldığı gibi kolay değil; dikkat edilip göz önüne alınması gereken pek çok unsur bulunuyor.

İşte, kaliteli web site içeriği nasıl hazırlanır, web sitesi içeriği hazırlarken dikkat edilmesi gereken kurallar nelerdir, web sitesi içeriği nasıl olmalı, kaliteli web sitesi içeriği nasıl hazırlanır sorularının cevapları…

Kaliteli Web Sitesi İçeriği Nasıl Olmalı? Neden Web Site İçeriği Önemli?

Türkiye’de günümüzde internette bir günde geçirilen süre 7.5 saati geçti. Koronavirüs pandemisi etkisiyle internet kullanıcılarının uzaktan çalışma ve uzaktan eğitim faaliyetleriyle internet daha yoğun kullanılmaya başlandı. Bunlardan arta kalan zamanda da sosyalleşmek, hobi edinmek ve bilgilenmek amacıyla yine internetten destek alındı, alınmaya da devam ediliyor.

Özetle; bu zaman içinde pek çok konuda internet kullanıcısına hitap eden web sitelerde de artış yaşandı. Bu noktada da ayırt edilen olmak için kaliteli web site içeriği hazırlamak daha da kaçınılmaz hale geldi. Peki, kaliteli web sitesi içeriği nasıl olmalı? İşte cevapları…

1 – İlk Kural: Web Site İçeriği Özgün Olmalı

Bir kaliteli web sitesi içeriği oluştururken dikkat edilmesi gereken ilk nokta; içeriğin özgün bir şekilde oluşturulması. Özgün olmayan site ve blok içerikleri hiçbir yarar sağlamayacağı gibi aynı zamanda site için bir eksik olacaktır. Bu nedenle kesinlikle kopya içerikten uzak durulmalı, bir konu hakkında başka web sitelerde yer alan içerikler kopyala/yapıştır usulü kullanılmamalıdır. Özgün bir içerik yapıldığından emin olmak için de kopya kontrol araçları ve özgünlük kontrol siteleri üzerinden yardım alabilirsiniz.

2 – Metinler Anlaşılır, Kısa ve Akıcı Olmalı

Kaliteli Web site içeriği hazırlarken dikkat edilmesi gereken unsurlardan biri de; metnin kısa, anlaşılır ve akıcı bir şekilde kurgulanması. Çünkü gereğinden fazla uzun, karmaşık ve anlaşılması güç metinler okuyucuyu içine çekmeyecektir ve yazının henüz başında site, kullanıcıyı kaybedecektir. Dolayısı ile de web sitesi içeriği amacına ulaşamayacaktır. Bu sebeple kaliteli web site içeriği bir konu hakkında net bilgiler vermeli, sade ve anlaşılır olmalı, okuyucuyu içine çekmeli.

3 – İçerikle Uyumlu, Yaratıcı Başlık Seçimi Yapılmalı

Kaliteli Web sitesi içeriği ile başlık daima uyumlu olmalı. Çünkü içeriklerin Google’da ön planda yani ilk sıralarda listelenmesi için bu oldukça önemli. Bu nedenle profesyonel destek alınmalı ve site içerikleri SEO bilgisi olan kişilerce yazılmalı. Ve mutlaka başlık içerisinde internette aranma hacmi yüksek anahtar kelime kullanılmalı. Bununla birlikte, internette yer alan diğer benzer içeriklerden ön plana çıkmak için yaratıcı olunmalı.

4 – İçerikle Uyumlu İsimlendirilmiş Görseller Kullanılmalı, Tam SEO Uygulanmalı

Web site içeriklerinde başarıyı getiren en önemli özellik; içeriğin SEO kurallarına uygun hazırlanması… Günümüzde makale yazarak para kazanmak amacıyla bu alanda hizmet veren pek çok kişi bulunuyor. Dilerseniz kurumsal, profesyonel bir yardım alarak ya da SEO uyumlu makale yazarlığı ve web sitesi içerik editörü hizmeti veren kişilerden hizmet alarak web sitenize kaliteli içerikler yükleyebilirsiniz.

YouTube video

Çünkü yazı içeriğinden görsel kullanımına kadar her bir unsur Google sıralaması açısından önemli. Özellikle; içerik ve içerikle uyumlu başlık eşliğinde isimlendirilmiş görseller Google’da sıra almayı sağlıyor. Yani; içerikte kullanılan görsellere jpeg veya randıman isimler verilmemeli, yazıda kullanılan anahtar kelime veya başlık, görsele isim olarak verilmeli.

