Klitoris Estetiği Hudoplasti Nedir | Klitoral Hudoplasti Nasıl Yapılır?

Klitoris Estetiği Hudoplasti Nedir | Klitoral Hudoplasti Nasıl Yapılır?

Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Genital estetik türlerinden biri olan klitoral hudoplasti nedir nasıl yapılır oldukça merak ediliyor… Klitoris estetiği olarak da bilinen klitoral hudoplasti, kadınların orgazm ve cinsel haz almasında oldukça etkili… Bu nedenle de özellikle klitoris büyümesi olan kadınlar, daha iyi bir cinsel hayat için krlitoris estetiği hudoplasti seçeneğini tercih edebiliyor.

Bu yazımızda genital estetik türlerinden biri olan klitoral hudoplasti nedir nasıl yapılır konusunu ele aldık ve klitoris estetiği hakkında merak edilen sorulara yanıt verdik… klitoris estetiği hudoplasti hakkında bilinmesi gerekenler…

Klitoris Nedir?

Klitoris estetiği hudoplasti nedir nasıl yapılır açıklamadan önce klitoris nedir, kadınların cinsel yaşamları için önemi nedir açıklayalım… Klitoris; kadınların orgazm olması ve cinsel haz alması için oldukça önemli olan bir organdır.

Üreme sisteminin önemli parçalarından biri olan klitoris, kadın vücudundaki yoğun sinir uyarım noktalarından bir tanesidir. Pek çok duyusal sinir ucu klitorisin başlangıcında bulunur. Klitoris, vajina girişinin yukarısında yer alır ve ters V şekline sahiptir.

Bu noktada deri katmanının fazlalaşması, klitorisin büyümesi ya da doğuştan iri olması kadınların cinsel birliktelik sırasında haz alamamasına, orgazm olamamasına yol açabilir. Bu sorun nedeniyle de klitoris estetiği hudoplasti nedir nasıl yapılır araştırmaları gündeme gelmektedir.

Klitoris Estetiği Hudoplasti Nedir | Klitoral Hudoplasti Nasıl Yapılır?

Klitoris Estetiği Hudoplasti Nedir? Hudoplasti Ameliyatı Nedir?

Klitoris estetiği; kliteroplasti ya da klitoral hudoplasti adlarıyla da bilinir. Hudoplasti ameliyatında amaç; klitorisi küçültmek ve klitorise estetik bir görünüm kazandırmaktır. Günümüzde kadınlara en çok uygulanan gentital estetik uygulamalarından biri kliteroplastidir.

Hudoplasti Neden Yapılır?

Hodoplasti nedir araştıranlar bu işlemin önemini anlamak için bilmeli ki; klitoris, kadınlardaki en temel cinsel haz ve orgazm organıdır. Dolayısı ile burada ortaya çıkan bir sorun, cinsel yaşamı direkt olarak etkiler. Burada yaşanan sorun ise klitorisin normalden iri ve büyük olması ya da zamanla klitoriste deri katmanı oluşması, klitoris büyümesidir.

Klitoris üzerindeki deri fazlalığı, penis ile klitorisin temasını azalttığı için hazda da azalmaya yol açar. Bu da zamanla kadınlarda cinsel isteksizliğe yol açabilir. Kısacası hudoplasti neden yapılır; klitorisi küçültmek, daha iyi bir görünüm vermek ve orgazm ile cinsel hazzı artırmak için.

Klitorisin Büyük Olması Sorun mu?

Klitorisin büyük olması genel sağlık açısından bir sorun değildir ancak cinsel yaşam için sorun oluşturabilir. Çünkü büyük klitoris nedeniyle kadınlar cinsel birliktelik esnasında haz alamayabilir ve cinsel ilişki sonunda orgazm olamayabilir.

Klitoris Estetiği Hudoplasti Nedir | Klitoral Hudoplasti Nasıl Yapılır?

Hudoplasti Nasıl Yapılır?

Hudoplasti nedir; klitoris üstündeki fazla derinin ve çıkıntıların giderildiği, klitorise değil klitoris üzerindeki dokuya müdahale edilen kozmetik bir genital estetik operasyonudur. Çünkü klitoris üzerinde normalden fazla deri olması, cinsel birliktelikte haz alamama ve orgazm olmama sorunlarının yaşanmasına yol açar.

Klitoral hudoplasti ameliyatı genel anestezi ile yapılmaktadır. Hastaya genel anestezi verildikten sonra deri üzerine kesi atılır. Fazlalık olan doku, kesi sonrası çıkartılır ve klitorise estetik bir görünüm verilerek dikiş atılır.

Kimler Klitoris Estetiği Hudoplasti Olabilir?

Klitorisin büyük olması ya da klitoris üzerinde çıkıntı olması nedeniyle sorun yaşayan her kadın, 18 yaşından büyük olması şartıyla hudoplasti olabilir.

Klitoral Hudoplasti Sonrası İz Kalır mı?

Kadınlarda cinsel hazzı artırma ameliyatı olarak da bilinen klitoral hudoplasti ameliyatı sonrasında klitoral bölgede iz kalmamaktadır. Çünkü bu ameliyatta kendiliğinden eriyen ve iz bırakmayan ameliyat ipleri kullanılır.

Klitoris Estetiği Hudoplasti Nedir | Klitoral Hudoplasti Nasıl Yapılır?

