Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır, kızlık zarı dikimi anlaşılır mı, himenoplasti kızlık zarı diktirme sonrası süreç nasıldır sorularının cevapları ailesel, sosyal ve psikolojik gibi nedenlerle merak ediliyor. Çünkü bazı toplumlarda, özellikle bekaret oldukça önemli ve Türkiye de bu toplumlardan biri…

Bu yazıda neler var?

Dolayısı ile sosyal yaşamda bu soruları bir başkasına soramayacak internet kullanıcıları, online ortamlarda kızlık zarı dikimi nasıl yapılır, kızlık zarı dikimi fiyatı ne kadar gibi konularda sık araştırma yapıyor. Biz de bu yazımızda kızlık zarı diktirme olarak bilinen Hymenoplasti (himenoplasti) konusunu ele aldık, kızlık zarı dikimi nasıl yapılır sorusuna yanıt verdik ve internette en çok aratılan soruları yanıtladık… İşte, kızlık zarı onarımı ile ilgili bilinmesi gerekenler…

Kızlık Zarı Dikimi Nedir?

Kızlık zarı dikimi operasyonu; genital estetik uygulamalarından biridir. Cinsel ilişki sonrası kızlık zarının bozulması nedeniyle yapılır. Bu işlem, kadınların ilk defa cinsel ilişkiye giriyormuş gibi kanama yaşamasını sağlar. Yani; hymenoplati operasyonu, ilk cinsel birleşmesinin taklidinin yapılmasını sağlar. Kızlık zarı dikim operasyonu; kızlık zarı onarımı, bekaret tamiri, himenoplasti, hymenoplasti gibi isimlerle de adlandırılır.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Kızlık Zarı Onarımı Neden Yapılır?

Kadınların kızlık zarı onarımı ihtiyacı çeşitli nedenlerden dolayı kaynaklanabilir. Pişmanlık duyulan cinsel ilişki, evlenmeden yaşanan cinsel ilişki, istenmeden yaşanan cinsel ilişki, genital bölgenin darbe alması nedeniyle kızlık zarının hasar alması, kadınların himeoplasti operasyonu olmasına neden olabilir.

Kısacası; himenoplasti operasyonuna duyulan ihtiyaç ailevi, sosyal ya da psikolojik nedenlere dayanabilir. Günümüzde pek çok kadın evlilik öncesi yaşadığı cinsel deneyimin, evliliğine olumsuz etki etmemesi amacıyla kızlık zarı diktirme ameliyatı yöntemlerini tercih eder.

Kızlık Zarı Dikimi Çeşitleri Nelerdir?

Kızlık zarı onarımı işlemi tek tip değildir ve iki farklı şekilde yapılır. Himenoplasti çeşitleri şunlardır:

  1. Geçici Himenoplasti (Geçici Kızlık Zarı Onarımı)
  2. Kalıcı Himenoplasti (Kalıcı Kızlık Zarı Onarımı)

Kalıcı himenoplasti, işlem sonrası istenildiği zaman ilk cinsel ilişkiye girilmesine olanak tanıyan, uzun soluklu bir operasyondur. Geçici himenoplasti ise işlem sonrası en geç 7-10 gün içinde cinsel ilişkiye girilmesine olanak tanıyan kısa soluklu bir operasyondur.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Çeşitleri olduğu için kızlık zarı dikimi nasıl yapılır, kızlık zarı dikimi fiyatları, kızlık zarı dikimi sonrası ilişkiye ne zaman girilir gibi soruların cevabı değişmektedir. Kalıcı ve geçici kızlık zarı onarımının ikisi de cerrahi olarak yapılır. Yazımızın bu kısmında kızlık zarı dikimi nasıl yapılır sorularına tek tek cevap vereceğiz…

1- Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Kalıcı kızlık zarı dikimi ‘’Flep yöntemi’’ ile yaygın olarak yapılır. Bu yöntemde vajina alt duvarından doku parçası çıkartılır ve vajina yan duvarlarına dikilir. Bu sayede vajinal giriş daraltılır ve ilk cinsel birleşmede oluşturulan bu doku parçası delinir. Bunun sonucunda da bir nevi yırtılma gerçekleştiği için kanama yaşanır.

Kalıcı kızlık zarı onarımı yöntemlerinden bir diğeri de mikro cerrahidir. Mikro cerrahi ile yapılan bekaret tamirinde öncelikle kızlık zarının yırtık parçaları kesilir ve ardından bir araya getirilerek dikilir. Ancak bu yöntem daha çok ilişki sonrası ilk 48 saat içinde bekaret tamiri için başvuran hastalara uygundur.

a- Flep Yöntemi ile Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Ne Kadar Sürer?

