Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir | Kızıl Goncalar Dizisine Neden Ceza Verildi?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızıl Goncalar dizisi konusu ile Televizyon dizileri içerisine bomba gibi düştü. Özgü Namal ve Özcan Deniz’i yeniden ekranlarda buluşturan dizinin oldukça ilginç bir konusu bulunuyor. Kızılcık Şerbeti sonrasında ilk kez seküler ve mutaassıp aileleri karşı karşıya getiren Kızıl Goncalar dizisi konusu ne? Fox TV Kızıl Goncalar dizisi oyuncuları kimler? Detaylara yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Ne? Kızıl Goncalar Dizisi Ne Zaman Başladı?

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi konusu ile ilgili bilgi vermeden önce genel bir başlangıç yapalım. Gündemde Kızıl Goncalar 2 bölüm fragmanı, Kızıl Goncalar 2. Bölüm izle gibi birçok paylaşım bulunuyor. Henüz iki bölümü yayınlanan dizisinin 3. Bölümünün fragmanı yayınlandı. Kızıl Goncalar 3 bölüm fragman bilgisi için buraya göz atabilirsiniz.

Kızıl Goncalar izle için burayı detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

1- Kızıl Goncalar Dizisi Yeni Bölüm Ne Zaman?

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi Fox TV’de yayınlanıyor. Pazartesi günleri yayınlanan dizisinin 08 Ocak 2024’te 3. Bölümü yayınlanacak. Bu hafta Pazartesi günü ise Yılbaşı sonrası resmi tatil nedeniyle yayınlanmayacağı belirtildi.

2- Kızıl Goncalar Dizisi Hangi Yapım Şirketine Ait?

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi konusu gerçek bir hayat hikayesinden alıntılanmıştır. Bu nedenle dizi oldukça ilgi görerek merak uyandırdı. Gold film etiketi ile ekranlarda geniş yer bulan dizinin yapımcılığını Faruk Turgut, senaristliğini ise Şükrü Necati Şahin üstleniyor.

3- Kızıl Goncalar Dizisi Hangi Tarikat Anlatıyor?

Dizi başrol karakterleri olan Levent ile Meryem’in karşılaşmasını anlatıyor. Meryem, dizide bir tarikata üye olarak gösteriliyor. Dizide var olan tarikatlara atıf yapılmak istenmediğinden hayali bir tarikat işlenmiş.

İsmine ise Faniler tarikatı adı verilmiş. Yani tarikatın inançları, gelenek ve göreneklerinin tamamen bir hayal ürünü olduğunun altını çizmek gerekiyor.

4- Kızıl Goncalar Dizisi Nerede Çekiliyor?

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu NedirKızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi konusu ne? Dizi nerede çekiliyor? Dizinin ilk bölümleri Van’da çekilmişti. İlerleyen bölümlerin ise İstanbul’da çekileceği belirtiliyordu. Dizi gerekli durumlara göre İstanbul- Van arasında çekilecek gibi görünüyor.

5- Kızıl Goncalar Dizisinin Konusu Ne? Kızıl Goncalar Dizisi Oyuncuları Kimlerdir?

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu NedirKızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir
Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisinin konusu kadar oyuncularının da büyük ilgi gördüğünü söyleyebiliriz. Dizide Atatürkçü Levent ile tarikat mensubu olduğu bilinen Meryem sık sık karşı karşıya gelecek. Farklı inanışları ve yaşam tarzları bulunan ikili ortak bir payda olan evlat kavramında bir araya gelecekler. Birbirlerine destek olurken, yaşamları da bir hayli değişkenlik gösterecek. Önemli isimleri bir araya getiren dizinin oyuncuları ve hayat verdiği karakterler şu şekilde;

A) Özcan Deniz

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Özcan Deniz uzun yıllardır ekranlarda yer almıyordu. Bu dizi ile yeniden ekran karşısına geçen oyuncu seküler bir karakter olarak öne çıkan hekim Levent’i canlandıracak.

B) Özgü Namal

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Dizi ile ekranlara yeniden dönüş yapan bir diğer isim ise Özgü Namal oldu. Eşinin ölümünden sonra uzun yıllardır göremediğimiz oyuncu, bambaşka bir rolle akıllara kazındı.

Kapalı bir karakter olan Meryem Tezel’i canlandıran oyuncu, dizi çekimleri için kapandı. Bir tarikat mensubu olan Meryem’i canlandıran Özgü Namal, dizinin ilk bölümleri ile izleyiciden tam not almayı başardı.

