featured

Kep Adresi Nedir | 8 Madde ile Kep Adresleri Nasıl Alınır | ÖSYM Giriş ve Kep Adresi Hakkında Merak Edilenler

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kep adresi hem öğrenciler hem de işletmeler için önemli bir güvenil bilgi alışveriş platformudur. Kayıtlı elektronik posta adresi üzerinden birçok işleminizi güvenle yapabilirsiniz. E devlet, PTT ve ÖSYM kendi platformlarını takip edebilirsiniz.

Kep ÖSYM Adresi Nedir, Nasıl Alınır | Üniversite Tercihlerinde Zorunlu mu?

ÖSYM kep adresi arayanlar için seçme ve yerleştirme merkezinin [email protected] adresini kullanabilirsiniz Bu alanda üniversite öğrencilerinin tercihlerinde kullanılabilecek olan bir avantaj sağlarsınız. Kep adresi bu alanda zorunlu değildir. Yani tercihleri yapmak için adrese giriş zorunlu tutulmamıştır.

Kayıtlı Elektronik Posta “KEP” Nedir? Kep Adresi Nereden Alınır?

Teknik açıdan güvenli elektronik posta olan “Kayıtlı Elektronik Posta” yasal açıdan geçerli bir hizmettir.  Bu noktada standart elektronik posta SEP sisteminden daha güvenli bir oluşum var olduğu söylenebilir.

Elektronik postanın iletilmesi noktasında garanti amacı vardır.E-imza ve zaman damgası kullanılarak çözümler bulunur.Gönderim esnasında içeriğin değişmediğini kanıtlayan niteliktedir.İletiyi alan kişi kimse olduğu gibi belirtilmektedir.Gönderim zamanının kesin biçimde tespit etme imkanınız olur.Gerekli hallerde kep adresi kesin delil yerine geçebilmektedir.

1. KEP YKS Adresi Nedir?

Kep adresi YKS başvurularında internet ortamından tercihlerinizi göndermenize imkan tanımaktadır. Sınav sonuçlarını alanlar  bu sistemle beraber güvenli bir şekilde tercihlerini mail üzerinden gönderebilmektedir. Salgın sürecinde birçok işlem e devlet ve internet siteleri üzerinden yapıldığı için güvenli belgelerin hazırlık ve gönderilmesine yönelik şifreli sistem kep adresi kullanılabilir.

2. Hukuki Yazışmalar için Kep Adresi

Kayıtlı Elektronik Posta sistemini hukuki yazışmalar için kullanabilirsiniz. Avukatlık büroları, mahkeme evrakları vs. gibi şehir içi veya başka illere, ülkelere göndermeniz gereken evrakları kep üzerinden yapabilirsiniz.

3. KEP Adresi Alma Sayfası Nereden?

KEP adresi alma sayfası  https://basvuru.hs01.kep.tr/online/ sitesi üzerinden yapılabilmektedir. Gereken bilgileri doldurarak işlemleri sürdürebilirsiniz. Ayrıca https://pttkep.gov.tr/kep-hesabimi-nasil-alabilirim/  sayfasından da işlem yapılabilir. Bilgi almak için bu platform faydalı olacaktır.

4. Inter-kep Nedir Ne İşe Yarar?

İnter kep adresi giriş işlemlerini https://www.inter-kep.com.tr/Portal/Account/LogOn sitesinden yapabilirsiniz. Aynı şekilde kep adresi gibi inter kep platformunda da belge paylaşımlarınızda kesin belgeli bir alışveriş yapabilirsiniz.

5. PTT KEP | E-imza Uygulaması

PTT kep adresi alarak elektronik imza doğrultusunda https://pttkep.gov.tr/ sisteminden kurumsal işlemlerinizi yapabilirsiniz.

