featured

Kış Sezonunda Muhafazakar Villa Tatili

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kışın muhafazakar villa tatili yapmak için çok sayıda seçenek ile karşılaşabilirsiniz. Kış tatilini korunaklı muhafazakar villada geçirmek üzere detaylı bir plan yapmak için tatildekirala.com rehberliğinde ilerleyebilirsiniz. Farklı hizmet sağlayıcıların sunduğu muhafazakar kışlık kiralık villa seçeneklerini tarafsız bir biçimde sıralayan Tatildekirala sistemi ile bütçenize ve beklentinize uygun muhafazakar kış tatili seçeneğini hızlı bir biçimde bulabilirsiniz. Peki, kış tatili nasıl olur ve kış tatili planlarken nelere dikkat etmeli? 

Kış Tatili Nasıl Olur?

Yaşadığımız yarım kürede Aralık ayı ile Mart arası kış sezonu olarak kabul ediliyor. Ancak kış tatili için Ekim ayı sezon başlangıcı oluyor. Yaz tatili çok popüler olsa da hatta yaz mevsimi doğrudan tatil kavramı eşleşirse de kış tatili de çok keyifli bir seçenek olabiliyor.

Kış tatili, kimileri için kayak yapmak, kimileri için karda keyifli vakit geçirmek kimileri için de yazın çok kalabalık olan tatil beldelerinin tenhalığının keyfini çıkarmak demek. Kış sezonunda villada muhafazakar tatil için ülkemizin güzel doğası, çok zengin seçenek sunuyor.

Doğu Anadolu’da kar tatili için mükemmel noktalar var ve İç Anadolu’da böyle seçenekler bulmak mümkün. Diğer yandan kar manzarası sevenler için Kapadokya’nın karla örtülü olduğu dönem, Bolu Dağları, Kaz Dağları, Ilgaz Dağı gibi müthiş güzellikler var. Ege Bölgesinde de muazzam bir kış tatili mümkün.

Üstelik çok üşümeden. Kış tatilinin en çekici seçeneklerinden bir olan kaplıcalar da ülkemizin zenginlikleri arasında. Peki, siz nasıl bir kış tatili hayal ediyorsunuz? Ailenizle kayak yapmak, kar ve kış sporları yapmak mı, kar manzarasında keyifle dinlenmek mi, çok da üşümeden kışın ailenizle baş başa kalmak mı yoksa termal imkanları olan bir yerde kaplıca tedavisi mi?

Türkiye’de Kış Tatili yapılacak Yerler Nereleri?

Türkiye’de kış tatili için gidilecek yerler listesi çok uzun. Öncelikle ülkemizin hemen her yerinde kışın tatil yapmak mümkün. Ancak sizin kış tatili beklentiniz, burada önem kazanıyor. Kayak yapmak için Palandöken, Kayseri, Kars, Uludağ gibi bölgeleri tercih edebilir ve buralardaki kayak merkezlerine yakın muhafazakar villalara bakabilirsiniz.

Kışın balayı tatili planlıyor ve eşinizle baş başa romantik vakit geçirmek üzere bir kış tatili villası arıyorsanız; Kapadokya bölgesinin manzarası ya da Uludağ, Bolu Dağlar, Abant, Gölcük, Sapanca muhafazakar villaları mükemmel seçenekler olabilir. Yazın kalabalık olan popüler tatil beldelerinde kışın vakit geçirmek üzere Fethiye, Çeşme, Kalkan muhafazakar villa alternatiflerine bakabilirsiniz. 

Kışın Muhafazakar Villa Kiralarken Nelere Dikkat Etmeli?

Muhafazakar kış tatili için villa kiralama yaparken öncelikle lokasyona karar vermelisiniz. Yukarıda da açıkladığımız üzere tatil planının odaklandığı aktivitelerle size en keyifli tatil fırsatını sunacak lokasyonu belirleyebilirsiniz. Lokasyonu belirledikten sonra da ilgili bölgedeki muhafazakar kış tatili villalarının özelliklerine bakabilirsiniz.

Örneğin villanın genişliği, beklentinize uygun mu sorusu; ilk sorulması gerekenlerden biri. Kalabalık bir grupla ya da ailenizle çıktığınız tatilde sıkış tepiş olmamak için genişlik ve oda sayısı konularına odaklanabilirsiniz. Elbette iki kişilik bir tatilde ya da muhafazakar balayı kış tatilinde oda sayısı önemli olmayabilir. Şömineli villa seçenekleri de kış tatili konaklamasında aranan özellikler arasında yer alıyor.

Şömineli villa seçeneklerine bakarken şöminenin dekor mu yoksa gerçekten yakılabiliyor mu olduğuna da bakın. Pek çok villada izolasyon nedeniyle sadece dekor amaçlı şömine bulunabiliyor. Şömineyi romantik amaçlarla ya da ailece keyifli bir kış sohbeti için tercih edebilirsiniz ama villanın genel ısıtması da iyi olmalı. Nasıl ısındığı konusuna da bakmanız öneriliyor.

Muhafazakar kış villasının manzarası da özellikle balayı çiftleri için önemli. Kahvaltı ederken, kahvenizi yudumlarken ya da dinlenirken villa balkonunda, penceresinden güzel bir manzaraya bakmak, tatilde olduğunuz hissini güçlendirecektir. Bahçesi olan villalar, her zaman daha keyifli bir tatil alternatifi sunar.

Özellikle kalabalık şehirlerde küçük dairelerde sıkışıp kalan insanlar için tatilde güzel bir bahçenin sunduğu özgürlük alanı, önemli bir dinlenme sebebi olabiliyor. Bunlara ek olarak lüks muhafazakar kış villalarında buhar odası, hamam, sauna, termal kaynaktan gelen banyo suyu gibi özellikler de bulunabiliyor. 

Tatildekirala muhafazakar villa seçeneklerine bakarak aradığınızı hızlıca bulabilirsiniz. Çok geniş bir kiralık muhafazakar villa seçeneğine erişim sağlayan tatildekirala.com rehberliğinde avantajlı fiyatlarla kış tatili planlayabilirsiniz. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!