Klitoris Estetiği Acıtır mı?

Klitoris estetiği esnasında hastalara genel anestezi uygulanır ve uyutulur. Bu  nedenle acı ya da ağrı hissedilmez. Ancak operasyon sonunda kesi ve dikiş atılması nedeniyle sonradan hafif acı ve ağrı hissedilebilir. Zaten bu operasyon sonrası hastalara ağrı kesici ilaç reçete edildiği için sorun yaşanmamaktadır.

Hudoplasti Yaptıranlar Nelere Dikkat Etmeli?

Klitoral hudoplasti sonrası hudoplasti yaptıran kadınların dikkat etmesi gereken noktalar şunlardır:

  • Ameliyat sonrası ilk gün duşa almamak
  • 4-6 haftaya kadar cinsel ilişkiye girmemek
  • Operasyon sonrası reçete edilen antibiyotik ilacı düzenli kullanmak
  • Tam iyileşmeye kadar havuz ve denize girmemek
  • Ortak tuvalet kullanımından kaçınmak
  • Birkaç hafta boyunca oturmadan; ayakta duş almak
  • Kişisel ve genital hijyene dikkat etmek

Klitoral Hudoplasti İyileşme Süresi Ne Kadar?

Hudoplasti nedir araştırması yapan kişiler, bu operasyonun iyileşme sürecinin ne kadar olduğunu da merak ediyor. Genel olaak iyileşme süresi 15 gündür. Ancak doktorun belirttiği süreye kadar cinsel perhiz devam ettirilir.

Klitoral Hudoplasti Sonrası Enfeksiyon Riski Var mı?

Klitoris estetiği sonrasında enfeksiyon riski vardır. Çünkü klitorise kesi ve dikiş atılır. Bu nedenle de operasyon sonrası hastalara enfeksiyon riskini en aza indirmek için antibiyotik ilaç yazılır, iyileşme sağlanıncaya kadar cinsel perhiz yapması gerektiği belirtilir ve önleyici tavsiyeler verilir.

Hudoplasti Öncesi Sonrası Fark Eder mi?

Hudoplasti öncesinde kadınların cinsel ilişkiden aldıkları haz oldukça düşüktür ve orgazm olma oranları da düşüktür. Hudoplasti ameliyatı sonrasında ise deri fazlalığı alınmış olacağı için klitoris ile penisin teması artar; cinsel haz ve orgazmda ciddi farklılık olur.

Klitoris Estetiği Hudoplasti Nedir | Klitoral Hudoplasti Nasıl Yapılır?

Labioplasti ile Klitoris Estetiği Birlikte Yapılabilir mi?

Labioplasti ameliyatı; vajinanın dış dudakları ve iç dudakları için yapılan cerrahi bir girişimdir. Labioplasti ile vajinal görünüm düzeltilirken klitoris estetiği de yapılabilir. Hatta kliteroplasti ameliyatları çoğunlukla labioplasti kapsamında yapılır. Bu operasyonlar genital gençleştirme sağlar.

Hudoplasti Fiyatı Ne Kadar?

Klitoral hudoplasti fiyatı değişkendir. Çünkü her kadında alınacak doku fazlalığı farklıdır ve uygulanacak olan en uygun yöntem farklıdır. Dolayısı ile klitoral hudoplasti fiyatı için muayene gerçekleştirilmeden kesin bilgi vermek mümkün değildir.

Ayrıca klitoris estetiği diğer genital estetik ameliyatları ile kombine şekilde yapılabilir. Bu nedenle de hudoplasti fiyatı değişkenlik gösterir. Örneğin; vajinoplasti ameliyatı, perinoplasti ameliyatı ya da labioplasti ameliyatı esnasında klitoris estetiği de yapılabilir. Eğer klitoral hudoplasti nedir nasıl yapılır araştırıyor ve fiyat bilgisine ulaşmak istiyorsanız, muayene sonrası net fiyat bilgisine sahip olabilirsiniz.

Perinoplasti Yapılırken Klitoris Estetiği de Yapılabilir mi?

Perinoplasti; vajinal doğum sonrasında kalan dikiş izlerinin giderilmesi, makat ve vajina arasındaki deri kalıntılarının temizlenerek genital bölgeye hoş bir görünüm kazandırılması için gerçekleştirilen bir cerrahi girişimdir. Perinoplasti olacak kişiler de hudoplasti nedir araşırıyor ve kliteroplasti olup olamayacağını merak ediyor. Bu estetik operasyon esnasında gerekli ise kliteroplasti de yapılabilir.

Kadınlarda Klitoris Neden Büyür?

Hudoplasti nedir nasıl yapılır açıkladık… Peki klitoris neden büyür? Kadınlarda klitoris neden büyür sorusunun yanıtı değişkendir. Bazı kadınlarda genetik yatkınlık nedeniyle doğuştan gelen özellikle klitoris büyük ve normalden iri olabilir. Bunun dışında kadınlarda klitoris büyümesinin nedenleri şunlardır:

  • Böbreküstü bezlerinin büyümesi
  • Polikistik Over Sendromu (PCOS)
  • Hormon ilaçları kullanımı
  • Vajinal doğum yapmak
  • Sık kilo alıp vermek
  • Zorlu doğum yapmak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

OKU Haber Dergi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!