Kedi Maması

Kedi Maması

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kediler besin ihtiyacını karşılamak için özel bir besine ihtiyaç duyar. Bu özel besinleri “kedi mamaları” ile alabilirler. Hem doyurucu hem de besleyici olan kedi mamaları, kediler için özel olarak üretilir. Fakat her kedi aynı mamayı kullanmaz. Çünkü kedinin yaşına, türüne, kilosuna ve cinsiyetine göre farklı kedi maması çeşitleri vardır. Kediniz için en iyi kedi maması tercihini yapmak istiyorsanız bu çeşitlerin içeriklerini incelemek faydalı olabilir. Öyle ki her kedi maması kendine göre bir özelliğe sahiptir. Hazırlanış aşaması gibi pek çok konuda farklılıklar gösterebilir.

Kedi Maması

Kedi Mamaları Çeşitleri Nelerdir?

Kedi maması çeşitlerini kısaca şu şekilde çeşitlendirebiliriz:

•           Yavru kedi maması (0-12 ay),

•           Yetişkin kedi maması (1-7 yaş),

•           Kısırlaştırılmış kedi maması,

•           Yaşlı kedi maması,

•           Tahılsız kedi maması,

•           Özel ırk kedi maması,

•           Light kedi maması,

•           Hairball kedi maması

Mamaların çeşitlere ayrılması en uygun kedi maması seçimini yapmanızı da kolaylaştırır. Kedinizin sağlıklı beslenebilmesi için mamasının ona uygun olması gerekir. Şöyle ki; yavru kedi mamaları, 0-12 aylık kediler için kullanılır. Yetişkin kedi mamaları ise 1-7 yaş arasındaki kediler için uygundur. 7 yaşından büyük kediler için de yaşlı kedi mamalarını tercih etmek gerekir.

Yaşlı kedi mamalarının hafif içeriği yaşı ilerlemiş kediler için oldukça uygundur. Kısırlaştırılmış kedi mamaları da adından anlaşıldığı üzere, kısırlaştırılmış kediler için üretilir. Tahılsız kedi mamaları ise tahıl alerjisi bulunan kediler için tercih edilir. Eğer tahıl alerjisi teşhisi konmuş bir kediye sahipseniz buna dikkat etmeniz faydalı olabilir. Özel ırk kedi mamaları da aynı şekilde özel ırka dahil olan kediler için üretilir. Light kedi mamaları ise kilolu kediler için üretilir.

Bu sayede kedinin kilo alması durdurularak, zayıflamaya başlanması sağlanabilir. Hairball kedi maması da uzun tüylü kediler için özel olarak üretilir. Görüldüğü üzere farklı çeşitlere sahip, hem besleyici hem de kaliteli kedi maması için markamama.com’u ziyaret etmeniz avantaj sağlayabilir.

Kedi Maması

Kedi Maması Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Kedi maması seçilirken dikkat edilmesi gerekilen en önemli faktörlerden biri kedinizin yaşıdır. Kedi mamalarının paketinin üzerinde hangi yaş için uygun olduğu belirtilir. Kedinin ihtiyaç duyduğu yağ, vitamin ve protein de değişebilir.

Bu yüzden paket üzerinde belirtilen besin değerlerine dikkat edilebilir. Kedinizin doğru beslenmesine önem veren kedi mama markaları, paketlerinde besin değerine ayrıca yer verir. Kedilerin ihtiyaç duyduğu besinler cinsine göre de değişebilir. Örneğin tüyleri uzun bir kediye sahipseniz malt oranı yüksek kedi mamaları tercih edebilirsiniz.

Çünkü tüyleri uzun kediler tüylerini yutmaya müsait olduğu için sindirim sistemlerinde değişiklikler meydana gelebilir. Dikkat edilmesi gerekilen bir diğer ayrıntı da kedinizin kilosudur. Eğer kediniz kiloluysa diyet mamalar tercih edilebilir.

Fakat zayıf bir kediniz varsa yüksek vitaminli mamalar tercih edilebilir. Son olarak ise; eğer kediniz kısırlaştırılmış ise onlar için özel üretilen kedi mamalarını tercih edebilirsiniz. Kedinizin beslenmesine önem veriyorsanız tercihiniz daima en kaliteli kedi maması olmalıdır.

Kedi Maması

En Uygun Kedi Mama Fiyatları ve Seçenekleri Markamama’da!

Kedi mama fiyatları ürünün çeşidine, markasına ve paketin kaç kilogram olduğuna göre değişiklik gösterebilir. Pahalı veya ucuz kedi maması fark etmeksizin kaliteli her çeşit kedi mamasına markamama.com sayesinde ulaşabilirsiniz.

Bünyesinde pek çok çeşidi ve markayı barındıran markamama.com kedinizin ihtiyaç duyduğu besine daha kolay ulaşmanızı sağlar. Fakat mama kullanımına başlamadan önce uzman görüşüne öncelik vermenizde yarar sağlar. Böylece kediniz için daha sağlıklı bir beslenme planı yapabilirsiniz. Hem en kaliteli hem de en ucuz kedi maması için markamama.com’u ziyaret edebilir ve ihtiyaç duyduğunuz kedi mamalarını sepetinize ekleyebilirsiniz.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!