C) Cüneyd Güneş

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Bir diğer tarikat mensubu olan Cüneyd karakterini canlandıran Mert Yazıcıoğlu, sıradışı rolüyle hayranlık uyandırdı. Farklı bir görünüm sunan oyuncu dizideki karakterini çok sevdiğinin altını çiziyor. Dizinin tarikat üyelerinden olan Cüneyd’in hayatı psikiyatr Levent, Zeynep ve Meryem ile bambaşka bir  tarafa evrilecek.

D) Erkan Avcı

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi konusu bakımından bir tarikatı ele alıyordu. Dizinin oyuncularından olan Erkan Avcı ise tarikat sözcüsü olan Sadi Hüdayi karakterini canlandıracak. Dizide Feyza’nın babası olan bu karakter Hesna’nın da eşi olacak.

E) Hazal Türesan

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Dizinin karakterlerinden olan Hazal Türesan Beste karakteri ile ekranlardaki yerini alacak. Levent’in eşi olan Beste’nin hayatı Meryem’in gelişi ile adeta tepetaklak olacak.

Oyuncu Hazal Türesan kimdir merak ediyorsanız yazımızı mutlaka incelemelisiniz.

F) Şerif Erol

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Dizinin oyuncu kadrosunda yer alan Erol’un rolü ise Suavi Alkanlı olacak. Dizide Levent ile Hande’nin babası olarak göreceğimiz karakter aynı zamanda kariyeri başarılarla dolu bir akademisyendir. Ancak hastalığı onu işinden ve de yaşamından etmiştir.

G) Duygu Sarışın

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi konusu itibariyle göreceğimiz bir diğer ünlü isim ise Duygu Sarışındır. Dizide Hande olarak göreceğimiz oyuncu, dizi gereği Levent’in kız kardeşi olacak. Aynı zamanda gazeteci olan bu karakter, Meryem ve Zeynep sayesinde çok merak ettiği bir dünyaya adım atacaktır.

H) Selen Öztürk

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Dizinin tarikat hanımannesi olarak göreceğimiz oyuncunun karakteri Hesna olacak. Sadi’nin eşi olan Hesna, Meryem’in gelişinden hiç hoşnut olmayacaktır. Öyle ki onların gelişi ile hemen saf tutacaktır.

I) Kızıl Goncalar Dizisi Konusu ile İlgi Görüyor! Mina Demirtaş Hangi Rolde?

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi konusu ile büyük ilgi görüyor. Dizinin önemli isimlerinden biri olacak Mina Demirtaş Zeynep Tezel rolündedir. Meryem’in kızı olan Zeynep hiç okula gitmemiş ve hiç büyük bir şehirde yaşamamıştır. İstanbul’a gelişi ile ilkleri tadacak olan bu karakter yeni hayatını fazlasıyla sevecektir.

K) Tuğrul Tülek

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Oyuncu Tuğrul Tülek, Levent’in en yakın arkadaşı Seçkin’i canlandıracak. Materyalist bir yaşam tarzı olan bu karakter aslında hiçbir şeyi ciddiye almayan, gelişigüzel bir yaşamı bulunan birisidir. Dizide onunda ilginç bir değişim yaşadığını gözlemleyebileceğiz.

6- Kızıl Goncalar Dizisine Neden Ceza Verildi? Kızıl Goncalar Yasaklandı mı?

Kızıl Goncalar Dizisi Konusu Nedir

Kızıl Goncalar dizisi konusu itibariyle sosyal medya üzerinde büyük yankı uyandırdı. Yayınlanmasından kısa bir süre sonra Rtük tarafından incelenen dizi hakkında önemli kararlar alındı.

Rtük dizinin bazı sahnelerinde milli ve manevi değerlere aykırılık olduğunu ileri sürerek, yüzde üç para cezası yaptırımında bulundu. Bunun yanı sıra dizi 2 kez program durdurma cezası da aldı. Dizinin cezasının onanması halinde, 2 hafta yayınlanmaması bekleniyor.

Kızıl Goncalar dizisi konusu ve bazı sahnelerinin yanı sıra aldığı bu cezalar ile gündemi epey meşgul etti. Buda dizinin izleyici üzerinde merak uyandırmasını sağladı. Dizi günlerdir Youtube Trendler listesinde en çok izlenen diziler arasında yer alıyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!