featured

Kalorisiz Yiyecekler | Ne Kadar Yerseniz Yiyin Asla Kilo Aldırmayacak Kalorisiz Lezzetli Yiyecekler!

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kalorisiz yiyecekler, kilo yapmayan ve aynı zamanda doyurucu yiyeceklerdir. Kalorisiz yiyecekler ve içecekler tüketerek kilonuzu kontrol altında tutarken aynı zamanda istediğiniz gibi beslenmeniz de mümkün olacaktır.

Sağlıklı ve fit bir yaşımın en önemli gerekliliklerinin başında elbette beslenme geliyor. Beslenme düzeniniz ne kadar doğru ve tükettiğiniz besinler sağlıklı olursa vücudunuz da o kadar sağlıklı ve fit olacaktır. 

Sağlıklı yaşamak ve formunuzu korumak için diyette ne yenmez ve kalorisi düşük olan besinler nelerdir gibi soruların cevapları doğru ve kalorisi düşük bir beslenme programı yapmanıza yardımcı olacaktır. 

Kalorisiz Lezzetli Yiyecekler İle Doyasıya Yerken Formunuzu Koruyabilirsiniz!

Az kalorili atıştırmalıklar, tok tutan ve aynı zamanda besleyici atıştırmalıklar olabilir. Burada önemli olan tükettiğiniz atıştırmalıkların kalorisiz yiyecekler arasında yer almasıdır.

Düzenli beslenmek ve spor yapmak adeta yaşam tarzınız haline geldiyse o halde tükettiğiniz besinlere de dikkat etmeniz gerekecektir. Bu noktada beslenme programınıza az kalorili doyurucu yiyecekler eklerseniz spor programınızı destekleyerek fit ve sağlıklı vücudunuzu da korumuş olacaksınızdır.

Yüksek kalorili yiyecekler, vücudunuzun yağ oranını arttırırken aynı zamanda sık aralıklarla acıkma hissiyatının oluşmasına neden olabilir. Açlık hissiniz oluştuğunda kalorisiz yiyecekler atıştırmalık tercihi yaparsanız hem bu hissi ortadan kaldırmış hem de kilo yapan yiyeceklerden uzak durmuş olursunuz.

Kalorisiz Yiyecekler Nelerdir? İşte Kilo Aldırmayan Yiyecekler Listesi!

Kalorisiz yiyecekler hem diyet programlarında hem de sağlıklı beslenme programlarında mutlaka olması gereken besinlerdir. İşte sağlıklı beslenmeye önem veren ve formunu korumak isteyenler için kalorisiz yiyecekler listesi;

1. Kalorisiz Yiyecekler Listesinin Yıldızı: Kalamata Zeytini

Sabahları kalorisiz yiyecekler ile kahvaltı yapmak isteyenlerin tüketmesi gereken enfes yiyeceklerin başında kalamata zeytin geliyor. Sağlığa son derece faydalı bir meyve olarak bilinen ve kahvaltıların vazgeçilmezi olan kalamata zeytini, “eşek zeytini” olarak da biliniyor.

Kalorisiz yiyecekler denildiğinde akla ilk gelenlerden olan kalamata zeytini; %75 oranında doymamış yağlardan oluşuyor. Bu da bu besinin aslında kalp dostu olduğunu gösteriyor. 100 kalori altı yiyecekler grubunda yer alan kalamata zeytininde sadece 90 kalori bulunuyor.

Düşük kalorili olan bu mucizevi meyvenin içerisinde sadece 8 gram yağ, 2 gram lif, 460 miligram sodyum, 4 gram karbonhidrat bulunmaktadır.

2. Yumurta

Kahvaltıda kalorisiz yiyecekler arayanlara şiddetle önereceğimiz besinlerden birisi de yumurtadır. Adeta protein zengini olan yumurta, ne kadar çok yerseniz yiyin kilo yapmayan ve aynı zamanda da kalorisiz proteinli yiyecekler arasında başı çekiyor.

Her gün kahvaltıda yiyeceğiniz bir büyük haşlanmış yumurta sadece 78 kaloridir. Bu kalori oranı da kilo almanıza neden olacak bir kalori değeri değildir. Dolayısıyla da sınır koymadan gün içerisinde istediğiniz kadar tüketebileceğiniz protein deposu besinlerin başında yumurta geliyor.

3. Kabak

Potasyum zengini olan ve aynı zamanda da az kalorili sebzeler başında gelen kabak; yemek, salata ve kızartma olarak tüketebileceğiniz sağlıklı ve kalorisi düşük sebzelerden birisidir.

