featured

Kaş Yaptırma Yöntemleri Neler? 2022 Kaş Yaptırma Fiyatları Ne Kadar?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kaş yaptırma günümüzde sadece kadınların değil erkeklerin de başvurduğu yöntemler arasında bulunmaktadır. Kişilerin sahip olduğu kaşları istenilen görünüme kavuşturmak hedeflenir.

Özellikle doğuştan gelen seyrek kaşlar, makyaja bağlı olarak ortaya çıkan dökülmeler sonucunda kaşın yapısında bozulmalar meydana gelir. Meydana gelen bu bozuklukları ortadan kaldırmak adına yeni metotlar uygulanır.

Günümüzde kaş yaptırma yöntemleri birden fazla yöntemle ele alınır. Burada kişinin elde etmek istediği sonuçlara bağlı olarak tercih yapması gerekecektir.

Size uygun kaş yaptırma yöntemleri neler inceleyerek kararınızı verebilirsiniz. İşte o yöntemler ve kaş yaptırmak adına bilmeniz gerekenler!

Kaş Yaptırma Yöntemleri Hangileri?

Günümüzde kaş yapısından hoşlanmayanlar için birden fazla kaş yaptırma yöntemi bulunmaktadır. Kaş tasarımı olarak adlandırılan bu kısımda siz de dilediğiniz kaşlara kavuşabilirsiniz.

Yüz tipinize, mizacınıza uygun olacak şekilde birden fazla kaş yönteminden bahsedilebilir. Her birisi kendi içinde değişik uygulamalara sahiptir.

İnceledikten sonra uygun bulduğunuz yöntem için bir uzmana başvurabilirsiniz.

1- Kaş Lifting

Kirpik lifting en genel yöntemi olarak bilinse de kaş lifting uygulaması da vardır. Kaş lifting uygulaması en sık tercih edilen yöntemlerden birisidir. Özellikle düşük kaş yapısına sahip olanların tercihi olmaktadır.

Bu uygulamada kişinin kaş yapısına ekstra bir uygulama yapmadan var olan kaşların şekillendirilmesi sağlanır. Yine de kaş yaptırma teknikleri arasında bulunarak farklı bir şekille oluşturulur.

Uygulama 1 saat kadar sürmektedir. Uygulama şekli önce kaşların temizlenmesi ve taranmasıyla gerçekleşir.

Daha sonra şekil konusunda kişiyle karar verilir. Hedeflenen yönteme ulaşmak adına kaşların dizaynı yapılır. Özel vitamin ve karışımlar kaşlara sürülerek bakım yapılır.

En son kaşların sabitlenmesine geçilir. Sabitlenen kaşların keratin bakımıyla da sürekli aynı şekilde kalması sağlanır.

2- Kaş Yaptırma Microblading

Microblading işlemi hem kaş hem de kirpik için tercih edilmektedir. Özellikle kişilerin seyrek kaşlı olmasından tercihlerden birisi haline gelir.

Zira kaş yaptırma teknikleri arasında bu yöntem kişinin kaşlarına doğrudan müdahale ve kaş tasarımı konusunda en etkili olandır. Müdahaleler daha fazla yapıldığından şekillendirme olasılığı da artacaktır.

Microblading kıl tekniği işlemi olarak da geçer. Kişinin var olan kaşlarına doğal kaşlar çizilerek doldurma işlemi gerçekleştirilir.

Dövme gibi değildir, normal boyamadan da farklıdır. Doğal yapısıyla bulunmasından dolayı daha gerçekçi duracaktır. Dövmeden farkı da daha yüzeysel uygulama yapılmasıdır.

Kaş yaptırma teknikleri arasındaki Microblading, daha kesin sonuçlar alınmasını sağlar. Özellikle doğru bir uzmanla çalışırsanız hedeflediğiniz kaşlarınıza daha kısa sürede ulaşabilirsiniz.

3- Genel Kaş Bakımı

Kaşlarınızın yoğunluğu yerindeyse ve yapılacak kaş bakımlarıyla toparlanacaksa ekstra bir kaş eklemesine gerek yoktur. Daha kısa sürede doğal kaşlarınıza müdahale edilmesi doğru olacaktır.

Kaş bakımı da tam olarak bunun için oluşturulmuş bir yöntemdir. Kişilerin var olan kaşlarının artmasını sağlamak, doğru şekil vermek adına tercih edilir.

Bitkisel özel aromalardan ve özlerden oluşturulan karışımlar kişinin kaşlarına uygulanır. Uygulama süresi 30 dakika ile 1 saat arasında değişiklik gösterebilir.

Düzenli yaptırılacak kaş bakımları sayesinde microblading gibi kaş yaptırma teknikleri uygulamasına gerek kalmaz. Ufak dokunuşlarla kaşlarınızın yapısını değiştirebilirsiniz.

4- Kalıcı Kaş Boyama

Sık sık tercih edilse de uzmanlar tarafından çok fazla önerilmeyen yöntemlerden birisidir. Kaş boyama olarak görebileceğiniz gibi kaş botoksu olarak da adlandırıldığı yerler vardır. Botoks ile kaş kaldırma yöntemi gibi hacim verir. 

Bu yöntemde saç boyar gibi kaşlarınızın boyanması sağlanır. Dezavantajları vardır. Bunlardan birisi boyanın tonunun ayarlanmaması sonucunda çok keskin kaş hatlarına sahip olmaktadır.