Flep yöntemiyle yapılan kalıcı himenoplasti operasyonu genellikle maksimum 30 dakika sürmektedir. Çoğunlukla hastalara lokal anestezi yapılır ancak isteğe göre genel anestezi de yapılabilir.

b- Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Ne Zaman Yapılmalı?

Kalıcı kızlık zarı diktirme operasyonu, taklit edilmesi planlanan ilk cinsel ilişkiden uzun süre önce yapılabilmektedir. Kalıcı olduğundan, ne kadar süre sonra ilişkiye girileceğinin önemi yoktur. Dolayısı ise bu bekaret tamiri yöntemi, evlilik tarihi belli olmayan kadınlar için daha uygundur. Ancak operasyon esnasında adet döneminde olunmaması gerekir.

c- Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Ne Zaman İlişkiye Girilir?

Kalıcı hymenoplasti sonrası istenilen herhangi bir zamanda ilişkiye girilebilir.

d- Kalıcı Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı Ne Kadar?

Kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı uygulanacak olan yönteme göre değişkenlik gösterir. Ayrıca hekimin ya da hastanenin fiyat politikası da değişkendir, bu nedenle genel bir fiyatlandırmadan bahsedilemez. Ancak bu yazının hazırlandığı tarihte kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatı araştırması yapıldığında 4.000TL’den başladığı çeşitli internet sitelerinde tespit edilmiştir.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

2- Geçici Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır?

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır araştırması yapan pek çok kişi, geçici himenoplasti hakkında da çeşitli sorulara cevap aramaktadır. Geçici kızlık zarı onarımı işleminde vajina içine dikişler atılır ve vajina girişi daraltılır. Bu sayede geçici hymenoplasti sonrası ilk ilişkide kanama gerçekleşir.

a- Geçici Kızlık Zarı Onarımı Ne Kadar Sürer?

Geçici himenoplasti işlemi yaklaşık olarak 10 dakika kadar sürer. Hastalara bölgesel uyuşturma yani lokal anestezi yapılır ve acı hissi yaşanmaz.

b- Geçici Kızlık Zarı Dikimi Ne Zaman Yapılmalı?

Geçici kızlık zarı onarımı evlilik tarihi önceden belli ya da ilişkiye girilecek zamanı önceden belli olan kişiler için uygundur. Genel olarak planlanan ilişki tarihinden bir hafta önce yapılması tavsiye edilir. Bir haftadan sonra operasyonun başarı şansı yani kanamanın gerçekleşmesi şansı düşer.

c- Geçici Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Ne Zaman İlişkiye Girilir?

Geçici kızlık zarı diktirme ameliyatı sonrasında bir hafta içinde cinsel ilişkiye girilmesi gerekmektedir. Bir haftadan sonra süre uzadıkça başarı oranı düşecektir.

d- Geçici Kızlık Zarı Dikimi Fiyatı Ne Kadar?

Geçici kızlık zarı dikimi fiyatı da değişkendir. Ancak geçici kızlık zarı dikimi fiyatı, kalıcı kızlık zarı dikimi fiyatından daha ucuzdur çünkü bu işlem daha kolaydır.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Kızlık Zarı Diktirme Ameliyatı Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Kızlık zarı diktirme ameliyatı sonrası dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Kalıcı bekaret zarı onarımı sonrasında 6 hafta kadar havuza girilmemelidir
  • Kalıcı himenoplasti operasyonu sonrası 3 haftadan önce denize girilmemelidir ve ıslak mayo ile uzun süre kalınmamalıdır
  • İyileşme süresi tamamlanıncaya kadar genital bölgenin terlemesine neden olacak kıyafetler giyilmemelidir
  • Kalıcı ve geçici himenoplasti sonrası ortak tuvaletler kullanılmamalıdır
  • İyileşme süresi tamamlanıncaya dek alaturka değil; alafranga tuvalet tercih edilmelidir
  • Doktor tarafından reçete edilen ilaçlar aksatılmadan kullanılmalıdır

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır ile İlgili En Çok Sorulan Sorular ve Cevapları

Kızlık zarı dikimi nasıl yapılır konusu kapsamında pek çok soruya da yanıt internet ortamında aranmaktadır. Yazımızın bu kısmında geçici ve kalıcı kızlık zarı diktirme ameliyatı ile ilgili sorular ile cevaplarına yer verdik…

1- Kızlık Zarı Nerede?