100 gram kabak içinde sadece 17 kalori vardır. Ayrıca içerisinde bol miktarda su bulundurması sayesinde kabak, kalorisiz yiyecekler arasında yer alan ve sindirime de büyük fayda sağlayan bir sebze türüdür.

4. Su Yosunu

Neredeyse 0 kalorili yiyecekler diyebileceğimiz su yosunu bitkisinin kalori değeri yok denecek kadar azdır. Zengin bir iyot kaynağı olan su yosunu, kilo almanızı engellerken aynı zamanda tiroid sağlığınızı korur ve tiroitlerinizin düzenli çalışmasını sağlar.

Bu noktada 0 kalorili yiyecek var mı sorusunu merak edenlere gönül rahatlığı ile “su yosunu” cevabını verebiliriz.

5. Kalorisiz Atıştırmalıklar Nelerdir? İşte Cevabı: Patlamış Mısır

Abur cubur yemeyi seviyorsanız ve az kalorili abur cuburlar tüketmek istiyorsanız patlamış mısır tam da size göre bir tercih olacaktır. İçerisinde bir dilim tahıllı ekmekten daha fazla lif barındıran patlamış mısırı, eğer yağsız olarak tüketirseniz ne kadar yerseniz yiyin size kilo aldırmayacaktır.

Tamamen yağsız ya da çok az yağlı olan patlamış mısır içerisinde sadece 94 kalori ve 1 gram yağ vardır. Ancak patlamış mısır dediğinizde aklınıza bol yağlı ve bol tuzlu bir patlamış mısır geliyor ise o halde kilo almaya da hazırlıklı olmalısınız! Çünkü bu değerler tamamen yağsız ya da çok az yağlı patlamış mısır için geçerlidir.

6. Probiyotik Yoğurt

Akşam ne yenir kilo yapmaz diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Özellikle meyveli probiyotik yoğurt, akşam açlığınızı bastıracak ve aynı zamanda da kilo almanızı önleyecek besin türüdür.

Probiyotik yoğurtlarınızı dilediğiniz meyveler ve tahıl ürünleri ile zenginleştirdiğinizde besleyici, tok tutan ve aynı zamanda da gece kilo aldırmayan yiyecekler tüketmiş olursunuz.

Tüketeceğiniz probiyotik yoğurdu marketten alacaksanız o halde içeriğine dikkat etmelisiniz. Özellikle lif bakımından zengin olan probiyotik yoğurtları tercih etmeniz faydanıza olacaktır.

7. Kuru Üzüm

Kuru üzüm, tok tutan kilo aldırmayan yiyecekler listesinin adeta demir başıdır. İçindeki vitamin ve proteinler sayesinde son derece faydalı ve besleyici olan kuru üzüm, aynı zamanda akşam kalorisiz ne yenir sorusuna da verilebilecek en sağlıklı ve en kalorisiz cevaplardan birisidir.

Özellikle leblebi ile birlikte eşit oranda karıştırdığınız bir çay bardağı kadar leblebi ve kuru üzüm karışımı, açlığınızı bastırırken aynı zamanda sağlıklı ve kalorisiz yiyecekler arasında yer alır.

8. Kuru Kayısı

Porsiyon oranına dikkat ettiğinizde 50 kalori yiyecekler arasında yer alan kuru kayısı, besleyici kuru yemişlerden birisidir. Açlığınızı bastırırken aynı zamanda vücudunuzun ihtiyacını karşılayacak olan kuru kayısı, diğer yandan tüketimine dikkat etmeniz gereken bir besindir.

Günde sadece maksimum 3 tane yemeniz gereken kuru kayısı, eğer bu porsiyonu aşarsanız kilo almanıza neden olabilecek bir besin haline gelebilir. Ancak sınırlı tüketildiğinde kalorisiz yiyecekler listesinin besleyici ve tok tutan besinlerinden birisidir.

9. Bitter Çikolata

Çok sık tatlı krizi yaşıyorsanız ancak sağlıklı beslenmeye ve kilonuza dikkat ediyorsanız çikolata yemek sizin için bir hala haline gelebilir. Ancak ani tatlı krizlerinizi sadece iki parça bitter çikolata ile geçiştirebilirsiniz.