6. KEP Adres Sistemi Nasıl Çalışır?

Kep adres sisteminin çalışma mantığı eklerle beraber gönderilen evrak için oluşturulmaktadır. Gönderilecek evrak üzerindeki elektronik imza ve zaman damgası kanıtı en önemli bölümdür. Bu iki kanıt sayesinde değişiklik olmadığını karşı tarafa iletmiş olursunuz. Kurumsal bir site üzerinden olmasının nedeni de budur.

İleti hazırlama bölümü KEP iletisi için başlangıç kısmını oluşturmaktadır.PTT tarafından delil oluşturma aşaması kesinleştirme ve değişiklik olmamasını kanıtlama bölümüdür.İleti PTT bünyesinde imzalanarak damgalanır ve bekletilerek gönderilir.

7. Kurumların Kep Adresi Al | E Devlet Sorgulama | Şirket Kep Adresi Sorgulama

Firmalar açısından verilmiş olan linkleri takip ederek kendiniz için güvenli belge nakliyatını kep adresi ile sağlayabilirsiniz. E devlet başvuruları, PTT üzerinden kullanılan sistemlerde zaman kaybetmeden sağlıklı belge paylaşımı mümkündür.  

8. E-Devlet Kep Başvuru Nedir | PTT Kep Adresi ile Optimize İşlemler

E devlet sistemini kullanarak PTT ile bağlantılı şekilde evrak takipleri yapılabilmektedir. https://www.turkiye.gov.tr/ptt-kep platformu üzerinden kendi bilgilerinize göre işlemler sürdürülür.

Elektronik Tebligat sistemine üye olmak isteyenler kurum veya diğer kişiler adına şu belgeleri hazırlamalıdır:Nüfus cüzdanıPasaportSürücü belgesiÜzerinde T.C kimlik numarası olan fotoğraflı ve kimlik yerine geçen  geçici kimlik belgesi ile PTT Merkez Müdürlüğünden başvurularınızı yapabilirsiniz.

YouTube video

Elektronik İmza Nedir, Nasıl Alınır? Kep Giriş E-Devlet Sorgulama

5070 Sayılı Kanun kapsamında elektronik ortamdaki belgede kullanılan kimlik onayı anlamına gelen imza sistemi elektronik imzadır. https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/Elektronik-Imza sitesinde de görüleceği üzere ıslak imza ile eş değer özelliği bulunmaktadır.

Sadece elektronik imza sertifikası dağıtma hakkı olan kurumlar imzalama işlemi yapabilmektedir. Verilen linki takip ederek kep adres işlemlerinizi de sürdürebilirsiniz. Kep adres işlemleri elektronik imza ile bağdaştırılmakta ve delil anlamında önem kazanmaktadır.

1. Elektronik İmza, E imza Nasıl Alınır?   

Elektronik imza almak için  yetkili Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcısı bulmanız gerekmektedir.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından onaylı bir yetkili aranır.Söz konusu e imza almak için www.btk.gov.tr sitesini ziyaret ederek firma listesini değerlendirebilirsiniz.

2. E İmza için Firmalara Nasıl Ulaşılır? İşletme Kep Adresi Öncesi E İmza

https://www.youtube.com/watch?v=pIq0ras1vxQ

Kart sürücü yazılımı kurarak işe başlayabilirsiniz. E imza çalışması için öncelikle bu gerekmektedir. Bunu yapmanızı sağlayan yazılım ise, bir CD ya da uygulama üzerinden gerçekleştirilebilir. Firma internet sitesini de kullanabilirsiniz.

Kurulan program ardından sertifikayla işlem yapılabiliyorsa kullanıma hazır bir durum vardır. Programın amacı, resmi geçerliliği olan şekilde imza atılmasını sağlamaktır. Yani herkesin belge üzerinde işlem yapmasını engelleyen çözüm sağlamış olursunuz. Firma listesinin yönlendirdiği e devlet ile bağlantılı BTK olduğu için güvenle firmaları değerlendirebilirsiniz.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!