Kızlık zarı olarak bilinen vajinaya ilk girişte bozulan doku, vajinanın 2-3 cm içerisindedir. Yaklaşık olarak da 1.5-2 mm kalınlığa sahiptir.

2- Kızlık Zarının Bozulduğu Anlaşılır mı?

Temel olarak kızlık zarı dokusunun bozulduğu sadece jinkolojik muayene ile anlaşılabilir ve bu amaçla yapılan muayeneye bekaret kontrolü adı verilir. Bekaret muayenesi dışında kimse tarafından kızlık zarının bozulduğu anlaşılamaz.

Ancak toplumun genel yanılgısı; kadınlarda ilk defa cinsel ilişkiye girildiğinde kanama gerçekleşmesi gerektiğidir. Oysa ki ilk cinsel deneyimde kanamanın gerçekleşmemesi de esnekliğe bağlı olarak mümkündür. Bazı erkekler özellikle evliliğin ilk gecesi kanama olmadığında, eşlerinin ‘’bakire’’ olmadığını düşünebilir ve bu nedenle kızlık zarının bozulduğunu düşünebilir. Ancak jinekolojik muayene yapılmadığı sürece kesinlikle bir başkası tarafından bu yargıya varılamaz.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

3- Kızlık Zarı Dikimi Kaç Yaşında Olur? Kimler Kızlık Zarı Diktirebilir?

Bekaret zarı dikimi yasal bir operasyondur ve yasak değildir. 18 yaşını dolduran her kadın kızlık zarı diktirme işlemi yaptırabilir.

4- Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

Hymenoplasti yani kızlık zarı diktirme işlemi sonrası jinekolojik muayene yapılmadığı sürece başka biri tarafından anlaşılması mümkün değildir.

5- Kızlık Zarı Hangi Durumlarda Dikilir?

Bekaret tamiri işlemi, 18 yaşını doldurmuş kadınların neden belirtmeksizin istediği her durumda yaptırabileceği yasal bir işlemdir. Dolayısı ile pişmanlık duyulan, istenmeyen ilişki sonrasında, genital bölgeye alınan darbe sonrasında ya da evlilik dışı ilişki sonrasında kızlık zarı onarımı operasyonu yaptırılabilir.

6- Kızlık Zarı Dikimi Zor Mu?

Kızlık zarı onarımı hymenoplasti zorlu bir işlem değildir. Oldukça kısa bir süre içinde, konforlu bir şekilde yapılır. İşlem basittir ancak bu bir cerrahi girişim olduğundan tercih edilen doktorun uzmanlığı, başarılı sonuç için büyük önem taşır.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

7- Kızlık Zarı Dikimi Kesin Kanar mı?

Kızlık zarı onarımı kesin kanar mı sorusunun cevabı, işlemin kalıcı mı yoksa geçici mi olduğuna göre değişir. Kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası aylar ve hatta yıllar sonra da ilişkiye girilse kanama gerçekleşir.

Geçici kızlık zarı dikimi sonrası ise işlemden sonraki en geç 10 gün içinde ilişkiye girilmesi gerekir. Çünkü vajinaya atılan geçici dikişler erir ve kızlık zarı eski haline geri döner. Dolayısı ile geçici bekaret zarı dikiminde ilişkiye girilecek süre uzatılmamalıdır çünkü her geçen gün kanamanın gerçekleşmesi şansı azalır.

8- Kızlık Zarını Diktirdikten Sonra İlk İlişkide Acı Olur mu?

Kızlık zarı diktirme işleminden sonra ilk ilişkide az da olsa acı ya da ağrı olması mümkündür ama bu herkes için geçerli değildir. Hymenoplasti sonrasında dikilmiş olan dokularda ufak yırtılma ve açılma olabileceği için acı hissedilme ihtimali vardır.

9- Kızlık Zarı Dikimi Riskli mi?

Bekaret zarı dikimi cerrahi bir operasyondur ve bu nedenle her cerrahi operasyonda olduğu gibi bunda da kanama ve enfeksiyon riski vardır. Bu nedenle bekaret zarı dikimi sonrası doktor tavsiyelerine harfiyen uyulmalı, hijyene önem gösterilmelidir. Böylelikle zar dikimi riskleri en aza indirilebilir.

10- Kızlık Zarı Dikimi Çok Acıyor mu? Kızlık Zarı Dikimi Acıtır mı?