Yağ yakımını hızlandırma özelliği olan bitter çikolata, eğer tüketiminde aşırıya kaçmazsanız gece tutan tatlı krizlerinizde ya da gece acıkınca kilo aldırmayan yiyecekler arasında yer alır. Ancak şunu belirtmeliyiz ki; aşırıya kaçıp dozunu arttırdığınızda kilo aldırabilecek bir besin haline gelebilir. Bu nedenle de dozunu ayarlarken dikkat etmenizde fayda olacaktır.

10. Muz

Sağlıklı ve bir o kadar da besleyici olan muz, kalorisiz yiyecekler arasında en çok sevilenlerden oluyor. Özellikle spor yapıyorsanız spordan yarım saat önce ya da yarım saat sonra sadece bir tane muz tükettiğinizde kaslarınızın erimesini önlerken aynı zamanda içinizi kemiren açlık hissinizi ortadan kaldırabilirsiniz.

11. Kuşkonmaz

Kalorisiz yiyecekler arıyorsanız beslenme listenize mutlaka kuşkonmazı eklemelisiniz. B grubu vitaminleri ve folik asit bakımından zengin olan kuşkonmaz, kilo almanızı önleyen bir besin olmakla birlikte aynı zamanda şifa deposudur. Tükettiğiniz 100 gram kuşkonmaz içinde sadece 20 kalori vardır.

12. Elma

Hemen her yerde bulabileceğiniz hatta dört mevsim tüketebileceğiniz elmanın hem yeşili hem kırmızısı kalorisiz yiyecekler listesinde yer alan meyvelerdir. Lif ve antioksidan bakımından son derece zengin olan elma, sağlıklı beslenme ve diyet programlarının vazgeçilmezi olarak karşımıza çıkar.

100 gramında sadece 52 gram kalori olan elma, açlığınızı bastırabileceğiniz hatta açlık ve tatlı krizlerini uzun süreli bastırabileceğiniz sağlıklı bir atıştırmalıktır.

13. Çilek

Yapılan bilimsel araştırmalar, kırmızı meyvelerin özellikle çileğin insan sağlığına ciddi oranda faydalı olduğunu ortaya koymuştur. İdrar söktürücü özelliğe sahip olan çilek gibi kırmızı meyveler; vücuttaki atıkların idrar yolu ile hızlı bir şekilde vücut dışına atılmasını sağlar. Kalorisiz yiyecekler arasında yer alan çilek, aynı zamanda sindirim sisteminizi düzenler ve aşırıya kaçmadığınız sürece kilo almanızı önleyen meyvelerden birisidir.

14. Brokoli

100 gramında sadece 34 gram kalori barındıran brokoli, bu sayede kalorisiz yiyecekler listesine girmeyi başarmıştır. Düzenli ve sağlıklı beslenirken aynı zamanda kilonuzu kontrol altında tutmak istiyorsanız beslenme programınıza mutlaka brokoliyi eklemelisiniz.

Kolesterol düşürücü etkisinin yanı sıra vücuda detoks etkisi veren brokoli, özellikle et yemeklerinin yanına oldukça yakışan yeşil sebzedir. Sağlıklı beslenme programlarının demir başı olan et yemeklerinin yanında da brokoli, tüketebileceğiniz sağlıklı ve lezzetli sebzelerden birisidir.

15. Salatalık

Sebzeler arasında su oranı en fazla olan salatalık, 100 gramında 16 kalori bulundurur. Bu sebeple de ne kadar yerseniz yiyin kalorisiz yiyecekler listesinin altın sebzesi olan salatalık, size kilo aldırmayacak bir besin türüdür. Günün her öğünü gönül rahatlığı ile sınırsız bir şekilde tüketebilirsiniz.

Ayrıca salatalık, cildinize faydalı olan birçok minerali içinde barındırır. Dolayısıyla da salatalık tüketimi vücut sağlığınızın yanı sıra cilt sağlığınız için de son derece önemlidir.

16. Ananas

Sağlıklı ve lezzetli beslenirken aynı zamanda kilo vermek ya da kilolarınızı kontrol altında tutmak istiyorsanız kalorisiz yiyecekler arasında ananası mutlaka tüketmelisiniz. Ananas, içerisinde bromelain öz suyu barındıran ender tropikal meyvelerden birisidir.

İçindeki bu bromelain öz suyu sayesinde vücudunuzdaki yağlar daha hızlı bir şekilde parçalanır ve kilo verme sürecinizi hızlı ve sağlıklı hale getirir.

17. Pancar

Demir ve antioksidan kaynağı olan pancar, herkes tarafından çok sevilen bir besin olmasa da kalorisiz yiyecekler arasında en sağlıklı yiyecekler olarak biliniyor. Farklı şekillerde tüketebileceğiniz pancarı, eğer turşu sevenlerdenseniz mutlaka turşu şeklinde tüketmelisiniz.