Eğer bu durum oluşursa sizi olduğunuzdan daha yaşlı gösterebilir. Diğer bir durumu ise kaşlarınızdaki boyaların belirli bir süre sonunda akmasıdır. Bu da işlemin sürekli olarak daha sık tekrarlanmasına sebep olacaktır.

Kalıcı Kaş Yaptıranlar Kimler Olmalı?

Kalıcı kaş yaptırma teknikleri arasından dilediğinizi yaptırabilirsiniz. Bu işlemlerden herhangi birisini yaptıranların genelde ortak özelliklere sahip olduğu görülüyor.

Hamilelik, emzirme dönemi, ciddi cilt sorunları yaşamıyor ve on sekiz yaşından büyükseniz rahatlıkla bahsedilen metotları uygulatabilirsiniz.

Genellikle bu işlemlere başvuran kişilerin tahmin ettiğiniz üzere sorunları kaşlarıyla ilgilidir. Eğer:

Kaşlarınız seyrekse,Kaş boyutlarınız eşit değilse,Ciddi boşluklar bulunuyorsa,Pigment olarak çok zayıf kalıyorsa,Şekli istediğiniz düzeyde değilse,Kaş yapınız genel olarak düşük duruyorsa ve kaşlarınızdan genel olarak memnun değilseniz siz de yaptırabilirsiniz.

Kalıcı Kaş Yaptırma Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Neler?

Uzman eli altında kalıcı kaş yaptırma teknikleri arasından birisini tercih ettiğinizde uygulama sonrası dikkat etmeniz gerekenler olduğunu bilmelisiniz.

Zira estetik ve güzellik alanında yapılan uygulamaların istenen sonuçları vermesi adına bazı aşamalar mevcuttur.

İlk olarak hangi teknik olursa olsun, kaşlarınızın 1 hafta boyunca ekstra hiçbir işlem görmemesi gerekiyor. Buna makyaj da dahil.

Bununla birlikte uygulanan yöntemin kaşta kalıcılığını arttırmak adına 1 hafta boyunca spor yapmamanız da gerekiyor.

Sauna, hamam gibi ortamların nem dengesi fazla olacağından işlemin boşuna gitmesine sebep olur. Bu aşamada bu tarz nemli ve sıcak yerlerde bulunmamanız gerekir.

24-48 saat arasında değişmekle birlikte kaşlarınıza su değmemesi kaş yaptırma konusunda kesin dikkate alınması gereken bir konudur.

Microblading Kaş Zararları Neler? Kaş Yaptırma Zararları Neler?

Genel anlamda kaş yaptırma zararları yok denecek kadar azdır. Burada zararlar yanlış uzmanın seçilmesine bağlı olarak ortaya çıkmaktadır.

Günümüzde her ne kadar çok yaygın uygulama yapılabilecek noktalar bulunsa da yanlış uzman deneyimi kaşlarınızın iyi olmaktan ziyade olumsuz etkilenmesine sebep olabilir.

Bunlar arasında kötü görünüm, dökülmelerin artması gibi bazı sonuçlar gösterilebilir. Bunun dışında kişilerin zararları anlamında ekstra bir bilgiden bahsetmediğini söylemek mümkün.

Kaş yaptırma uygulaması sonrasında kızarıklık ve hafif şişlik hissedebilirsiniz. Bunlar normal sonuçlardır ve herkeste görülür. Bu bir olumsuzluk, yan etki değildir. Birkaç gün içinde geçeceğini bilmelisiniz.

Kaş Yaptırma Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Kaş yaptırmak konusunda kararlı olan bireylerin araştırdığı ilk konulardan birisi fiyatları olmaktadır. Kaş yaptırma fiyatları birkaç etmene bağlı olarak değişiklik gösterecektir.

Kaş yaptırmak için talep edilen ücretler:

Kişinin kaş profili (yoğunluğu, seyrekliği)Uygulanacak teknik,İstenen/hedeflenen kaş profili,Uygulama yapılacak kliniğin bulunduğu şehir,Uygulama yapacak olan uzmanın tanınırlığına göre belirleme yapılır.

Kalıcı Kaş Fiyatları Neler?

Kalıcı kaş yaptırma fiyatları kendi içerisinde değişiklik gösterse de uygulama yöntemleri arasında karşılaştırma yapmak mümkün olabilmektedir. Listede bahsedilen yöntemler arasında kıyaslama yapıldığında; kaş bakımı ve boyama işlemleri daha uygun fiyatlı olmaktadır.

Microblading ile Kıl Tekniği Kaş Fiyatları 2022

Kaş yaptırmak adına verebileceğiniz en yüksek ücretler Microblading yönteminde gerçekleşmektedir. Bu yöntemde ekstra kaşların belirlenmesi ve kaş yoğunluğunun arttırılmasından ötürü ekstra masraflar çıkar.

Aynı zamanda ortaya çıkacak olan sonuç en profesyonel ve en tatmin edici olduğundan diğer yöntemlere nazaran fiyatların yüksek olduğunu belirtmek mümkündür. Net fiyat almak adına tercih etmeyi düşündüğünüz kliniklerle iletişime geçmeniz daha doğru olacaktır.

YouTube video

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!