kibris-nerede

Kıbrıs Nerede? Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kıbrıs nerede sorusu Akdeniz’in incisi sayılan bu güzel adayı etraflıca anlatmak için bir bahane sayılabilir.  Sıcacık Akdeniz iklimi, berrak denizi, lezzetli mutfağı ve gastronomik zenginliği, görkemli mimarisi, eşsiz kumsalları, tertemiz plajları ve konforlu konaklama seçenekleriyle Kıbrıs, tatil sezonunda en fazla ziyaret edilen lokasyonların başında geliyor.

Tatil rotanızı Kıbrıs’a çevirdiğinizde buradaki gezilip görülecek turistik noktaları rahatça ziyaret edebilmek için özel bir araca ihtiyaç duyabilirsiniz. Kıbrıs’ta özgürce seyahat edebilmeniz için bütçenize ve beklentilerinize en uygun aracı temin etme konusunda destek veren Ercan Havalimanı Araç Kiralama ile istediğiniz aracı kiralayabilir ve gezinizin tadını çıkarabilirsiniz.

Kıbrıs Nerede?

Akdeniz’in mavi suları içinde konumlanan bir ada olan Kıbrıs, göz alıcı kumsalları, berrak denizi, doğal güzellikleri, kültürel mirası, konforlu otelleri, eğlence mekanları, casinoları, renkli gece hayatı ve zengin mutfağı ile her yıl milyonlarca turisti ağırlar.

Tarih boyunca birçok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış olan Kıbrıs, iklimi ve doğal güzelliği ile yerli, yabancı turistlerin dikkatini çekiyor. Keşfedilmeyi bekleyen pek çok tarihi ve kültürel zenginliği içinde barındıran Kıbrıs’ta gezilip görülecek yerler görülmeye değerdir.

Kıbrıs nerede? Kıbrıs, Türkiye’nin 70 kilometre güneyinde ve Suriye’nin yaklaşık 100 kilometre batısında yer alıyor. Güneyinde Mısır, güneybatı yönünde ise İsrail ve Lübnan olan Kıbrıs, Akdeniz’in üçüncü büyük adası olma özelliğini de taşır.

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

kibris-nerede
Kıbrıs Nerede? Kıbrıs’a Nasıl Gidilir?

Kıbrıs’a Nasıl Gidilir? Rotanızı Kıbrıs’a çevirmeyi planlıyorsanız, Kıbrıs’a nasıl gidilir konusunda bilgi edinmeniz önemlidir. Bir ada ülkesi olan Kıbrıs’a ulaşım hava ve deniz yoluyla yapılmaktadır. Kara yolu ile Kıbrıs’a ulaşım mümkün değildir. Hızlı ve pratik olduğu için hava yolu ile ulaşım daha fazla tercih edilmektedir.

Deniz sezonu olduğu için yaz aylarında Kıbrıs’a düzenlenen uçak ve feribot seferleri daha sık aralıklarla gerçekleştirilir. Kış aylarında ise aynı seferler daha uzun aralıklar halinde düzenlenir.

Kıbrıs’a nasıl gidilir sorusuna iki farklı yanıt verebiliriz. Eğer Güney Kıbrıs Rum Cumhuriyeti’ne gidecekseniz Schengen vizesi almanız gerekmektedir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gidecekseniz vize ve herhangi bir farklı prosedür gerçekleştirme zorunluluğunuz yoktur.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Mersin’den deniz yoluyla da ulaşabilirsiniz. Bu yolculuğu 1 ila 1,5 saat arası bir sürede gerçekleştirebilirsiniz.

Kıbrıs’a Ulaşım Seçenekleri

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne hava yolu ve deniz yoluyla ulaşabilirsiniz. Kıbrıs’a ulaşım hava yolu ile gayet kolay ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Hava Yolu

Kıbrıs’a nasıl gidilir? Kuzey Kıbrıs’a hava yolu ile seyahat edebilirsiniz. Kıbrıs Hava Yolları ile Türkiye’den ve dünyanın pek çok yerinden Kıbrıs’a ulaşmak mümkündür. Kuzey Kıbrıs’a ulaşabilmek için tercih edebileceğiniz tek havalimanı olarak Ercan Havaalanı bulunur. Pek çok hava yolu firması aracılığıyla Türkiye ve Avrupa’dan Kuzey Kıbrıs’a ulaşabilirsiniz. Türkiye dışından yapılan uçuşlar ise Türkiye üzerinden aktarma yapılarak gerçekleştirilir.

Deniz Yolu

Kıbrıs’a deniz yoluyla da ulaşım sağlayabilirsiniz. Bunu feribotlar aracılığı ile Girne Limanı üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Feribotlar Mersin veya Alanya’dan hareket ederek Girne Limanı’na ulaşmaktadır. Mersin Taşucu Limanı’ndan hareket ettiğinizde yaklaşık 4 saat içinde Kıbrıs’a ulaşabilirsiniz.

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs arası deniz yolunu 3 farklı rotada seyahat edebilirsiniz.

  1. Girne-Alanya
  2. Girne-Taşucu
  3. Mağusa-Mersin

Mağusa-Mersin arası feribot seferleri haftanın 3 günü gerçekleştirilmektedir.

Taşucu-Girne feribot seferleri haftanın 7 günü yapılmaktadır. Bu seferi, hızlı feribot tercih ederseniz 2 saatte, daha yavaş bir feribot tercih ederseniz 4-5 saat gibi bir sürede tamamlayabilirsiniz. Alanya Girne seferleri ise yaz aylarında yapılmaktadır.

 

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!