featured

Kansere Çare Olabilecek İlaç : Kanser Hücresini Yağa Dönüştürüyor

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kanser tedavisi gören birçok hasta, yaşadıkları bu hastalığın ve tedavi sürecinin olumsuz sonuçları karşısında çaresiz kalmakta ve kanseri yenen ilaç üretilmesi için ümitle beklemektedir. Kanser hastalarına müjde olabilecek haberi İsviçreli bilim insanları verdi! Bu ilaç, kanser hücrelerini zararsız yağ hücrelerine dönüştürüyor!

Kanser Hücrelerini Yağa Dönüştüren İlaç Bulundu 

İsviçreli bilim insanları kanser hücrelerini yağa dönüştüren ilaç bulduklarını belirtirken, yaptığı çalışmaları anlattı. 

Kanser hücrelerini zararsız yağ hücrelerine dönüştürme fikri, kanser hastalığı nedeni olan zararlı hücrelerin vücudun diğer bölümlerine yayılmasına engel olabilir. Kanser hücrelerinin uyum sürecinde yani plastisite sürecinde gösterdikleri davranışları inceleyen bilim insanları, fareler üzerinde yaptıkları deneyde meme kanseri hücrelerini yağ hücrelerine dönüştürmeyi başardı. 

Kanser Hücrelerine Etki Edecek Bir Çözüm Bulundu

İsviçreli bilim insanları, kanser hücrelerini yağ hücresine dönüştürme amacı için ABD Gıda ve İlaç Yönetimi (FDA) tarafından insanlar üzerinde kullanılmasının izin verildiği iki ilacı birleştirdiler. Bu yeni karışım ile tüm kanser hücreleri yağ hücresine dönüşmese de uygulamanın yapıldığı hücrelerin bir kısmına etki ettiği görüldü. 

FDA Onaylı İlaçlar Kullanılıyor

Araştırma sırasında FDA onaylı iki ilacın kullanılıyor olması, sürecin çok daha hızlı ilerleme şansının olduğunu göstermektedir. Araştırmacılar Cancer Cell dergisine verdikleri makalede bu yeni karışımın insanlar için de uygulanma ihtimali olduğunu ifade ettiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!