5 – Kaliteli Web Sitesi İçeriği En Az 300 Kelime Olmalı

İşe yarar ve kaliteli bir web sitesi içeriği en az 300 kelime olmalı. Kullanıcıların ihtiyacını giderecek, bilgilenmesini sağlayacak içerikler özgün bir şekilde en 300 kelime olarak planlanmalı. Çünkü hiç bir etkileyiciliği bulunmayan, kopya olan ve konu hakkında tam bilgi vermeyen içerikler hem Google tarafından dikkate alınmayacak hem de internet kullanıcıları tarafından önemsemeyecektir. Konunun kapsamına ve içeriğine göre metninizin kelime sayısını artırabilirsiniz ancak 1000/1500 kelime üzerine çıkmamaya dikkat edin.

6 – Çarpıcı ve Kaliteli Görseller Kullanılmalı

Gün içerisinde internet kullanıcıları kimi zaman defalarca aynı başlık ve aynı içeriğe maruz kalıyorlar. Bu noktada belirleyici konumda olan da; kullanılan görseller. Eğer web site içeriklerinizde kullandığınız görseller ne kadar kalitesiyle ve diğerlerinden farklıysa o kadar dikkat çekecektir. Ancak her zaman içerik ile görsel uyumlu olmalı. Bunun için de kaliteli web site içeriği içinde kullanmak amacıyla stok fotoğraf sitelerinden destek alabilirsiniz.

7 – Profesyonel Araçlardan Yararlanın

Eğer kaliteli web site içeriği hazırlamak için profesyonel bir ajanstan yada kişiden hizmet almayacak ve içeriğinizi kendiniz oluşturacaksanız mutlaka kaliteli web sitesi içeriği hazırlamak için hizmete sunulan profesyonel araçlardan yararlanın. Böylelikle web sitenizin içeriklerini daha fazla görünür kılabilir ve içeriklerinizden maksimum fayda sağlayabilirsiniz. Örneğin; yazmak istediğiniz konu hakkında internette en fazla aranan anahtar kelimeleri profesyonel araçlar yardımıyla bulabilir ve yazınızın omurgasını yani ana başlığını, ara başlıklarını buna göre oluşturabilirsiniz.

8 – Rekabetçi Olun

İnternet üzerinde sizinle aynı alanda hizmet veren başka siteler de olabilir. Bu noktada yapmanız gereken ise; rekabetçi olmak ve söz konusu web siteyi geçecek stratejiler benimsemek. Gerek site tasarımıyla gerekse de tema seçimiyle de internet kullanıcılarının beğenisine hitap etmeli ve rakiplerinizden ayırt edici olmalısınız. Kaliteli Web site içeriği hazırlarken gereksiz ayrıntılardan kaçınmak için önce ana başlık ile ara başlıklarını belirleyip daha sonrasında içeriği doldurmaya başlayabilirsiniz.

9 – İnternet Kullanıcıları ile Etkileşim İçinde Olun

İnternetteki başarı, büyük oranda etkileşimle sağlanmakta. Bu nedenle müşterileriniz veya web site ziyaretçileriniz ile daima etkileşim içinde olun. Teklifler, promosyonlar, anketler gibi etkileşim getirecek faaliyetlerde bulunmayı ihmal etmeyin. Kısacası; internet dünyası sürekli olarak gelişiyor ve siz de bu gelişimde etkin olmalısınız. Hatta tek taraflı iletişim yerine, site ziyaretçilerini de aktif katılımını sağlayacak etkinlikler oluşturabilir, içeriklerinize yorum yapma şansı tanıyabilirsiniz.

10 – Paragraf ve Görsel Kullanım Oranına Dikkat Edin

Genel olarak İnternet kullanıcıları sık paragraflarla ya da sık görsellerle karşılaştığında oldukça sabırsızlanıyor. Bu sebeple kaliteli web site içeriği hazırlarken paragraf ve görsel oranına dikkat edin. Uygun yerlerde ara başlıklar kullanın, mümkünse her ara başlıkta içerikle uyumlu en az bir tane görsel kullanın. Gereksiz cümlelerden ve gereksiz fotoğraf yoğunluğundan kaçının.

Buna Dikkat Edin!

Kaliteli Web sitesi içeriği nasıl olmalı sorusuna yanıt ararken öncelikle web siteyi kendiniz için değil; ziyaretçiler için olduğunu hatırlayın ve tüm stratejinizi buna göre belirleyin. Kendinizi web site ziyaretçisi yerine koyup “Ne için bu web siteyi ziyaret ediyorum, hangi ürün ya da hizmet için bilgi arıyorum” gibi sorulara cevap verin. Ve bu cevapların sonrasında web sitenin görünümünden içeriğine kadar çalışmalar gerçekleştirin. Bunu yaparken de tüm gereksiz ayrıntılardan kaçının; sade, öz, bilgi verici, açıklayıcı ve etkileyici olmaya özen gösterin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!