Geçici kızlık zarı diktirme işleminde de kalıcı kızlık zarı diktirme işleminde de hastalar herhangi bir acı ya da ağrı hissetmez. Çünkü işlem öncesi lokal anestezi veya hastanın isteği üzerine genel anestezi uygulanır.

Ancak operasyon sonrası hafif akıntı, batma hissi, hafif ağrı ya da acı hissedilmesi de normaldir. İşlem anında acı ve ağrı riski yoktur.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

11- Kızlık Zarı Dikimi Kayıtlara Geçer mi?

Hem geçici hem de kalıcı kızlık zarı dikim operasyonu hasta gizliliği çerçevesinde yapılır. Dolayısı ile hasta gizliliğine önem veren hastane ve kliniklerde yapılan bu işlem bilgisi kayıtlara geçmemekte yani sicile işlememekte ya da başka kurumlarla paylaşılmamaktadır.

12- Kızlık Zarı Dikimi Sonrası Tuvalet Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Kızlık zarı diktirme sonrası en dikkat edilmesi gereken noktalardan biri; tuvalet kullanımıdır. Operasyon sonrası enfeksiyon riski olduğundan dolayı hastalar, mümkün olduğunda ortak tuvalet kullanımı yapmamalıdır.

13- Kızlık Zarı Dikildikten Sonra Vajina Daralır mı?

Kalıcı olarak kızlık zarı dikildikten sonra bir miktar da olsa vajina daralır. Ancak vajina daraltma başka bir operasyondur. Kısacası; bekaret tamiri olarak bilinen bu işlem ile vajina daraltma (vajinoplasti) aynı şey değildir. Vajina daraltma ameliyatı daha kapsamlı bir operasyondur.

14- Kızlık Zarı Evlenmeden Ne Kadar Önce Dikilmeli?

Kızlık zarı evlenmeden ne kadar önce dikilmeli sorusunun yanıtı da hangi hymenoplasti çeşidinin uygulanacağına göre değişir. Eğer kalıcı hymenoplasti yapılacak ise evlenmeden aylar, yıllar önce yaptırılabilir. Ancak geçici hymenoplasti yapılacak ise evlenmeden maksimum 7-10 gün önce yaptırılması tavsiye edilir.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

15- Kızlık Zarının Dikildiğini Erkek Anlar mı?

Geçici ve kalıcı hymenoplasti işlemi sonrası erkeklerin cinsel ilişki esnasında penisle, elle ya da parmakla kızlık zarının dikildiğini anlaması mümkün değildir.

16- Himenoplasti Operasyonunu Kim Yapar?

Vajinanın anatomik yapısını en iyi bilen kişiler kadın doğum uzmanları yani jinekologlardır. Dolayısı ile himenoplasti operasyonunu jinekologlar başarılı bir şekilde yaparlar.

17- Kızlık Zarı Onarımı Sonrası Antibiyotik Kullanılır mı?

Kızlık zarı diktirme ameliyatları sonrasında enfeksiyon riskinin en aza indirilmesi için doktor tarafından antibiyotik reçete edilir ve düzenli kullanılması gereklidir. Aksi durumda enfeksiyon oluşmasıyla sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Antibiyotik ilaç dışında çeşitli krem ve solüsyonlar da reçete edilebilir. Eğer geçici ve kalıcı kızlık zarı dikimi sonrası enfeksiyon belirtileri (ateş, normal dışı akıntı vb.) görülüyorsa, operasyonu yapan doktora vakit kaybı olmadan danışılmalıdır.

18- Kızlık Zarı Onarımı Sonrası İyileşme Süreci Ne Kadardır?

Kızlık zarı diktirme ameliyatı sonrası iyileşme süresi kalıcı hymenoplasti yapıldıysa 6 haftayı bulabilir. Geçicide ise bu süre çok daha kısadır.

Kızlık Zarı Dikimi Nasıl Yapılır | Himenoplasti Kızlık Zarı Dikimi Anlaşılır mı?

19- Hymenoplasti Yasal mı?

Kızlık zarı diktirme operasyonu yasaldır. 18 yaşını dolduran her kadın kendi hür iradesi ile kimseden izin almadan ya da kimseye haber vermeden, tamamen doktor hasta gizliliği (hasta mahremiyeti) içinde hymenoplasti olabilir.

20- Kızlık Zarı Diktirme için Evli Olmak Gerekir mi?

Kızlık zarı diktirme operasyonu için kadınların evli olması şartı aranmaz. Aranan tek şart; 18 yaş sınırını geçmiş olmaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!