100 gram pancar içinde sadece 43 kalori olduğunuzu düşündüğümüzde tüketebileceğiniz kalorisiz yiyecekler listesinde pancarın mutlaka yer alması gerektiğini söyleyebiliriz.

18. Portakal

C vitamini deposu olarak bildiğimiz portakalın aynı zamanda kalorisiz yiyecekler arasında yer aldığını da söylememiz mümkündür. Eğer vitamin değerleri yüksek ve aynı zamanda kalorisi en düşük olan meyveler arıyorsanız portakal, 100 gramında sadece 47 kalori bulunduran bir meyve olarak tercihiniz olabilir.

Bağışıklık sistemini güçlendiren ve DNA hasarı üzerinde onarıcı etkisi olan portakal, en düşük kalorili meyveler listesinde ilk sıralarda yer alıyor.

19. Greyfurt

Tıpkı portakal gibi C vitamini ve lif bakımından adeta depo görevi gören greyfurt, kalorisiz yiyecekler arasında 100 gramında 42 kalori barındırmasıyla ilk sıralarda yer alıyor. Metabolizmayı seri bir şekilde hızlandıran greyfurt, aynı zamanda kilo vermenizi sağlıklı ve hızlı bir sürece dönüştürür.

20. Kereviz Sapı

İçinde yüksek oranda luteolin bulunduran kereviz, aynı zamanda yüksek lifli ve sulu olan kalorisiz yiyecekler arasında yer alır. Luteolin yoğunluğu sayesinde kanser riskine karşı büyük bir savaşçı olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.

100 gram kereviz sapında sadece 16 kalori olması ise kereviz sapını bir gün içerisinde istediğiniz kadar tüketebileceğiniz özgür bir yiyecek olduğunu da göstermektedir.

21. Patlıcan

Bir porsiyonunda 24 kalori bulunduran patlıcan, sağlıklı ve bir o kadar da kilo vermeye yardımcı olan kalorisiz yiyecekler olarak karşımıza çıkan sebzelerden birisidir. Izgara, yemek ya da salata olarak tüketebileceğiniz patlıcanı, diyet programlarınıza gönül rahatlığı ile ekleyebilirsiniz.

22. Lahana

Kalorisi en düşük hatta kalorisiz yiyecekler olarak ele alabileceğimiz sebzelerden birisi de şüphesiz lahana yaprağıdır. Potasyum, lif ve C vitamini yönünden zengin olan lahananın 100 gramında sadece 25 kalori vardır.

Kilo kontrolü ve sağlıklı beslenme konusunda güvenle tüketebileceğiniz lahana, aynı zamanda idrar kesesi kanseri prostat kanseri ve kolon kanseri başta olmak üzere birçok kanser hastalığı ile savaşan bir numaralı sebzedir.

23. Ton Balığı

İsterseniz salata ile ya da isterseniz sade tüketebileceğiniz ton balığı, özellikle diyet listelerinin baş tacı olan kalorisiz yiyecekler arasında yer alıyor. Protein zengini olan ton balığını, isterseniz atıştırmalık isterseniz de doyurucu bir öğün yemeği olarak tüketebilirsiniz.

24. Karpuz

Kavurucu yaz günlerinde hemen hemen herkesin severek tükettiği serinletici meyvelerin başında karpuz geliyor. Kimi insanlar, karpuzun kilo aldırıcı özelliğinin olduğunu söylese de bu durumun aslı yoktur.

Nitekim 100 gramında sadece 30 kalori bulunduran karpuzu, günlük olarak 6 dilim tükettiğinize metabolizmanızı hızlandırarak vücuttaki toksinlerin hızlı bir şekilde idrar yolu ile dışarı atılmasını sağlar. Eğer su oranı yüksek ve sağlıklı atıştırmalık olarak kalorisiz yiyecekler arıyorsanız mutlaka yaz aylarında günlük karpuz tüketmelisiniz.

25. Yoğurt – Maydanoz İkilisi

Yoğurt, protein ve kalsiyum bakımından zengin bir besin olarak hem besleyici hem de yağ yakıcı kalorisiz yiyecekler arasında yer alıyor. Bununla birlikte maydanozun antioksidan etkisi ile karıştığında özellikle gece yatmadan tüketebileceğiniz hem tok tutan hem de ödem atan mucizevi bir besin haline gelmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!